Mytylbrug aanleggen

Fase project
In voorbereiding

Start werkzaamheden
Ongeveer 2024

We leggen een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers aan over de Kromme Rijn: de Mytylbrug. De brug komt te liggen tussen de Mytylweg en de Weg naar Rhijnauwen. Met de brug maken we Maarschalkerweerd en de sportvelden beter bereikbaar.

Wat gaan we doen en waarom?

  • De Mytylbrug komt te liggen tussen de Mytylweg en de Weg naar Rhijnauwen.
  • De brug is alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers.
  • De brug komt in het verlengde van  de Mytylweg richting het water, net na kruising met de Blauwe Vogelweg.
  • Na de brug trekken we het fietspad door tussen de bomen en het groen (achter de huizen aan de Weg naar Rhijnauwen 4a en 4b)   

De Mytylbrug maakt het fietsen en wandelen aan de oostkant van de stad beter. Door deze brug hebben fietsers meer keuze aan fietsroutes. De brug is straks onderdeel van de fietsroute tussen station Lunetten en het USP. Ook worden de sportvelden een stuk beter bereikbaar voor fietsers, via een rustige en groene route.

Lees meer over de komst van de Mytylbrug

Planning

We gaan de komende tijd aan de slag met de plannen voor de brug. We verzamelen alle eisen en wensen en voegen ze samen. Uiteindelijk maken we een eerste ontwerp voor de brug. Hierna organiseren we een nieuwe bijeenkomst waar u kunt reageren op het ontwerp. Dan passen we als dat nodig is het ontwerp en de eisen aan. Deze eisen en wensen en het ontwerp stellen we dan vast. Als dat gebeurd is werken we het ontwerp verder uit. Dat zal in 2023 gebeuren. Ook is het nodig om het bestemmingsplan aan te passen, en vragen we een vergunning aan. We hopen in 2024 te beginnen met de bouw van de brug.

Ontwikkeling Maarschalkerweerd

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in Maarschalkerweerd? Kijk dan op de pagina Parklandschap Maarschalkerweerd in ontwikkeling.

Hulp en contact Mytylbrug

Telefoon

14 030

E-mail

mytylbrug@utrecht.nl