Verkeersprojecten Socrateslaan: herinrichting

Fase project
In voorbereiding

Start werkzaamheden
Nog niet bekend

De Socrateslaan wordt een laan met meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Er komt 1 rijstrook per rijrichting voor auto’s en een groene middenberm met een dubbele bomenrij. Ook maken we groen tussen het fietspad en de rijbaan en tussen de fietspaden. Zo verbeteren we de verkeersveiligheid, gaat oversteken makkelijker en wordt de laan mooier en leefbaarder.

Video: projectleider vertelt over de Socrateslaan

Bekijk de video met audiodescriptie

Wat komt er?

  • Er komt meer groen. In het midden van de Socrateslaan een middenberm met bomen en tussen de fietspaden en rijbanen een bomenrij.
  • Er komt 1 rijbaan per rijrichting.
  • We verwijderen de verkeerslichten bij de kruispunten. We plaatsen zogenaamde doseerlichten zodat iedereen de Socrateslaan goed kan oversteken.
  • Ter hoogte van de Jutfaseweg maken we een oversteek voor fietsers om dit kruispunt veiliger, overzichtelijk en beter oversteekbaar te maken voor voetgangers en fietsers.
  • Aan beide zijden maken we fietspaden in 2 richtingen.
  • De parkeerplaatsen komen aan de rijbaan te liggen, het worden er wat minder.

Conceptontwerp

De veranderingen zijn opgenomen in een conceptontwerp (ook wel: Integraal Programma van Eisen, IPvE, en Functioneel Ontwerp). In dit ontwerp hebben we ook ideeën van bewoners, de provincie Utrecht en nood- en hulpdiensten verwerkt.

Bekijk het Functioneel Ontwerp (pdf, 523 kB)

Bekijk het Integraal Programma van Eisen (pdf, 5,6 MB)

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

socrateslaan@utrecht.nl