Doorfietsroute langs de Vecht

Fase project
uitgesteld

Planning
Uitgesteld

De doorfietsroute Vechtroute loopt vanaf de Weerdsluis langs de westelijke oever van de Vecht tot de gemeentegrens met Maarssen. Ondiep en Pijlsweerd krijgen met de komst van een fietsstraat een goede aansluiting op de fietsroute richting het centrum van de stad.

Wat gaan we doen en waarom?

We richten de 70 jaar oude huidige inrichting opnieuw in met aandacht voor fiets en groen. Kenmerkend voor de fietsroute is dat de straat erg smal is. Zó smal, dat er voor het gedeelte tussen de Rode Brug en de Marnixbrug eigenlijk alleen een fietsstraat mogelijk is. We maken de fietsroute aantrekkelijker met meer groen en minder parkeerplekken voor auto’s langs de Vecht. Daarmee zorgen we voor een overzichtelijke en duidelijke fietsroute vanuit Zijdebalen richting Hogelanden.

Het ontwerp

Om welk stuk gaat het?

Het ontwerp van de doorgaande fietsroute omvat 2 gedeeltes:

  • het gedeelte vanaf de David van Mollemstraat tot aan de Rode Brug
  • het gedeelte van Zijdebalen tot aan David van Mollemstraat (al aangelegd)

Planning

Aanleg doorfietsroute uitgesteld

De kademuur van de Vechtkade tussen de David van Mollembrug en de Rode Brug moeten we vervangen. We hebben onderzoek gedaan en weten nu dat de kade bij zeer zware voertuigbelasting niet meer voldoet aan de laatste veiligheidsregels. Dit betekent dat de werkzaamheden aan de fietsroute 2 jaar opschuiven. Eerder zouden we in 2021 starten.