Neude: opnieuw inrichten

Fase project:
In voorbereiding

Planning:
2024 en 2025

We maken van de Neude een aantrekkelijk stadsplein. Een stadsplein waar mensen prettig kunnen zitten en elkaar kunnen ontmoeten. We plaatsen banken en extra bomen. Aan de randen van het plein komen nieuwe fietsenrekken met meer ruimte. En we maken de route naar de bewaakte fietsenstalling duidelijker.

Wat gaan we doen?

Bankjes

We plaatsen ronde banken op het plein. Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten, even zitten en genieten van deze bijzondere plek.

Bomen en extra groen

We maken de Neude groener. In 2019 hebben we een bomenplan gemaakt. Hierin staat dat er op de Neude in totaal 12 bomen bijkomen. Bomen horen bij de Utrechtse pleinen en bij een gezonde stad. En ze zorgen voor meer schaduw op het plein. Bij een aantal bomen maken we groene boomspiegels (ruimte rond boom).  

Fietsparkeren op andere plekken

We willen dat het plein weer een plek wordt waar u even kunt zitten, wandelen en ontmoeten. Geparkeerde fietsen passen niet in dit beeld.

  • We vullen lege plekken op het plein op met bomen en banken. Hierdoor wordt het minder aantrekkelijk om een fiets midden op het plein te stallen.
  • We maken de route naar de ondergrondse stalling beter zichtbaar. Dit doen we door tijdelijk bandensporen op de weg te maken. Als u die volgt komt u in de stalling uit.
  • We vervangen fietsrekken aan de randen van het plein voor ruimere rekken. Zo kunnen er meer fietsen staan.

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
Maart/april 2024Graven in de grond om te kijken waar kabels en leidingen liggen (proefsleuven)
Zomer 2024Vervangen fietsenrekken en plaatsen bandensporen naar fietsenstalling en banken plaatsen
Winter 2024Bomen plaatsen

Wat is al gebeurd?

  • Maart 2024: gesprek met horecaondernemers met terras op de Neude.

Visie voor de binnenstad

Samen met bewoners en ondernemers hebben we voor de binnenstad een visie vastgesteld, de Omgevingsvisie Binnenstad 2040. In deze visie beschrijven we de ambities voor de binnenstad van de toekomst. We gebruiken de visie bij het maken van nieuw beleid en bij het toetsen van plannen en initiatieven. Ook bij plannen van de gemeente zelf. De plannen voor de Neude past binnen deze visie.

Hulp en contact Neude

E-mail

neude@utrecht.nl

Telefoon

14 030