Wat kunt u doen aan veiligheid?

Wilt u zich graag veiliger voelen in uw buurt of wilt u zorgen dat uw buurt veiliger wordt? Veel Utrechters zetten zich hier al voor in. Sluit u aan bij een WhatsAppgroep of doe mee aan een buurtinitiatief of opruimactie. 

Alerte buurt

In verschillende straten hebben bewoners zelf het initiatief genomen om een buurtalert-app te starten. Via de app delen zij informatie over verdachte situaties of tips om inbraken of (digitale) oplichting te voorkomen. Op de website Alerte buren en wabp.nl ziet u of er in uw straat al een groep actief is.

Wilt u als actieve bewoner de laatste veiligheidsinformatie over uw wijk ontvangen om te delen met buurtgenoten? Of wilt u zich inzetten als vrijwilliger veiligheid in uw wijk? Neem dan contact op met uw wijkbureau en vraag naar een medewerker van Openbare Orde en Veiligheid.

Burgernet

De politie zet Burgernet in om een dader van een misdrijf of een vermist persoon snel op te sporen. Via de app ontvangen deelnemers een vraag om mee te helpen zoeken in hun buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon snel wordt gevonden.

Download de Burgernetapp

Video: burgernet

Stadsmakers Veiligheid

Wilt u Stadsmaker Veiligheid worden en als vrijwilliger meehelpen om de buurt (digitaal) leefbaar en veilig te houden? De medewerker Openbare Orde en Veiligheid in uw wijk brengt u graag in contact met een wijkagent of andere actieve buurtbewoners. U kunt zich ook aansluiten bij de stadsmakers digitale veiligheid. U kunt zich ook aansluiten bij de stadsmakers digitale veiligheid.

Wij kunnen u ook op andere manieren ondersteunen. Bijvoorbeeld door veiligheidsinformatie over uw wijk te geven die u kunt delen met buurtgenoten. Ook organiseren we elk jaar trainingen ‘Herken verdacht gedrag’, workshops brand blussen en een boef-in-de-wijk-spel.

Hulp en contact Veiligheid

Telefoon

14 030

Overlast

Doe een melding

Spoed?

Bel de politie via 112