Vrije tijd Koningsdag en vrijmarkt 2019

Koningsdag vieren we op zaterdag 27 april 2019. De Utrechtse vrijmarkt begint al op vrijdagavond 26 april. De vrijmarkt en evenementen in de binnenstad zijn tot zaterdag 27 april 18.00 uur.

De vrijmarkt

In Utrecht is het traditie om de vrijmarkt feestelijk te vieren. Alles wordt, letterlijk, uit de kast gehaald. De vrijmarkt is van vrijdag 26 april 18.00 uur tot zaterdag 27 april 18.00 uur. Voor kinderen zijn er een aantal speciale kindervrijmarkten.

Tijdens de vrijmarkt kunt u tweedehands spullen kopen en verkopen. Commerciële verkoop is niet toegestaan. Iedereen mag meedoen en een kleedje neerleggen in het vrijmarktgebied. Op de vrijmarkt mag u geen eten of alcoholhoudende dranken verkopen. Wel mag u andere dranken in gesloten verpakking verkopen, bijvoorbeeld blikjes frisdrank. U kunt geen plaatsen of kraam huren. Ook kunt u geen plek reserveren.

Commerciële verkoop eten en drinken

Hebt u een horecabedrijf en wilt u in het vrijmarktgebied etenswaren verkopen? Dan hebt u geen vergunning nodig. U moet uw verkooppunt wel bij ons melden. Stuur hiervoor een mail naar standplaatsen@utrecht.nl.

Let op de volgende voorwaarden:

  • Het verkooppunt is niet breder dan de gevel uw bedrijf, en niet dieper dan 2 meter vanaf de gevel.
  • De vrije doorgang voor het verkooppunt is op de stoep minimaal 1,5 meter en op straat minimaal 3,5 meter. Wij toetsen dit per melding.
  • Het eten of de goederen die u verkoopt bij uw verkooppunt, sluiten aan bij de producten die u in uw bedrijf verkoopt.
  • U bereid geen voedsel bij het verkooppunt.
  • U verkoopt geen alcoholhoudende drank bij het verkooppunt.

Evenementenvergunning en tapontheffing

U kunt geen evenementenvergunning of tapontheffing meer aanvragen. De evenementenvergunning kon u tot en met 4 januari aanvragen. De tapontheffing kon u tot en met 31 januari aanvragen.

Regels

Tijdens Koningsdag 2019 gelden er een aantal regels. Zo houden we het feestelijk voor iedereen. 

Hulp en contact Koningsdag

Telefoon

14 030

E-mail

koningsdag@utrecht.nl