Vrije tijd Koningsdag en vrijmarkt 2018

Logo Vrijmarkt

Koningsdag vieren we op vrijdag 27 april 2018. De vrijmarkt begint al op donderdagavond 26 april. Ook zijn er evenementen in alle wijken.

De vrijmarkt

In Utrecht is het traditie om de vrijmarkt feestelijk te vieren. Alles wordt, letterlijk, uit de kast gehaald. Tijdens de vrijmarkt kunt u al uw verzamelde spullen van de afgelopen jaren verkopen. De markt begint op donderdag 26 april om 18.00 uur en eindigt vrijdag 27 april om 18.00 uur.

Iedereen mag meedoen en een kleedje neerleggen in het vrijmarktgebied. U kunt geen standplaats of kraam huren. De vrijmarkt is bedoeld om tweedehands spullen te verkopen. Op de vrijmarkt mag u geen eten of alcoholhoudende dranken verkopen. Wel mag u andere dranken in gesloten verpakking verkopen, bijvoorbeeld blikjes frisdrank.

Op de kaart hieronder staat de locatie van de vrijmarkt met groene lijnen. Het gebied binnen de paarse lijnen is autovrij van 26 april 15.00 uur tot 27 april 23.00 uur. Dit is om plaats te maken voor de kleedjesverkoop.

Het vrijmarktgebied is tussen de Wittevrouwenstraat, Voorstraat, Potterstraat, Lange Viestraat, Vredenburg, Catharijnekade, Paardenveld, Kroonstraat, Pastoor van Nuenenstraat, Kroonstraat, Nieuwekade, Oudenoord, Raamstraat, Bemuurde Weerd Westzijde, Bemuurde Weerd Oostzijde, Weerdsingel Oostzijde, Hopakker, Weerdsingel Oostzijde, Noorderbrug, en Stadsbuitengracht.

Commerciële verkoop eten en drinken

Hebt u een horecabedrijf en wilt u in het vrijmarktgebied etenswaren verkopen? Dan kunt u een vergunning aanvragen voor een mobiel verkooppunt.

Vergunning verkooppunt aanvragen

Hebt u een horecabedrijf met een terras? Dan kunt u een ontheffing aanvragen voor een buitentap.

Tapontheffing aanvragen

Er zijn geen tijdelijke commerciële en niet-commerciële standplaatsen vrij voor Koningsdag 2018.

Regels

Tijdens Koningsdag 2018 gelden er een aantal regels. Zo houden we het feestelijk voor iedereen. 

Hulp en contact Koningsdag

Telefoon
14 030

E-mail
koningsdag@utrecht.nl