Verkeer Deelvervoer

Steeds meer mensen kiezen voor het delen van vervoermiddelen. Zo houden we de lucht schoner en jouw straat rustiger en veiliger. Want hoe minder auto’s en fietsen op straat, des te meer ruimte voor bijvoorbeeld groen of speelplekken.

Eerste deelhub in Utrecht geopend

Op 31 januari 2020 opende de eerste deelhub in Utrecht, in de Grifthoekgarage. Een deelhub is een centrale plek waar deelauto’s, en andere vervoermiddelen, zoals elektrische scooters en fietsen beschikbaar zijn.
Lees meer over deelauto's en deelfietsen in parkeergarage De Grifthoek

Zoek een deelauto bij u in de buurt

Kijk op de kaart en bereken de kosten

Let op: niet alle aanbieders staan op deze kaart. Bekijk ook het overzicht van aanbieders van deelauto's en deelfietsen:

Deelfietsen

Deelfietsen kunnen weinig gebruikte privéfietsen vervangen en zo ruimte besparen. Ook is de deelfiets een goede mogelijkheid voor woon-werkverkeer.

Meer over de pilot deelfietsen in Utrecht

Deelauto’s

In Utrecht gebruikte 7,4% van de Utrechters in 2018 een deelauto. Er zijn meer dan 4.200 deelauto’s beschikbaar (van commerciële aanbieders en particulieren). Dat is al heel veel. Maar we willen dit aantal nog verder laten groeien. Hiervoor werken we samen met deelauto-organisaties in de stad.

 • Altijd een parkeerplek
  Veel deelauto’s hebben een eigen parkeerplek. Bij terugkomst ben je dus altijd verzekerd van een plekje!
 • Wegrijden waar en wanneer je wilt
  Het ruime aanbod maakt het mogelijk om op ieder moment van de dag een auto te reserveren.
 • Minder kosten
  Rijdt u minder dan 10.000 km per jaar? Dan kunt u al geld besparen! Bereken hoeveel u kunt besparen op www.ritjeweg.nl
 • Verschillende formaten auto’s voor iedere behoefte
  In je eentje op familiebezoek? Of met het gezin een weekendje weg? U kunt een auto kiezen die aansluit op de soort reis. Niet te groot, niet te klein. Elektrisch of op benzine.
 • Geen zorgen over afschrijving, wegenbelasting en verzekeringen
  Alle bijkomende kosten van een eigen auto worden bij deelauto’s voor u geregeld. U hoeft dus niet meer om te kijken naar de verzekeringen of maandelijkse afschrijvingen.
 • Geen zorgen over onderhoud, reiniging en parkeervergunningen
  Onderhoud, reiniging en de benodigde vergunningen worden allemaal door de organisatie of auto-eigenaar geregeld, ook hier hebt u dus geen omkijken naar.
 • De nieuwste modellen
  Deelorganisaties beschikken over nieuwe auto’s en het aanbod wordt regelmatig bijgehouden.
 • Huren bij een deelorganisatie
  In Utrecht zijn meerdere aanbieders van deelauto’s. De auto’s staan op vaste plekken. Het openen van een auto gaat meestal met smartphone of OV-chipkaart. U kunt per keer de auto nemen die u wilt, waar u wilt. U betaalt vaak per uur of per kilometer.
 • Huren bij een particulier
 • Particulieren verhuren hun auto’s meestal via een platform. De tarieven voor het gebruik van een auto verschillen per verhuurder. De eigenaren/aanbieders bepalen zelf de prijs.
 • Een eigen auto verhuren
  Als u zelf een eigen auto heeft en deze af en toe wilt verhuren aan anderen, kan dat via SnappCar. Lid worden is gratis. Een aantal belangrijke praktische zaken rond verzekeren en betalen zijn via het platform goed geregeld.
 • Samen met vrienden of bekenden een auto delen
  Een auto delen met vrienden of bekenden is ook een mogelijkheid. Als  u hiervoor kiest, is het belangrijk om goede afspraken te maken over gebruik, verdeling van kosten en de verzekering. Lees meer op de website van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik.

Meer over onderzoek van deelauto's in Utrecht

Hulp en contact Auto delen

Telefoon

14 030

E-mail

autodelen@utrecht.nl