Verkeersprojecten Maliebaan: verbeteren straat

De gemeente werkt aan de aanpak van de Maliebaan en de kruising Maliebaan - Burgemeester Reigerstraat en Nachtegaalstraat. We willen onder andere de fietsroute en openbare ruimte voor voetgangers verbeteren. De gemeenteraad heeft besloten het voorstel van het college voor de Maliebaan verder uit te werken tot een schetsontwerp.

Uitwerken van varianten

We werken momenteel verschillende varianten uit voor de kruising en de ventwegen van de Maliebaan. Begin juli willen we deze met u delen. We horen dan graag uw mening en reactie. Het delen en ophalen van reacties gaan we digitaal doen.

Wilt u op de hoogte blijven? Mail dan naar maliebaan@utrecht.nl. Dan zetten we u op de verzendlijst.

Wat komt er en waarom?

De Maliebaan wordt anders ingericht. We willen:

  • het netwerk voor fietsers verbeteren
  • de openbare ruimte voor de voetgangers verbeteren
  • (historische) groen- en boomstructuur verbeteren en herstellen

Besluit gemeenteraad

De gemeenteraad heeft besloten om een wandel- en fietspromenade te maken op de middenbaan van de hele Maliebaan. De ventwegen blijven eenrichtingsverkeer en worden heringericht passend bij een snelheid van 30 km/u. De gemeenteraad heeft besloten om dit voorstel samen met de buurt verder uit te werken tot een schetsontwerp. Op de ventwegen nemen we maatregelen om de snelheid te remmen. Op verzoek van de gemeenteraad worden trillingen en geluid op de Maliebaan gemeten, vooraf en na de herinrichting.

Vernieuwen riolering

De herinrichting combineren we waar mogelijk met de vernieuwing van het riool onder de Maliebaan. Dat noemen we “werk met werk” maken, de straat hoeft maar 1 keer open.

Kruising Nachtegaalstraat

Er is ook een nieuw ontwerp voor de Nachtegaalstraat en Burgemeester Reigerstraat. De kruising met de Maliebaan moet straks aansluiten op het ontwerp van de Maliebaan. Uitgangspunt is dat de fietser prioriteit krijgt, verkeerslichten verdwijnen en groene zichtlijnen worden doorgetrokken.

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
2020Eerste schetsontwerp klaar
2021Start uitvoering

Wat is er al gebeurd?

Hulp en contact Maliebaan

Telefoon

14 030

E-mail

maliebaan@utrecht.nl