Verkeersprojecten Socrateslaan: herinrichting

Fase project
In voorbereiding

Start werkzaamheden
Nog niet bekend

De Socrateslaan wordt een laan met meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Er komt 1 rijstrook per rijrichting voor auto’s en een groene middenberm met een dubbele bomenrij. Ook maken we groen tussen het fietspad en de rijbaan en tussen de fietspaden. Zo verbeteren we de verkeersveiligheid, gaat oversteken makkelijker en wordt de laan mooier en leefbaarder.

Wat komt er?

 • Er komt meer groen. In het midden van de Socrateslaan een middenberm met bomen en tussen de fietspaden en rijbanen een bomenrij.
 • Er komt 1 rijbaan per rijrichting.
 • We verwijderen de verkeerslichten bij de kruispunten. We plaatsen zogenaamde doseerlichten zodat iedereen de Socrateslaan goed kan oversteken.
 • Ter hoogte van de Jutfaseweg maken we een oversteek voor fietsers om dit kruispunt veiliger, overzichtelijk en beter oversteekbaar te maken voor voetgangers en fietsers.
 • Aan beide zijden maken we fietspaden in 2 richtingen.
 • De parkeerplaatsen komen aan de rijbaan te liggen, het worden er wat minder.

Conceptontwerp

De veranderingen zijn opgenomen in een conceptontwerp (ook wel: Integraal Programma van Eisen, IPvE, en Functioneel Ontwerp). In dit ontwerp hebben we ook ideeën van bewoners, de provincie Utrecht en nood- en hulpdiensten verwerkt.

Bekijk het Functioneel Ontwerp van de Socrateslaan

Op de hoogte blijven en reageren

Wij zijn benieuwd wat u van het eerste ontwerp vindt. En mogelijk zijn er nog aandachtspunten of heeft u vragen. U kunt op verschillende manieren uw vraag stellen of een reactie geven.

Bekijk de plannen op de webpagina

Op deze webpagina vindt u alle informatie over het conceptontwerp. Vanaf vrijdag 25 september 2020 is hier ook een mondelinge toelichting te vinden van projectleider Lydia Leijdekkers.

Meld u aan voor een inloopbijeenkomst

Op dinsdagavond 29 september 2020 organiseren we 3 inloopbijeenkomsten op het stadskantoor van de Gemeente Utrecht. Adres: Stadsplateau 1 te Utrecht. Langskomen kan die avond op 3 momenten:

 • van 18.00 – 18.30 uur
 • van 18.45 – 19.15 uur
 • van 19.30 – 20.00 uur

Vanwege corona kunnen we slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk ontvangen. De inloopbijeenkomst is voor maximaal 25 personen per half uur. Daarom vragen wij u zich vooraf aan te melden via socrateslaan@utrecht.nl. Na uw aanmelding, ontvangt u meer informatie.

Reageer per post, mail of telefoon

 • Per post: Gemeente Utrecht (t.a.v. Lydia Leijdekkers), Postbus 16200, 3500 CE Utrecht.
 • Per e-mail: socrateslaan@utrecht.nl.
 • Telefonisch: mail ons uw vraag en uw telefoonnummer en geef aan wanneer wij u het beste terug kunnen bellen. Geen internet? Bel naar 14 030: we noteren uw vraag en bellen u terug.

Reageren tot 12 oktober

U kunt reageren tot 12 oktober 2020. Daarna zetten we alles op een rij. Iedereen die een reactie heeft ingediend, krijgt bericht. Naar verwachting in het laatste kwartaal van 2020. Uw vragen en opmerkingen verwerken wij, waar mogelijk, in het definitieve ontwerp. Het college stelt dit IPvE eind 2020 vast. Daarna werken wij de ontwerpen uit en volgt de uitvoering. Wilt u graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Kijk dan op deze website of stuur een e-mail naar socrateslaan@utrecht.nl.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

socrateslaan@utrecht.nl