Vrije tijd Eerder in het stadskantoor


Tentoonstelling 'Buiten gewone mensen' | 2 t/m 31 december 2019

De Utrechtse schrijver Doeke Fennema en fotograaf Willem Wiersma volgden 1 jaar lang de ruim 20 verslaafde ex-dakloze bewoners van De Boerderij.


Jubileumtentoonstelling Alliance Française Utrecht | 4 t/m 27 november 2019

De Alliance Française Utrecht viert deze maand haar 125-jarig jubileum. Daarom organiseerde Océane Dorange een fototentoonstelling met verrassende portretten van Franse Utrechters.


Fototentoonstelling 'Vrij Rollen' | 7 t/m 11 oktober 2019

Van 7 tot en met 11 oktober 2019 was de Week van de Toegankelijkheid. Aanleiding voor de fototentoonstelling 'Vrij Rollen' in het stadskantoor. De tentoonstelling toonde door Utrechters ingezonden foto's van goede en slechte voorbeelden van toegankelijkheid in Utrecht.


Stadslicht | april t/m 31 oktober 2019

In deze presentatie zijn 7 foto’s op groot formaat uit zijn serie 'Stadslicht' te zien. Dit zijn werken van de Utrechtse multidisciplinaire kunstenaar Kees Wennekendonk.


Expositie Mind Your Art | 2 september t/m 2 oktober 2019

Lisette Swart en Femke Jacobsen, studenten van het ROC Midden Nederland, willen het taboe rondom psychische kwetsbaarheid doorbreken. Aanleiding voor hun expositie ‘Mind your Art!’. Daarin stellen zij kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid centraal. De kunstwerken vormen een speels palet van abstract werk, digital art en 'old school'-tekeningen.


Expositie 'Maak Utrecht Groener' | 13 maart t/m 5 september 2019

Wat kunt u doen om Utrecht groener te maken? De expositie ‘Maak Utrecht Groener’ geeft u handige en simpele tips, laat werk zien van Utrechtse kunstenaars die met Utrechtse natuur bezig zijn en laat een selectie zien van allerlei groene initiatieven voor en door de stad.


Overvecht op de Hoogte | 1 juli t/m 27 augustus

De Utrechtse fotograaf Carilijne Pieters en journalist Sterre ten Houte de Lange maakten multimediale portretten van 8 bewoners van een portiekflat in Overvecht.


With Pride, over 40 jaar LHBTI-strijd | 4 t/m 27 juni 2019

Tijdens het Midzomergrachtfestival in juni hangt Utrecht de regenboogvlag uit. De tentoonstelling With Pride toonde een terugblik op 40 jaar activisme voor een betere positie van lesbo’s, homo’s, transgenders, bi- en interseksuelen. Met bijzondere stukken uit de IHLIA-collectie, aangevuld met foto’s en persoonlijke verhalen uit Utrecht.


Fototentoonstelling 'Elkaar Zien' | 6 t/m 28 mei 2019

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek. De fototentoonstelling 'Elkaar Zien' toonde portretten van Utrechters, op de Stadhuisbrug gefotografeerd door Haya Alsalama en Peter Falkenberg, en citaten uit eerdere dialoogtafels over dit thema.


Voorstelling ‘PoroCity' | 18, 19, 20 en 25 mei 2019

Voorstelling ‘PoroCity’ vindt plaats in 2 werelden tegelijk: in het stadskantoor en in een droomwereld die door 2 performers wordt opgeroepen. Dat doen ze in het labyrint binnen in het gebouw, alsof ze in het hier en nu plaatsvinden.


The People Are the City | 1 april t/m 2 mei 2019

‘Een levend zelfportret van de stad’. Zo omschrijft de Utrechtse kunstinstelling BAK - basis voor actuele kunst – hun expositie 'The People Are the City'. Met daarin een filmisch verslag van de in 2018 gehouden catwalk-performance op het Jaarbeursplein, met portretten van deelnemende Utrechters en hun verhalen.


Tentoonstelling 100 jaar vrouwenkiesrecht | 4 t/m 28 maart 2019

In 2019 vieren we dat vrouwen sinds 100 jaar mogen stemmen. Voor dat recht moesten vrouwen lang strijden. Het begon met een klein groepje activisten. Tussen 1894 en 1919 groeide dit uit tot een massabeweging. De tentoonstelling 'Vrouwen stemmen' toont de landelijke en Utrechtse strijd voor vrouwenkiesrecht. Ook is te zien hoe het aantal vrouwelijke politici groeide van 1919 tot nu.


Man-made Coast | 4 t/m 27 februari 2019

In de tentoonstelling Man-made Coast toont de Utrechtse fotograaf Bert Spiertz foto’s van een reis langs de kust van Nederland.


Robots love Music | 7 t/m 31 januari 2019

In de tentoonstelling Robots love Music van het Utrechtse Museum Speelklok staan muzikale robots centraal. In januari doet het stadskantoor met het museum mee, met een fototentoonstelling van muziekrobots.


Expositie 'Utrecht Vervoert | 5 september 2018 t/m 28 februari 2019

Utrecht is een stad met veel aandacht voor de kwaliteit van leven. Met een focus op hoe we er samen voor zorgen dat we prettig wonen, werken én verblijven in een gezonde stad. Ook in het beleid rondom mobiliteit staat de mens centraal, met ruimte voor iedereen. Aanleiding genoeg om in de expositie 'Utrecht Vervoert' in het stadskantoor te laten zien hoe Utrecht zich duurzaam door de stad verplaatst: te voet, op de fiets, met de trein en over het water.


Oudere tentoonstellingen

Kijk voor oudere tentoonstellingen in ons webarchief.

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur

Uw mening