Vrije tijd Eerder in het stadskantoor

Welke tentoonstellingen waren er de laatste tijd te zien in het stadskantoor? Dat ziet u hieronder.

Fototentoonstelling Zeeheldenbuurt Waterproof - 2 tot en met 28 september

Buurtbewoner en fotograaf Frederik van Sluijs volgde de aanleg van een hemelwaterriool in de Utrechtse Zeeheldenbuurt op de voet. 2 jaar lang legde hij met zijn analoge camera het ingenieuze vakwerk vast.


Reizende expositie over verduurzaming van monumenten - 4 juli t/m 30 augustus

Het duurzaam maken van monumenten: het kan wel! Dat is te zien in de reizende expositie 'Monumenten verduurzamen? Er kan meer dan je denkt'. Wat is er mogelijk en hoe werkt dat?


Expositie Vuelta designs - 14 juli t/m 29 augustus 2022

De komst van La Vuelta naar de domstad was voor fotograaf, ontwerper en fiets- en Utrechtliefhebber de reden om Vuelta designs te maken.


Tentoonstelling Beelden uit Oekraïne - 4 mei t/m 30 juni 2022

De tentoonstelling 'Beelden uit Oekraïne' presenteerde een verzameling illustraties over de oorlog in Oekraïne gemaakt door het Oekraïense illustratorencollectief Pictoric.


Tentoonstelling 'Experimentele Flats' - 30 mei t/m 29 juni 2022

In de tentoonstelling waren foto's te zien van bewoner Veerle van Dieren van het leven in de jaren ‘70 in een experimentele flat in Overvecht.


Tentoonstelling portretten 'De kracht van kwetsbaarheid' - 2 t/m 25 mei 2022

In de tentoonstelling 'De kracht van kwetsbaarheid' zag u portretten van fotograaf Bart Koetsier die aandacht vragen voor het feit dat iedereen kwetsbaar, krachtig maar vooral mens is. Arnon Grunberg schreef de teksten.


Tentoonstelling 'Weggooien? Bestaat niet!' - 10 november 2021 t/m 19 mei 2022

In de tentoonstelling Weggooien? Bestaat niet was te zien hoe kunstenaars, bedrijven en de gemeente omgaan met het thema 'circulair', een kringloopeconomie.


Fototentoonstelling 'Het land van..' - 7 t/m 28 april 2022

In de tentoonstelling ‘Het land van…’ waren foto's te zien van grootouders, die ooit uit een ander land naar Utrecht zijn gekomen, die in gesprek gingen met hun kleinkinderen over hun familiegeschiedenis.


Tentoonstelling 100 + 1 jaar YWCA Nederland - 28 februari t/m 30 maart 2022

YWCA Nederland zet zich in voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes en voor het bestrijden van genderongelijkheid. In het stadskantoor vierden ze hun 100 + 1 verjaardag met een tentoonstelling met foto’s van hun organisatie door de jaren heen.


Expositie Melahat Manzouri Fard - 24 december 2021 t/m 23 februari 2022

In deze expositie was werk te zien van de van oorsprong Iraanse kunstenares Melahat Manzouri Fard. Zij woont 6 jaar in Utrecht en maakt abstract, kleurrijk werk. Aanleiding voor de expositie was haar 20-jarig jubileum als kunstenaar.


Tentoonstelling 'Utrecht, onze stad' van Artivaria - 1 t/m 24 november 2021

Artivaria is een Utrechtse teken- en schildervereniging voor volwassenen en bestaat in november 50 jaar. In de tentoonstelling ‘Utrecht, onze stad’ was werk te zien van verschillende leden.


Kunstinstallatie 'The Garbage Shop' - Janneke Kornet

De Utrechtse beeldend kunstenaar Janneke Kornet liet zich in haar project 'The Garbage Shop' inspireren door straatafval. In deze kunstinstallatie geeft Kornet het afval een 2e leven en voedt ze de dialoog over hergebruik en ons weggooigedrag. Dit project was te zien van 1 tot en met 27 oktober 2021.


Oudere tentoonstellingen

Wilt u oude tentoonstellingen terugkijken? Dan kan via het webarchief!

Lees meer over ons webarchief

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur