Verkeer Taxi

Utrecht heeft sinds 2015 een taxiverordening. Zo wil de gemeente zorgen dat taxi's in de hele stad aan kwaliteitseisen voldoen. De taxistandplaatsen in de gemeente Utrecht zijn alleen voor chauffeurs met een Utrechtse taxivergunning (taxikeurmerkhouders).

Taxivergunningen en coronavirus

In de Taxiverordening 2018 is opgenomen dat de Utrechtse taxivergunningen van taxichauffeurs vervallen per oktober 2020. Zij kregen destijds een keurmerk van de voormalige keurmerkstichting (STKU). Om in aanmerking te komen voor een nieuwe Utrechtse taxivergunning, moeten taxichauffeurs vóór oktober 2020 een herexamen met positief eindresultaat afronden. Dat is in deze omstandigheden niet uitvoerbaar. Daarom stellen we het certificeringsproces uit en blijven de bestaande vergunningen geldig tot een nieuwe deadline kan worden benoemd. De komende periode wordt, waar mogelijk in overleg met de taxibranche en afhankelijk van eventuele versoepeling van de corona-maatregelen, een voorstel uitgewerkt wanneer we hier verder mee kunnen gaan.

 

Taxiverordening 2018

De gemeente heeft in overleg met het Taxiplatform Regio Utrecht en de onafhankelijke taxichauffeurs gewerkt aan de doorontwikkeling van het taxikeurmerk. Daaruit is de Taxiverordening 2018 gekomen.

Lees meer over de veranderingen

Hulp en contact Taxi

Telefoon

14 030

E-mail 

taxi@utrecht.nl