Jutfaseweg: opnieuw inrichten

Fase project
In voorbereiding

Geplande uitvoering
Najaar 2023

De Jutfaseweg wordt een aantrekkelijke fietsstraat, waar de auto te gast is. Zo komt er meer ruimte voor groen aan de waterkant en maken we van de Jutfaseweg een groene en fijne fiets- en wandelroute. In het water komt een steiger en drijvend groen.

Wat komt er?

  • Een groene en aantrekkelijke straat voor fietsers en voetgangers, waar de auto te gast is.
  • Een fietsroute langs de Vaartsche Rijn, die onderdeel wordt van het Utrechts fietsroutenetwerk. Het is ook een onderdeel van de doorfietsroute naar IJsselstein.
  • Gedeelde rijbanen voor fietsers en auto’s in 2 richtingen.
  • De maximum snelheid wordt 30 kilometer per uur.
  • Een prettige openbare ruimte met meer groen en een wandelpad aan de waterkant.
  • In het water een steiger en op verschillende plekken drijvend groen.
  • Langs het water maken we plekken waar bijvoorbeeld verschillende zitplekken kunnen komen. Zo maken we van de Jutfaseweg een fijne plek om te zijn.

Voorlopig ontwerp

In een voorlopige ontwerp staan alle ruimtelijke onderdelen, zoals materiaal en de nodige technische voorzieningen. Het voorlopige ontwerp bevat ook een toelichting op het ontwerp en eerdere opmerkingen op het functionele ontwerp. Hier gaan we in op de onderdelen die verder zijn uitgewerkt vanuit de wensen en eisen voor het plan. Zo leest u hier de precieze maten en vindt u bijvoorbeeld het type bankje dat we willen plaatsen.

Op 6 december 2022 heeft het college van B en W het voorlopige ontwerp vastgesteld. Daarin zijn reacties van bewoners en andere belanghebbenden verwerkt. Ook hebben we de provincie Utrecht bij dit ontwerp betrokken. We werken dit nu verder uit naar een definitief ontwerp.

Bekijk het Voorlopig Ontwerp (pdf, 4,8 MB)

Relatie met opnieuw inrichten Ledig Erf en omgeving

We hebben onderzocht hoe we het verkeer rondom het Ledig Erf en station Utrecht Vaartsche Rijn het beste kunnen inrichten. Met als doel het gebied, de Zuidpoort genoemd, te verbeteren voor voetgangers en fietsers.

Lees meer informatie over de Zuidpoort

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
24 september - 15 oktober 2022Reageren op het voorlopige ontwerp
Begin 2023Uitwerken ontwerp en begin aanbesteding
Vanaf eind 2023Begin werkzaamheden opnieuw inrichten Jutfaseweg

Wat is er al gebeurd?

Hulp en contact Jutfaseweg

Telefoon

14 030

E-mail

jutfaseweg@utrecht.nl