Vrije tijd Samenspeeltuinen voor ├ílle kinderen

De nieuwe staande xylofoon in speeltuin Eilandsteede.

In Utrecht moeten alle kinderen mee kunnen doen. En dus ook in hun eigen buurt met elkaar kunnen spelen. Alleen zijn niet alle speeltuinen goed toegankelijk voor kinderen met een beperking. Daarom belooft Utrecht dat eind 2021 minimaal 6 speeltuinen een Samenspeeltuin zijn: een speelplek die toegankelijk is voor iedereen. Met toestellen en activiteiten voor alle kinderen.

Ontwikkeling Samenspeeltuinen in Utrecht

Speeltuin De Hoef (Leidsche Rijn) is al een Samenspeeltuin. Dit jaar volgen Eilandsteede (Zuidwest), Griftsteede (Noordoost), Bankaplein (West), Noordse Park (Noordwest) en De Albatros (Vleuten).

Eilandsteede

De nieuwe publieksfavoriet en trots van Eilandsteede is een staande xylofoon. Kinderen kunnen hierop samen muziek maken. Ook zijn in deze speeltuin houten vlonders aangelegd langs de rand van de zandbak. Zo kunnen kinderen in een rolstoel makkelijker bij de zandbak komen. Bij de avontuurlijke kastelen zijn praatpalen geplaatst. Kinderen die dit toestel niet kunnen beklimmen, kunnen zo toch de beleving van het kasteel meekrijgen.

Griftsteede

In de speeltuin van Stadsboerderij Griftsteede is onder andere een rolstoeldraaimolen geplaatst. Kinderen in een rolstoel kunnen hier zelfstandig in spelen.

Bankaplein

In speeltuin Bankaplein is een free run parcours geplaatst en wordt een modderkeuken gemaakt. Ook zijn er andere aanpassingen gedaan, zodat iedereen makkelijk bij alle speeltoestellen kan komen.

Noordsepark

In speeltuin Noordsepark zijn bomen geplant. Deze zorgen voor meer schaduw bij de zandspeelplek en het zwembad. Binnenkort worden de tegels gelijk gemaakt. Zo wordt de speeltuin beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Albatros

Bij de Albatros is onlangs een Samenspeelonderzoek uitgevoerd. Aan de hand daarvan wordt bekeken welke aanpassingen er in deze speeltuin nodig zijn.

Samenspeelclubs

In de loop van 2021 worden in de speeltuinen samenspeelclubs ontwikkeld die activiteiten organiseren die geschikt zijn voor alle kinderen.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

vastgoed@utrecht.nl