Voetganger Voetgangersgebied binnenstad

Sinds 1 mei 2018 is het voetgangersgebied in de binnenstad groter geworden. Ook de tijden waarop u in het gebied mag fietsen en bevoorraden zijn aangepast.


Fietsen

  • Op maandag tot en met vrijdag is het tussen 18.00 uur en 10.00 uur toegestaan om te fietsen in het voetgangersgebied.
    • Voor het deel dat per 1 mei 2018 uitgebreid is (oostzijde van de Oudegracht tussen de Potterstraat en de Hamburgerstraat én de aangrenzende straten Ganzenmarkt, het Wed en de westzijde Oudegracht tussen Gaardbrug en Hamburgerbrug) is het van maandag tot en met vrijdag de hele dag toegestaan om te fietsen.
  • Op zaterdag en zondag mag er in het hele gebied alleen tussen 18.00 uur en 10.00 uur gefietst worden.

Bekijk de kaart van het voetgangersgebied (pdf, 103 kB)

Als u niet in de binnenstad hoeft te zijn, kunt u het beste via de singels fietsen. Rondom het voetgangersgebied is een comfortabele fietsroute. De komende jaren worden deze routes nog prettiger voor fietsers gemaakt. Aan de randen van het voetgangersgebied werken we aan extra mogelijkheden om uw fiets te parkeren.

Fietsers met een beperking 

Bent u afhankelijk van uw fiets om u door het voetgangersgebied te verplaatsen?

Informatie over fietsers met een beperking in het voetgangersgebied binnenstad

Bevoorraden

De tijden voor bevoorrading (venstertijden) zijn aangepast: uitbreiding met zondagen en meer tijd voor schone voertuigen.

Bekijk de venstertijden

Evaluatie

De evaluatie over de uitbreiding van het voetgangersgebied is in het eerste kwartaal van 2019 klaar. We evalueren op basis van tellingen en een enquête onder gebruikers van het voetgangersgebied. Ook voeren we begin november een proef uit op de Vismarkt. Hierbij vragen we via ledscherm de fietser af te stappen bij drukte. Ook deze uitkomsten nemen we mee in de evaluatie.

Hulp en contact voetganger

Telefoon

14 030

E-mail

verkeer.en.vervoer@utrecht.nl