Vrije tijd Eerder in het stadskantoor

Tentoonstelling IND binnenstebuiten | 2 t/m 25 maart 2020

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) vierde afgelopen jaar haar 25-jarig bestaan. Dat is de aanleiding voor de reizende tentoonstelling 'IND binnenstebuiten'. Daarin staat het complexe werk van de IND centraal.


Fototentoonstelling ‘Utrecht duurzame stad' | 3 t/m 26 februari 2020

De fototentoonstelling laat zien hoe Stadsbedrijven van de gemeente Utrecht bijdraagt aan een duurzame stad en de ambitie om in 2050 als stad volledig circulair te zijn.


Holocaustmonument Levenslicht | 23 januari t/m 2 februari 2020

Op 27 januari is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Om stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit Utrecht, kunt u het Holocaustmonument Levenslicht tijdelijk zien in de hal van het stadskantoor.


Fototentoonstelling 'De nacht rust in Utrecht' 6 t/m 29 januari 2020

De Utrechtse stedenbouwkundige en amateurfotograaf Paul Kurstjens legt Utrecht vast tijdens stille winternachten. nacht: “Hoe mooi is dat, zo’n koud en waterig Utrecht waar de nacht zich te rusten legt.” De foto’s zijn genomen met lange sluitertijden, met de camera op statief. Zonder noemenswaardige bewerking achteraf, geven ze een natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid.


Tentoonstelling 'Buiten gewone mensen' | 2 t/m 31 december 2019

De Utrechtse schrijver Doeke Fennema en fotograaf Willem Wiersma volgden 1 jaar lang de ruim 20 verslaafde ex-dakloze bewoners van De Boerderij.


Jubileumtentoonstelling Alliance Française Utrecht | 4 t/m 27 november 2019

De Alliance Française Utrecht viert deze maand haar 125-jarig jubileum. Daarom organiseerde Océane Dorange een fototentoonstelling met verrassende portretten van Franse Utrechters.


Fototentoonstelling 'Vrij Rollen' | 7 t/m 11 oktober 2019

Van 7 tot en met 11 oktober 2019 was de Week van de Toegankelijkheid. Aanleiding voor de fototentoonstelling 'Vrij Rollen' in het stadskantoor. De tentoonstelling toonde door Utrechters ingezonden foto's van goede en slechte voorbeelden van toegankelijkheid in Utrecht.


Stadslicht | april t/m 31 oktober 2019

In deze presentatie zijn 7 foto’s op groot formaat uit zijn serie 'Stadslicht' te zien. Dit zijn werken van de Utrechtse multidisciplinaire kunstenaar Kees Wennekendonk.


Expositie Mind Your Art | 2 september t/m 2 oktober 2019

Lisette Swart en Femke Jacobsen, studenten van het ROC Midden Nederland, willen het taboe rondom psychische kwetsbaarheid doorbreken. Aanleiding voor hun expositie ‘Mind your Art!’. Daarin stellen zij kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid centraal. De kunstwerken vormen een speels palet van abstract werk, digital art en 'old school'-tekeningen.


Expositie 'Maak Utrecht Groener' | 13 maart t/m 5 september 2019

Wat kunt u doen om Utrecht groener te maken? De expositie ‘Maak Utrecht Groener’ geeft u handige en simpele tips, laat werk zien van Utrechtse kunstenaars die met Utrechtse natuur bezig zijn en laat een selectie zien van allerlei groene initiatieven voor en door de stad.


Overvecht op de Hoogte | 1 juli t/m 27 augustus

De Utrechtse fotograaf Carilijne Pieters en journalist Sterre ten Houte de Lange maakten multimediale portretten van 8 bewoners van een portiekflat in Overvecht.


With Pride, over 40 jaar LHBTI-strijd | 4 t/m 27 juni 2019

Tijdens het Midzomergrachtfestival in juni hangt Utrecht de regenboogvlag uit. De tentoonstelling With Pride toonde een terugblik op 40 jaar activisme voor een betere positie van lesbo’s, homo’s, transgenders, bi- en interseksuelen. Met bijzondere stukken uit de IHLIA-collectie, aangevuld met foto’s en persoonlijke verhalen uit Utrecht.


Fototentoonstelling 'Elkaar Zien' | 6 t/m 28 mei 2019

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek. De fototentoonstelling 'Elkaar Zien' toonde portretten van Utrechters, op de Stadhuisbrug gefotografeerd door Haya Alsalama en Peter Falkenberg, en citaten uit eerdere dialoogtafels over dit thema.


Voorstelling ‘PoroCity' | 18, 19, 20 en 25 mei 2019

Voorstelling ‘PoroCity’ vindt plaats in 2 werelden tegelijk: in het stadskantoor en in een droomwereld die door 2 performers wordt opgeroepen. Dat doen ze in het labyrint binnen in het gebouw, alsof ze in het hier en nu plaatsvinden.


The People Are the City | 1 april t/m 2 mei 2019

‘Een levend zelfportret van de stad’. Zo omschrijft de Utrechtse kunstinstelling BAK - basis voor actuele kunst – hun expositie 'The People Are the City'. Met daarin een filmisch verslag van de in 2018 gehouden catwalk-performance op het Jaarbeursplein, met portretten van deelnemende Utrechters en hun verhalen.


Oudere tentoonstellingen

Kijk voor oudere tentoonstellingen in ons webarchief.

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur

Uw mening