Verkeer Taxi

Taxichauffeur laat oude dame uitstappen op het Stadspaleau te Utrecht

Taxi's zijn het visitekaartje van de stad Utrecht. Ze vormen een goede aanvulling op het openbaar vervoer.

Utrechtse taxivergunning

Chauffeurs met een Utrechtse taxivergunning hebben een taxikeurmerk. Dit is de Utrechtse kwaliteitsstandaard voor straattaxi’s die ontwikkeld is door de Utrechtse taxibranche en wordt ondersteund door de gemeente.

De taxichauffeurs met een taxikeurmerk hebben een goede kennis van Utrechtse straten en bezienswaardigheden. Daarnaast zijn ze klant- en servicegericht en hebben een goede en nette auto.

Aanvragen taxivergunning

Als u een Utrechtse taxivergunning wilt dan kunt u deze aanvragen. In Utrecht stellen wij kwaliteitseisen aan chauffeurs. Deze kwaliteitseisen worden getoetst middels een schriftelijk en mondeling examen.

Lees meer over het examen
Taxivergunning Utrecht aanvragen

Taxiverordening en verbeteragenda

In Utrecht geldt sinds 1 mei 2015 een taxiverordening. Met deze verordening wil de gemeente ervoor zorgen dat taxi's in de hele stad aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. De taxistandplaatsen in de gemeente Utrecht zijn alleen beschikbaar voor chauffeurs die een Utrechtse taxivergunning hebben (Taxikeurmerkhouders).  Met de keurmerkorganisatie en Taxi Platform Regio Utrecht (TRU) is een verbeteragenda (pdf, 191 kB) opgesteld. Op de verbeteragenda staan afspraken tussen gemeente, keurmerkorganisatie en taxibranche. Ook staat hierin de gemeentelijke manier van werken en samenwerking met de andere partijen.

Hulp en contact Taxi

Telefoon

14 030

E-mail 

taxi@utrecht.nl