Verkeer Fiets

Utrecht is een echte fietsstad. Steeds meer mensen bewegen zich met de fiets naar en door de stad. Voor al deze fietsers maken we het nog leuker en aantrekkelijker.

Zo geven we voorrang aan de fiets als gezond, schoon en veilig vervoersmiddel. En maken we jouw straat en onze stad gezond, aantrekkelijk en bereikbaar voor iedereen.

Onderzoek fietsdrukte binnenstad

Het is druk op de fietspaden in de binnenstad. We willen zorgen dat iedereen op een prettige manier door de stad kan fietsen. Daarom werken we aan andere fietsroutes. Een aantal van die routes is al af, en met een aantal zijn we nog bezig.

Het helpt ons als u uw ervaringen deelt en aangeeft waarom u voor een bepaalde fietsroute kiest. Zou u dit willen aangeven in de vragenlijst hieronder? Niet alle vragen zijn verplicht en het kost slechts 5 minuten van uw tijd. Helpt u ook mee?

Vul de vragenlijst in

Social media en nieuwsbrief

Wij houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en vragen we u regelmatig om uw mening. Dat doen wij via ons Twitteraccount @utrechtfietst en via de nieuwsbrief.

Deelfietsen

Deelfietsen staan verspreid over de stad. U kunt er 1 huren via een app van de aanbieder. Handig als u bijvoorbeeld voor werk regelmatig van en naar Utrecht reist. En zo komt er meer plek vrij in de openbare ruimte.

Lees meer over deelfietsen

Doe een melding

Gevaarlijk geparkeerde fiets, fietswrak of weesfiets? Laat het ons weten.

Melding doen

Hulp en contact Fiets

Telefoon

14 030

E-mail

fiets@utrecht.nl