Eerder in het stadskantoor

Welke tentoonstellingen waren er de laatste tijd te zien in het stadskantoor? Dat ziet u hieronder.

Tentoonstelling 'Het Geprogrammeerde Bestaan' - 8 tot en met 12 april 2024

In de tentoonstelling Het Geprogrammeerde Bestaan helpen kunstenaars Bertrand Burgers, Madelief Kok en Milo Poelman ons een beeld te vormen van de toekomst. Een nieuwe wereld waarin radicaal andere perspectieven in de relatie mens, natuur en technologie zichtbaar worden. Zijn we instaat nieuwe relaties aan te gaan? En wat als de technologie haar belofte niet nakomt? Onderdeel van de tentoonstelling 'Nieuwerwets Wonen in Utrecht. Terug naar de toekomst'.


Fototentoonstelling WAARDEVOL! van Daniëlle Moelker - 2 februari tot en met 26 maart 2024

De Utrechtse fotograaf Daniëlle Moelker toont foto’s uit haar serie over kringloopcentrum de Arm. Waarde herstellen en toevoegen, daar draait het om bij de Arm. Dat dit zowel over de spullen als over de mensen gaat die er werken, brengt ze in haar foto’s voor het voetlicht.


Presentatie PUG-prijs voor project The Form of Movement - 14 december tot en met 30 januari 2024

Het Provinciaal Utrechts Genootschap van Kunsten en Wetenschappen (PUG) viert het 250 jarig bestaan. Jaarlijks reiken zij een prijs uit aan een bijzondere samenwerking tussen wetenschapper en kunstenaar en is gericht op het kruispunt van kunsten en wetenschappen. In 2023 is de PUG prijs toegekend aan het project The Form of Movement van kunstenaar Isabel Ferrand en hoogleraar Remco Veltkamp. In de koffiebar op de 6e etage van het Stadskantoor is een presentatie van dit project te zien.


Tentoonstelling Hedendaags Surrealisme door Jesse Grooten - 1 december tot en met 30 januari 2024

De Utrechtse kunstenaar Jesse Grooten bewerkt zijn foto’s tot surrealistische beelden. In deze overzichtstentoonstelling laat hij de ontwikkeling in zijn werken zien van surreële grappige beelden naar surrealistische zelfportretten.


Installatie 45 ’22 Omkijken is niet wegkijken van Ineke Tanis - 3 november tot en met 8 december 2023

De Utrechtse kunstenares Ineke Tanis verbeeld met haar installatie 45 ’22 de slachtoffers van femicide in Nederland. Femicide maakt Tanis woedend en verdrietig en daarom wilde ze dit gelaagde werk maken.


Tentoonstelling ‘100 jaar (Oud-)Utrecht 1923-2023’ - 30 oktober tot en met 23 november

In 2023 bestaat de Historische Vereniging Oud-Utrecht 100 jaar. Om dit te vieren organiseerde de vereniging de tentoonstelling ‘100 jaar (Oud-)Utrecht 1923-2023’ in het stadskantoor. Met tekeningen van 100 jaar geschiedenis van de stad Utrecht, door 10 tekenaars van stripcollectief De Inktpot.


Tentoonstelling Sundown - 2 tot en met 25 oktober 2023

In de tentoonstelling Sundown toont de Utrechtse fotograaf Iris Mechielsen de gevoelswereld rond dementie. Hij doet dit aan de hand van natuurbeelden.


Gina Gerritsen tentoonstelling ‘MORE OR LESS’ - 4 tot en met 27 september 2023

Ter gelegenheid van haar 5-jarig kunstenaarschap in Utrecht. Gina Gerritsen liet een deel uit haar collectie schilderijen zien in de tentoonstelling ‘MORE OR LESS’. De expositie ging over het huidige tijdsbeeld, waarin we te maken hebben met meer en meer. Meer informatie, beelden, geluid, geweld, onvrede, mogelijkheden en keuzes.


Tentoonstelling 'Uit het Krijt' - 4 juli tot en met 30 augustus 2023

Elizabeth Wattimena en Reya Hoogveld uit Utrecht maakten de fotoserie ‘Uit het Krijt’, over mensen in en uit de schulden. Met deze foto- en verhalenserie willen zij laten zien hoe belangrijk het is om hulp te zoeken bij geldproblemen.


Tentoonstelling '20 jaar Atelier Spat' - 5 tot en met 28 juni 2023

Het Utrechtse Atelier Spat is een plek voor kunstenaars met een bijzondere achtergrond. In 2023 bestaat Atelier Spat 20 jaar. Daarom is er een tentoonstelling met werk van verschillende aangesloten kunstenaars. 


Thematentoonstelling UtRecht van de Mens - 3 februari 2023 tot en met 4 januari 2024

In 2023 vieren we 75 jaar mensenrechten. De thematentoonstelling UtRecht van de Mens liet zien hoe de mensenrechten in Utrecht rode draad zijn in initiatieven van nu. De tentoonstelling is gemaakt samen met culturele makers en maatschappelijke organisaties uit de stad.


Tentoonstelling Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad - 3 tot en met 26 april 2023

Hans van Lunteren is Utrechts beeldend kunstenaar en initiatiefnemer. Hij laat zijn kunst-groen project over spontaan opgekomen zaailingen in de stad zien. Hij laat zien dat spontaan groen een waardevolle toevoeging kan zijn in het groener maken van Utrecht. Ervaar in deze expositie dit toevallige groen en kom erachter hoe u hier als inwoner een mee kunt doen.


Tentoonstelling ‘Kleurrijk Utrecht’ - 1 mei tot en met 31 mei 2023

De Utrechtse kunstschilder Anna Kooij laat in de tentoonstelling 'Kleurrijk Utrecht' met 12 stadsgezichten haar schilderachtige kijk op de Utrechtse binnenstad zien.


Oudere tentoonstellingen

Wilt u informatie over oude tentoonstellingen terugkijken? Dat kan via het webarchief.

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur