Vrije tijd Eerder in het stadskantoor

Kunstinstallatie 'The Garbage Shop', Janneke Kornet - 1 juni t/m 3 juli

De Utrechtse beeldend kunstenaar Janneke Kornet liet zich in haar project 'The Garbage Shop' inspireren door straatafval. In deze kunstinstallatie geeft Kornet het afval een tweede leven en voedt ze de dialoog over hergebruik en ons weggooigedrag.


Expo Acrobaat en Circuspraat | 30 maart t/m 6 mei

Voor het prentenboek ‘Acrobaat en Circuspraat’ zijn 10 jonge acrobaten van het Utrechtse Circus Diedom gefotografeerd. Een innovatieve – tastbare - druktechniek maakt dat ook blinde kinderen naar deze foto’s kunnen ‘kijken’.


Expositie ‘Op Kunstsafari door Utrecht’ | 18 september 2019 t/m 16 april 2020

In straten en parken, op werven en pleinen, overal in Utrecht staat kunst in de publieke ruimte. Deze markante gebouwen, spannende muurschilderingen, gedichten en bijzondere kunstwerken geven extra glans aan onze stad. Deze expositie neemt u mee langs beelden, architectuur, street art en poëzie.


Tentoonstelling IND binnenstebuiten | 2 t/m 25 maart 2020

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) vierde afgelopen jaar haar 25-jarig bestaan. Dat is de aanleiding voor de reizende tentoonstelling 'IND binnenstebuiten'. Daarin staat het complexe werk van de IND centraal.


Fototentoonstelling ‘Utrecht duurzame stad' | 3 t/m 26 februari 2020

De fototentoonstelling laat zien hoe Stadsbedrijven van de gemeente Utrecht bijdraagt aan een duurzame stad en de ambitie om in 2050 als stad volledig circulair te zijn.


Holocaustmonument Levenslicht | 23 januari t/m 2 februari 2020

Op 27 januari is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Om stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit Utrecht, kunt u het Holocaustmonument Levenslicht tijdelijk zien in de hal van het stadskantoor.


Fototentoonstelling 'De nacht rust in Utrecht' 6 t/m 29 januari 2020

De Utrechtse stedenbouwkundige en amateurfotograaf Paul Kurstjens legt Utrecht vast tijdens stille winternachten. nacht: “Hoe mooi is dat, zo’n koud en waterig Utrecht waar de nacht zich te rusten legt.” De foto’s zijn genomen met lange sluitertijden, met de camera op statief. Zonder noemenswaardige bewerking achteraf, geven ze een natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid.


Tentoonstelling 'Buiten gewone mensen' | 2 t/m 31 december 2019

De Utrechtse schrijver Doeke Fennema en fotograaf Willem Wiersma volgden 1 jaar lang de ruim 20 verslaafde ex-dakloze bewoners van De Boerderij.


Jubileumtentoonstelling Alliance Française Utrecht | 4 t/m 27 november 2019

De Alliance Française Utrecht viert deze maand haar 125-jarig jubileum. Daarom organiseerde Océane Dorange een fototentoonstelling met verrassende portretten van Franse Utrechters.


Fototentoonstelling 'Vrij Rollen' | 7 t/m 11 oktober 2019

Van 7 tot en met 11 oktober 2019 was de Week van de Toegankelijkheid. Aanleiding voor de fototentoonstelling 'Vrij Rollen' in het stadskantoor. De tentoonstelling toonde door Utrechters ingezonden foto's van goede en slechte voorbeelden van toegankelijkheid in Utrecht.


Stadslicht | april t/m 31 oktober 2019

In deze presentatie zijn 7 foto’s op groot formaat uit zijn serie 'Stadslicht' te zien. Dit zijn werken van de Utrechtse multidisciplinaire kunstenaar Kees Wennekendonk.


Expositie Mind Your Art | 2 september t/m 2 oktober 2019

Lisette Swart en Femke Jacobsen, studenten van het ROC Midden Nederland, willen het taboe rondom psychische kwetsbaarheid doorbreken. Aanleiding voor hun expositie ‘Mind your Art!’. Daarin stellen zij kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid centraal. De kunstwerken vormen een speels palet van abstract werk, digital art en 'old school'-tekeningen.


Expositie 'Maak Utrecht Groener' | 13 maart t/m 5 september 2019

Wat kunt u doen om Utrecht groener te maken? De expositie ‘Maak Utrecht Groener’ geeft u handige en simpele tips, laat werk zien van Utrechtse kunstenaars die met Utrechtse natuur bezig zijn en laat een selectie zien van allerlei groene initiatieven voor en door de stad.


Overvecht op de Hoogte | 1 juli t/m 27 augustus

De Utrechtse fotograaf Carilijne Pieters en journalist Sterre ten Houte de Lange maakten multimediale portretten van 8 bewoners van een portiekflat in Overvecht.


Oudere tentoonstellingen

Kijk voor oudere tentoonstellingen in ons webarchief.

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur