Voetganger Voetgangersgebied binnenstad

Sinds 1 mei 2018 is het voetgangersgebied in de binnenstad groter geworden. Ook de tijden waarop u in het gebied mag fietsen en bevoorraden zijn aangepast.


Fietsen

  • Op maandag tot en met vrijdag is het tussen 18.00 uur en 10.00 uur toegestaan om te fietsen in het voetgangersgebied.
    • Voor het deel dat per 1 mei 2018 uitgebreid is, is het van maandag tot en met vrijdag de hele dag toegestaan om te fietsen. Dat is: oostzijde van de Oudegracht tussen de Potterstraat en de Hamburgerstraat. En de aangrenzende straten Ganzenmarkt, het Wed en de westzijde Oudegracht tussen Gaardbrug en Hamburgerbrug.
  • Op zaterdag en zondag mag er in het hele gebied alleen tussen 18.00 uur en 10.00 uur gefietst worden.

Bekijk de kaart van het voetgangersgebied (pdf, 103 kB)

Als u niet in de binnenstad hoeft te zijn, kunt u het beste via de singels fietsen. Rondom het voetgangersgebied is een comfortabele fietsroute. De komende jaren worden deze routes nog prettiger voor fietsers gemaakt. Aan de randen van het voetgangersgebied werken we aan extra mogelijkheden om uw fiets te parkeren.

Fietsers met een beperking 

Bent u afhankelijk van uw fiets om u door het voetgangersgebied te verplaatsen?

Informatie over fietsers met een beperking in het voetgangersgebied binnenstad

Bevoorraden

De tijden voor bevoorrading (venstertijden) zijn aangepast: uitbreiding met zondagen en meer tijd voor schone voertuigen.

Bekijk de venstertijden

Evaluatie

Na de uitbreiding van het voetgangersgebied hebben we de gevolgen ervan onderzocht. We hebben verkeerstellingen gedaan en we hebben gebruikers van het voetgangersgebied een vragenlijst laten invullen. Ook hebben we gesproken met verschillende belanghebbenden.

Bekijk de evaluatie uitbreiding voetgangersgebied

Het college van B en W trekt de conclusie dat het langer doorgaan met de huidige situatie ongewenst is. Gebruikers en belanghebbenden vinden de situatie nu onduidelijk. Daarom gaan we de komende tijd in gesprek met belanghebbenden en de gemeenteraad. We willen een duidelijke regeling, met elke dag dezelfde tijden voor fietsers. Eind 2019 legt het college een voorstel voor aan de raad die er dan over kan beslissen.

Hulp en contact Voetganger

Telefoon

14 030

E-mail

verkeer.en.vervoer@utrecht.nl

Uw mening