Vrije tijd Eerder in het stadskantoor


The People Are the City | 1 april t/m 2 mei 2019

‘Een levend zelfportret van de stad’. Zo omschrijft de Utrechtse kunstinstelling BAK - basis voor actuele kunst – hun expositie 'The People Are the City'. Met daarin een filmisch verslag van de in 2018 gehouden catwalk-performance op het Jaarbeursplein, met portretten van deelnemende Utrechters en hun verhalen.


Tentoonstelling 100 jaar vrouwenkiesrecht | 4 t/m 28 maart 2019

In 2019 vieren we dat vrouwen sinds 100 jaar mogen stemmen. Voor dat recht moesten vrouwen lang strijden. Het begon met een klein groepje activisten. Tussen 1894 en 1919 groeide dit uit tot een massabeweging. De tentoonstelling 'Vrouwen stemmen' toont de landelijke en Utrechtse strijd voor vrouwenkiesrecht. Ook is te zien hoe het aantal vrouwelijke politici groeide van 1919 tot nu.


Man-made Coast | 4 t/m 27 februari 2019

In de tentoonstelling Man-made Coast toont de Utrechtse fotograaf Bert Spiertz foto’s van een reis langs de kust van Nederland.


Robots love Music | 7 t/m 31 januari 2019

In de tentoonstelling Robots love Music van het Utrechtse Museum Speelklok staan muzikale robots centraal. In januari doet het stadskantoor met het museum mee, met een fototentoonstelling van muziekrobots.


Expositie 'Utrecht Vervoert | 5 september 2018 t/m 28 februari 2019

Utrecht is een stad met veel aandacht voor de kwaliteit van leven. Met een focus op hoe we er samen voor zorgen dat we prettig wonen, werken én verblijven in een gezonde stad. Ook in het beleid rondom mobiliteit staat de mens centraal, met ruimte voor iedereen. Aanleiding genoeg om in de expositie 'Utrecht Vervoert' in het stadskantoor te laten zien hoe Utrecht zich duurzaam door de stad verplaatst: te voet, op de fiets, met de trein en over het water.


Fotoproject 'Oselyata' | 4 t/m 27 december 2018

De Utrechtse schrijver Lisa Weeda en fotograaf Robin Alysha Clemens reisden meerdere keren door Oekraïne. In het stadje Vynnyky woont de Emmaus-gemeenschap Oselya. Zij inspireerden hen tot het maken van het documentair fotoproject 'Oselyata'. Daarin staan ex-daklozen centraal.


Beeldverhaal 'Non Binair' | 30 oktober t/m 29 november 2018

Illustrator en striptekenaar Marloes Messemaker vertelt in haar beeldverhaal 'Non Binair' over een zoektocht naar genderidentiteit. Ze onderzoekt aspecten van het man- en vrouw-zijn.


tentoonstelling ‘Broodnodige insecten’ | 2 t/m 25 oktober 2018

Stichting Utrecht Natuurlijk vertelt in de tentoonstelling ‘Broodnodige insecten’ over de onmisbaarheid van insecten voor onze groente- en fruitproductie. Ook krijgt u tips wat u kunt doen om deze dieren te helpen overleven in de stad. Van de tentoonstelling kunt u ‘de kriebels krijgen’ om insecten in onze stad een leefomgeving te geven waarin ze zich goed ontwikkelen.


Fotoserie 'Leve de man van de SRV' van Fleur Wiersma | 4 september t/m 30 september 2018

De Utrechtse fotograaf Fleur Wiersma won in 2018 met haar fotoserie 'Leve de man van de SRV' de tweede prijs van de Zilveren Camera in de categorie Nieuws Regio.  


Tentoonstelling 'Grafiek' van Marco de Vente | 3 juli t/m 30 augustus 2018

De Utrechtse kunstenaar Marco de Vente exposeerde met een overzicht van zijn werk van de afgelopen 5 jaar, met etsen, hout- en linosneden en grafiet tekeningen.


Expositie 'Utrecht verandert' | 17 januari t/m 29 augustus 2018

Utrecht van een kleine nederzetting in de Romeinse tijd tot de bruisende kennisstad van nu. Een impressie over hoe onze stad in de loop van de tijd groeide, hoe het leven van Utrechters veranderde en hoe we er - ook in de toekomst - samen voor zorgen dat we prettig wonen, werken én verblijven in een gezonde stad.


Fototentoonstelling 'In de Wolken' | 29 mei t/m 28 juni 2018

Discotheek De Roze Wolk en café De Wolkenkrabber waren van 1982 tot 2006 dé roze uitgaansgelegenheden van Utrecht. Binnenkort verschijnt een boek over deze periode. Velen vonden daar de liefde van hun leven. Martijn Gijsbertsen fotografeerde deze ‘Wolkenparen’. De tentoonstelling 'In de Wolken' laat een selectie zien van deze portretten.


Oudere tentoonstellingen

Kijk voor oudere tentoonstellingen in ons webarchief.

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur