Vrije tijd Eerder in het stadskantoor


Expositie 'Maak Utrecht Groener' | 13 maart t/m 5 september 2019

Wat kunt u doen om Utrecht groener te maken? De expositie ‘Maak Utrecht Groener’ geeft u handige en simpele tips, laat werk zien van Utrechtse kunstenaars die met Utrechtse natuur bezig zijn en laat een selectie zien van allerlei groene initiatieven voor en door de stad.


Overvecht op de Hoogte | 1 juli t/m 27 augustus

De Utrechtse fotograaf Carilijne Pieters en journalist Sterre ten Houte de Lange maakten multimediale portretten van 8 bewoners van een portiekflat in Overvecht.


 

With Pride, over 40 jaar LHBTI-strijd | 4 t/m 27 juni 2019

Tijdens het Midzomergrachtfestival in juni hangt Utrecht de regenboogvlag uit. De tentoonstelling With Pride toonde een terugblik op 40 jaar activisme voor een betere positie van lesbo’s, homo’s, transgenders, bi- en interseksuelen. Met bijzondere stukken uit de IHLIA-collectie, aangevuld met foto’s en persoonlijke verhalen uit Utrecht.


Fototentoonstelling 'Elkaar Zien' | 6 t/m 28 mei 2019

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek. De fototentoonstelling 'Elkaar Zien' toonde portretten van Utrechters, op de Stadhuisbrug gefotografeerd door Haya Alsalama en Peter Falkenberg, en citaten uit eerdere dialoogtafels over dit thema.


Voorstelling ‘PoroCity' | 18, 19, 20 en 25 mei 2019

Voorstelling ‘PoroCity’ vindt plaats in 2 werelden tegelijk: in het stadskantoor en in een droomwereld die door 2 performers wordt opgeroepen. Dat doen ze in het labyrint binnen in het gebouw, alsof ze in het hier en nu plaatsvinden.


The People Are the City | 1 april t/m 2 mei 2019

‘Een levend zelfportret van de stad’. Zo omschrijft de Utrechtse kunstinstelling BAK - basis voor actuele kunst – hun expositie 'The People Are the City'. Met daarin een filmisch verslag van de in 2018 gehouden catwalk-performance op het Jaarbeursplein, met portretten van deelnemende Utrechters en hun verhalen.


Tentoonstelling 100 jaar vrouwenkiesrecht | 4 t/m 28 maart 2019

In 2019 vieren we dat vrouwen sinds 100 jaar mogen stemmen. Voor dat recht moesten vrouwen lang strijden. Het begon met een klein groepje activisten. Tussen 1894 en 1919 groeide dit uit tot een massabeweging. De tentoonstelling 'Vrouwen stemmen' toont de landelijke en Utrechtse strijd voor vrouwenkiesrecht. Ook is te zien hoe het aantal vrouwelijke politici groeide van 1919 tot nu.


Man-made Coast | 4 t/m 27 februari 2019

In de tentoonstelling Man-made Coast toont de Utrechtse fotograaf Bert Spiertz foto’s van een reis langs de kust van Nederland.


Robots love Music | 7 t/m 31 januari 2019

In de tentoonstelling Robots love Music van het Utrechtse Museum Speelklok staan muzikale robots centraal. In januari doet het stadskantoor met het museum mee, met een fototentoonstelling van muziekrobots.


Expositie 'Utrecht Vervoert | 5 september 2018 t/m 28 februari 2019

Utrecht is een stad met veel aandacht voor de kwaliteit van leven. Met een focus op hoe we er samen voor zorgen dat we prettig wonen, werken én verblijven in een gezonde stad. Ook in het beleid rondom mobiliteit staat de mens centraal, met ruimte voor iedereen. Aanleiding genoeg om in de expositie 'Utrecht Vervoert' in het stadskantoor te laten zien hoe Utrecht zich duurzaam door de stad verplaatst: te voet, op de fiets, met de trein en over het water.


Fotoproject 'Oselyata' | 4 t/m 27 december 2018

De Utrechtse schrijver Lisa Weeda en fotograaf Robin Alysha Clemens reisden meerdere keren door Oekraïne. In het stadje Vynnyky woont de Emmaus-gemeenschap Oselya. Zij inspireerden hen tot het maken van het documentair fotoproject 'Oselyata'. Daarin staan ex-daklozen centraal.


Beeldverhaal 'Non Binair' | 30 oktober t/m 29 november 2018

Illustrator en striptekenaar Marloes Messemaker vertelt in haar beeldverhaal 'Non Binair' over een zoektocht naar genderidentiteit. Ze onderzoekt aspecten van het man- en vrouw-zijn.


Tentoonstelling ‘Broodnodige insecten’ | 2 t/m 25 oktober 2018

Stichting Utrecht Natuurlijk vertelt in de tentoonstelling ‘Broodnodige insecten’ over de onmisbaarheid van insecten voor onze groente- en fruitproductie. Ook krijgt u tips wat u kunt doen om deze dieren te helpen overleven in de stad. Van de tentoonstelling kunt u ‘de kriebels krijgen’ om insecten in onze stad een leefomgeving te geven waarin ze zich goed ontwikkelen.


Fotoserie 'Leve de man van de SRV' van Fleur Wiersma | 4 september t/m 30 september 2018

De Utrechtse fotograaf Fleur Wiersma won in 2018 met haar fotoserie 'Leve de man van de SRV' de tweede prijs van de Zilveren Camera in de categorie Nieuws Regio.  


Oudere tentoonstellingen

Kijk voor oudere tentoonstellingen in ons webarchief.

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur

Uw mening