Voetganger Voetgangersgebied binnenstad

Sinds 27 juni 2020 is het voetgangersgebied in de binnenstad tijdelijk groter. Door die uitbreiding kan iedereen makkelijker 1,5 meter afstand van elkaar (blijven) houden. De uitbreiding duurt vooralsnog tot 1 september 2020.

Maatregelen voor meer ruimte voor voetgangers

Het is erg druk in het voetgangersgebied. Voetgangers delen de beperkte ruimte met fietsers. Maar ook met bijvoorbeeld bevoorradingsverkeer voor winkels en terrassen van de horeca. We willen dat iedereen voldoende afstand kan houden en de ruimte zo eerlijk mogelijk verdelen. Dat is soms een puzzel. Daarom hebben we het voetgangersgebied tijdelijk uitgebreid. Dit betekent: meer ruimte voor voetgangers en nieuwe regels voor fietsers en bevoorraden.

We nemen meerdere maatregelen om meer ruimte te maken voor voetgangers. U vindt deze maatregelen op www.utrecht.nl/corona. Sinds 27 juni hebben we het voetgangersgebied in stappen uitgebreid. Eerst alleen op zaterdag en zondag, vanaf 6 juli geldt de uitbreiding van het voetgangersgebied de hele week.

Hieronder de uitgebreide delen:

  • Oostzijde Neude/ Schoutenstraat
  • Annastraat/ Korte Minrebroederstraat en Oudkerkhof
  • Servetstraat/ Zadelstraat
  • Oudegracht tussen Hamburgerbrug en Smeebrug

Fietsen

Op maandag tot en met zondag is het tussen 18.00 uur en 10.00 uur toegestaan om te fietsen in het voetgangersgebied. Als u niet in de binnenstad hoeft te zijn, kunt u het beste via de singels fietsen. Rondom het voetgangersgebied is een comfortabele fietsroute. De komende jaren worden deze routes nog prettiger voor fietsers gemaakt.

Aan de randen van het voetgangersgebied zijn extra Pop Up Parkings in de weekenden: op het Domplein, de Mariaplaats, Jacobskerkhof en Janskerkhof. Er is voldoende plek om uw fiets te stallen in 1 van onze (Pop Up) stallingen. Tip: installeer de app P-route fiets om te zien waar er plek is.

Fietsers met een beperking

Bent u afhankelijk van uw fiets om u door het voetgangersgebied te verplaatsen?

Informatie over fietsers met een beperking in het voetgangersgebied binnenstad

Bevoorraden

De tijden voor bevoorrading (venstertijden) zijn aangepast: vrijdag tot en met woensdag van 19.00 – 21.00 uur is het voetgangersgebied ook toegankelijk voor voertuigen, onder dezelfde voorwaarden als de milieuzone.

Bekijk de venstertijden

Hulp en contact Voetganger

Telefoon

14 030

E-mail

verkeer.en.vervoer@utrecht.nl