Vuurwerk en jaarwisseling

In Utrecht willen we de overlast van vuurwerk zoveel mogelijk beperken. Het hele jaar door. En de jaarwisseling maken we graag feestelijk en veilig voor iedereen. Samen met uw buurtgenoten kunt u een extra feestelijke jaarwisseling organiseren met een extra budget vanuit het initiatievenfonds. Steekt u vuurwerk af tijdens de jaarwisseling? Denk dan ook aan anderen.

Meld vuurwerkoverlast

Ervaart u overlast van vuurwerk in uw buurt? Meld het!

Meld vuurwerkoverlast

Uw melding helpt ons een overzicht te krijgen van de vuurwerkoverlast die Utrechters ervaren. Op basis van signalen, meldingen en politie-informatie, gaan de handhavers de stad in. Blijft de overlast doorgaan? Meld dit dan opnieuw. Zie u iets verdachts of is er gevaar? Bel dan direct 112.

U kunt ook bellen naar:

  • 112 bij verdachte en gevaarlijke situaties
  • 0900 - 8844 (politie) bij verdenking illegale opslag vuurwerk
  • 14 030 bij overlast
  • 14 030 bij vernieling of rommel
  • 0800 - 7000 voor Meld Misdaad Anoniem

Burgerberaad jaarwisseling

De gemeente Utrecht heeft een burgerberaad georganiseerd over het vieren van de jaarwisseling. Een burgerberaad is een groep gelote inwoners die de politiek advies geeft over een lastig onderwerp. Dit burgerberaad was in maart 2024 klaar. Hierna heeft het burgerberaad zijn advies naar het college van B en W gestuurd.

Lees meer over het burgerberaad

Bijdrage aan straatfeesten

Wilt u samen met buren een gezellig straatfeest of een activiteit organiseren tijdens oud en nieuw? Via het initiatievenfonds kunt u een groot deel van de kosten vergoed krijgen. Bijvoorbeeld voor (silent) disco-apparatuur, het huren van een partytent, tafels en stoelen, het organiseren van een lampionnenoptocht of een dansworkshop. Hebt u een ander idee? Meld het aan! U kunt alvast kijken of u een vergunning nodig hebt voor uw straatfeest of andere activiteit via de vergunningcheck.

Hulp en contact Veiligheid

Telefoon

14 030

Overlast

Doe een melding

Spoed?

Bel de politie via 112