Deelvervoer

Deelvervoer is vaak makkelijk, goedkoper, duurzaam en goed voor de luchtkwaliteit. Ook komt er meer ruimte op straat. Kies het deelvervoer dat bij u past. Vervoer kinderen met een elektrische deelbakfiets, haal grote spullen op met een deelauto of pak op een zonnige dag de elektrische fiets om een langere afstand te fietsen. Gaat u ook delen?

Voordelen deelvervoer

 • U hoeft niet op zoek naar een parkeerplek als u klaar bent met de rit. Deelauto's hebben vaak een vaste parkeerplaats. Deel(bak)fietsen parkeert u ook op vaste plekken.
 • Rijdt u jaarlijks minder dan 10.000 kilometer met uw eigen auto? Dan is een deelauto vaak goedkoper. Benieuwd of een deelauto ook voor u goedkoper kan zijn? Bekijk het overzicht van autokosten op NIBUD.nl.
 • Meer deelvervoer betekent minder uitstoot van privéauto’s. Ook zijn alle deel(bak)fietsen en veel deelauto's elektrisch. Dat scheelt elk jaar een hoop uitstoot in onze stad en omgeving en houdt de luchtkwaliteit schoner.
 • Kiezen meer mensen voor deelvervoer in plaats van eigen vervoer? Dan blijft er meer ruimte over in de stad. Voor bijvoorbeeld voet- en fietspaden en meer groen om te ontspannen en te spelen.
 • U betaalt alleen voor de kilometers die u met de fiets of auto rijdt. U betaalt geen wegenbelasting, verzekering of kosten voor een garage.

Aanbieders

Reserveer, betaal en open de deel(bak)fiets of deelauto snel en eenvoudig via de app van de aanbieder met uw mobiele telefoon.

  Hulp en contact Deelvervoer

  Telefoon

  14 030

  E-mail

  deelvervoer@utrecht.nl