Koningsdag en vrijmarkt De vrijmarkt

In Utrecht vieren we Koningsdag met een vrijmarkt. De markt begint op donderdag 26 april om 18.00 uur en eindigt vrijdag 27 april om 18.00 uur. Op de vrijmarkt kunt u tweedehands spullen kopen en verkopen. Iedereen mag meedoen en een kleedje neerleggen in het vrijmarktgebied.

Het gebied

Op de kaart hieronder ziet u het vrijmarktgebied. In de groene straten is de vrijmarkt. Hier kunt u uw kleedje neerleggen. Het gebied binnen de paarse lijnen is autovrij van 26 april 15.00 uur tot 27 april 23.00 uur. Meer informatie over verkeer in de binnenstad tijdens Koningsdag.

Meedoen aan de vrijmarkt

  • Iedereen mag meedoen: U mag van 26 april 18.00 uur tot vrijdag 27 april 18.00 een kleedje neerleggen in het vrijmarktgebied. U hoeft zich niet aan te melden. En u kunt geen standplaats of kraam huren.
  • Kindervrijmarkten: 4 plekken in de stad zijn gereserveerd voor kleedjesverkoop door kinderen. Dit zijn park Lepelenburg, Nicolaaskerkhof, het Nijntjepleintje en de Derde Achterstraat.
  • Alleen 'rommelmarkt': Tijdens de vrijmarkt kunt u al uw verzamelde spullen van de afgelopen jaren verkopen. De markt is alleen bedoeld voor tweedehands spullen. Commerciële verkoop is niet toegestaan. 
  • Verkoop eten en drinken: Op de vrijmarkt mag u geen eten of alcoholhoudende dranken verkopen. Wel mag u andere dranken in gesloten verpakking verkopen, bijvoorbeeld blikjes frisdrank.
  • Stille nacht: Vrijdag 27 april is er van 01.00 uur tot 11.00 uur een stille nacht. Tijdens deze nacht mag u geen onnodige geluidsoverlast maken. Ook mag u geen versterkte muziek draaien.
  • Afval: Hebt u niet alles verkocht? Laat uw onverkochte spullen niet achter in het vrijmarktgebied. Neem uw spullen mee naar huis of doe ze in een container. Deze staan op een aantal plekken in het vrijmarktgebied.

Voorzieningen binnenstad

In de binnenstad zijn tijdens Koningsdag extra voorzieningen. Zo zijn er (gehandicapten)toiletten, EHBO-posten, politie<del> </del>posten en fietsenstallingen. Alle voorzieningen kunt u vinden op de interactieve kaart in de Koningsdag Utrecht App.

Download de Koningsdag Utrecht App

Download de app voor iPhone
Download de app voor Android

Hulp en contact Koningsdag

Telefoon

14 030

E-mail

koningsdag@utrecht.nl