Verkeer Boot

Hebt u een (woon)boot of wilt u graag eens een rondvaart of boottocht maken? Wilt u boten verhuren? Of wilt u de openingstijden van bruggen en sluizen weten? Voor het varen en aanleggen in Utrecht gelden regels. In sommige gevallen hebt u ook een vergunning nodig.

Zomerrooster vaarseizoen gestart

We bedienen de bruggen en de Weerdsluis volgens het zomerrooster. 

Bekijk onze dienstverlening voor het vaarseizoen

  Verhoging van de liggelden

  Om de Utrechtse lucht schoner te krijgen, moedigen we emissievrij varen aan (dit is zonder uitstoot van uitlaatgassen varen). Dit betekent dat het liggeld en de kosten voor overnachten met een boot met een diesel- of benzinemotor hoger zijn dan voor een emissievrije boot. De komende jaren wordt dat verschil nog groter.
  Kosten: brug-, schut- en havengelden

  Verhuren boot

  Bent u exploitant (eigenaar) van een of meer boten en wilt u een boot verhuren of rondvaren met passagiers? Dan hebt u een exploitatievergunning nodig.

  Vraag exploitatievergunning aan

  Overlast werkzaamheden

  Oudegracht

  De gemeente herstelt de werven van de Oudegracht. Dit kan zorgen voor beperkte doorgang en tijdelijke stremming door werkschepen. Let goed op de borden.

  Kromme Nieuwegracht

  De vaargang aan de Kromme Nieuwegracht is afgesloten vanwege het herstelwerk van de kelders en de kluismuren. Als de werkzaamheden zijn afgerond, heffen we de afzettingen op.

  Meer informatie

  Lees meer over de werkzaamheden aan de werven

  Hulp en contact Boot

  Telefoon

  14 030

  E-mail

  havendienst@utrecht.nl