Mytylbrug aanleggen

Fase project:
uitgesteld

De aanleg van de Mytylbrug is uitgesteld. Deze nieuwe brug voor fietsers en voetgangers over de Kromme Rijn komt tussen de Mytylweg en de Weg naar Rhijnauwen.

Waarom stellen we het project uit?

De aanleg is duurder dan we dachten. Daarnaast wachten we de ontwikkelingen af rond het alternatief voor de ring Utrecht.

Financieel tekort

In oktober 2022 heeft het college het startdocument voor de Mytylbrug vastgesteld. We hebben daarna de eisen en wensen (ook van de omwonenden) verzameld. Deze zijn samengevoegd in een concept Integraal Programma van eisen (IpvE) en een eerste ontwerp van de brug. Toen werd duidelijk dat er niet genoeg geld was.

Alternatief ring Utrecht

Rijkswaterstaat zou een groot deel van de brug betalen in verband met de verbreding van de ring Utrecht (ARU). Het is niet zeker of dit echt doorgaat. Daarmee is ook de betaling van de Mytylbrug onzeker geworden. Op dit moment zijn er gesprekken over een alternatief voor de ARU. We wachten deze gesprekken af.

Vervolg

We gaan verder met de plannen als er geld beschikbaar is. Want de brug is hoe dan ook een goede verbinding in dit deel van de stad.  

Wat zijn de plannen?

  • De Mytylbrug komt te liggen tussen de Mytylweg en de Weg naar Rhijnauwen.
  • De brug is alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers.
  • De brug komt in het verlengde van de Mytylweg richting het water, net na kruising met de Blauwe Vogelweg.
  • Na de brug trekken we het fietspad door tussen de bomen en het groen (achter de huizen aan de Weg naar Rhijnauwen 4a en 4b)   

De Mytylbrug maakt het fietsen en wandelen aan de oostkant van de stad beter. Door deze brug hebben fietsers meer keuze aan fietsroutes. De brug is straks onderdeel van de fietsroute tussen station Lunetten en het USP. Ook worden de sportvelden een stuk beter bereikbaar voor fietsers, via een rustige en groene route.

Ontwikkeling Maarschalkerweerd

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in Maarschalkerweerd? Kijk dan op de pagina Parklandschap Maarschalkerweerd in ontwikkeling.

Hulp en contact Mytylbrug

Telefoon

14 030

E-mail

mytylbrug@utrecht.nl