Vrije tijd Speelplaats De Kameleon en omliggende straten: opnieuw inrichten

Speelplaats De Kameleon en omliggende straten krijgen een nieuwe inrichting. Dit is ook wat bewoners graag willen. We willen onder andere nieuwe speeltoestellen plaatsen en meer groen toevoegen. Ook zorgen we voor betere opvang van regenwater. De Kameleon ligt aan de Balkstraat in Pijlsweerd.

Wat komt er?

We werken aan een nieuw ontwerp voor speel- en ontmoetingsplaats De Kameleon, en omliggende straten.

  • Nieuwe speeltoestellen in de speelplaats.
  • Meer groen in de speelplaats.
  • Nieuw ontwerp van de omliggende straten.
  • Meer groen in de omliggende straten.
  • Betere opvang regenwater in speelplaats en de omliggende straten.

De gemeenteraad heeft in de voorjaarsnota van 2021 budget vrijgemaakt voor het opknappen, groener maken en klimaatklaar maken van de speelplaats en de omliggende straten.

Type speelplaats

We werken aan een variantenstudie. In de variantenstudie werken we uit wat de voor- en nadelen van de verschillende type speelplaatsen zijn. We werken 3 varianten uit.

  1. Een speelplaats die altijd open is, zonder hoge hekken en toezicht.
  2. Een speelplaats die kan worden afgesloten. De gemeente geeft speeltuinmedewerkers de opdracht om tijdens openingstijden toezicht te houden.
  3. Een tussenvorm waarbij vrijwilligers toezicht houden.

Eisen en voorwaarden

Na de variantenstudie gaan we aan de slag met een document met de eisen en voorwaarden voor het opnieuw inrichten van de speelplek en de omliggende straten. Dit heet een Integraal Programma van Eisen (IPvE). Daarna gaan we ontwerpen maken. In alle stappen willen we zoveel mogelijk spreken met bewoners en kinderen.

Op de hoogte blijven en meedenken

De speelplaats moet een plek worden waar kinderen en buurtbewoners graag komen om te spelen en elkaar te ontmoeten. Daarom werken we graag vanaf het begin samen met bewoners aan de plannen. Op 9 maart 2022 was de eerste bijeenkomst voor bewoners.

Nieuwsbrief

In de Nieuwsbrief Utrecht plaatsen we berichten over dit onderwerp. Wilt u het laatste nieuws over het project ontvangen? Meld u zich dan aan voor deze nieuwsbrief.

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
2022Meedenken met de buurt over variantenstudie en eisen en voorwaarden
Eind 2022Besluit over variant door college van B en W
Eind 2022Vaststellen eisen en voorwaarden
2023Uitwerken van het ontwerp

Wat is er al gedaan?

  • 30 augustus 2022: het college van B en W stelde het startdocument vast. In het startdocument staat bijvoorbeeld omschreven welke onderzoeksvragen we moeten beantwoorden en welke stappen we gaan zetten.
  • 9 maart 2022: bijeenkomst voor bewoners over de nieuwe inrichting van de speelplaats en de omliggende straten. Wilt u het verslag ontvangen van deze bijeenkomst? Stuur een e-mail naar kameleon@utrecht.nl.

Hulp en contact De Kameleon

Telefoon

14 030

E-mail

kameleon@utrecht.nl