Haverstraat: riolering, warmte- en waterleidingen

Fase project:
In uitvoering

Start uitvoering:
Januari 2023

In 2023 gaan we het riool vervangen in de Haverstraat. Eneco vervangt dan ook de stadswarmteleidingen en Vitens voert onderhoud uit aan waterleidingen in de straat. Ter voorbereiding herstellen we de kelders die onder de straat liggen en legt Vitens een tijdelijke waterleiding aan.

Waarom doen we dit?

Het riool en de warmteleidingen zijn verouderd en gaan we daarom vervangen. Ook de waterleiding heeft onderhoud nodig. We doen de werkzaamheden tegelijk met Eneco en Vitens. Zo hoeft de straat maar 1 keer open. Eigenaren met een straatkelder geven we de mogelijkheid deze meteen te onderhouden en waterdicht te maken. Dit is een samenwerking tussen de Gemeente die de historische werven onderhoudt en de eigenaren. Tijdens de werkzaamheden blijven alle woningen en bedrijven te voet bereikbaar. De fiets en de auto leiden we om.

Voorbereidend werk

Om de woningen tijdens de werkzaamheden van (drink)water te kunnen voorzien, legt Vitens een tijdelijke noodwaterleiding aan in de Haverstraat. Deze komt in de stoep aan de kan van de oneven huisnummers.

Op 26 januari start de aannemer met de aanleg van deze tijdelijke waterleiding. Dit duurt ongeveer 4 weken. Wanneer de huisaansluiting wordt overgezet op de tijdelijke waterleiding, hebben de woningen even geen water. Bewoners ontvangen een paar dagen van tevoren een brief van Vitens wanneer dit precies het geval is.

Planning

In 2023 starten we met het onderhoud aan straatkelders én het vervangen van de leidingen.

  • Fase 1: Kruising Oudegracht (inclusief Hamburgerbrug) - Haverstraat tot en met huisnummers 6 en 7 (januari t/m april). Eind januari tot begin maart aanleg van de noodwaterleiding.
  • Fase 2: Haverstraat 8 t/m 23 (april t/m mei)
  • Fase 3: Haverstraat 22 t/m 49 (juni t/m juli)
  • Fase 4: Kruising Haverstraat – Springweg (augustus t/m september)

Door onverwachte situaties kan de planning veranderen. Bewoners en bedrijven informeren we hierover via een wijkbericht.

Wat kunnen bewoners en bedrijven verwachten?

Alle aannemers die in de Haverstraat aan het werk zijn proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de impact die de werkzaamheden hebben op uw leef- of werkomgeving.

  • Tijdens de werkzaamheden blijven alle woningen en bedrijven te voet bereikbaar. Soms via een loopbrug die we plaatsen over de straat wanneer deze open ligt.
  • Tijdens de gehele periode van werkzaamheden is de Haverstraat afgesloten voor verkeer. Er zijn dan omleidingen.
  • De werkzaamheden worden uitgevoerd op maandag tot en met vrijdag van 07.00 – 16.00 uur. Werkzaamheden met geluid plannen we zoveel mogelijk in na 08.00 uur. Als we toch op andere tijden werken informeren we bewoners op tijd.
  • De bouwhekken staan er voor u en onze veiligheid. Wanneer een fase klaar is, halen we de hekken weg.
  • Uw vuilnis halen wij op vanaf de verzamelplekken op de Springweg en Oudegracht.
  • Als bepaalde functies (gebruik toilet, levering warmte en/of water) tijdelijk onderbroken worden, dan informeren wij bewoners daar minimaal 3 dagen van tevoren over.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Ma tot en met vr 08.30 - 17.30 uur