Bouw sporthal Noordoost uitgesteld, wel toekomstplan

Utrecht groeit de komende jaren flink. Meer dan de helft van de Utrechters sport graag wekelijks. Om alle bewoners te kunnen laten sporten, hebben sportverenigingen en sportaanbieders behoefte aan meer ruimte. Daarom bouwen we nieuwe sporthallen. Voor een nieuwe sporthal in de wijk Noordoost was een mooie plek gevonden op het Sportpark Voordorp. Toch is de bouw van deze nieuwe sporthal uitgesteld.

Waarom uitstel van de bouw van de sporthal

Helaas is er nu niet genoeg geld om alle gewenste sporthallen te bouwen. Daarom hebben we ervoor gekozen om het geld van de sporthal op Sportpark Voordorp te gebruiken voor een nieuwe sporthal in Vleuten-De Meern. Deze sporthal krijgt voorrang, omdat deze gebouwd wordt bij een nieuwe school voor voortgezet onderwijs. De leerlingen krijgen straks sportles in de sporthal. Ook sportverenigingen kunnen gebruik maken van deze hal.

Plannen voor Sportpark Voordorp

Om voldoende plek te hebben voor iedereen die graag wil sporten, is een nieuwe sporthal in Noordoost in de toekomst wel nodig. Er zijn ook nog andere ideeën voor het sportpark, zoals meer groen. We gaan daarom bekijken hoe Sportpark Voordorp er straks uit moet zien, Dit doen we door samen met de sportverenigingen en de buurtbewoners plannen en ideeën te verzamelen. We maken samen keuzes voor de toekomst en schrijven dit op in de ‘Visie Sportpark Voordorp’. Nieuwe plannen voor het sportpark moeten bij Visie passen.

Planning

De planning is dat de ‘Visie voor Sportpark Voordorp’ in het voorjaar van 2024 klaar zijn. Wanneer de nieuwe sporthal op Sportpark Voordorp gebouwd wordt, is nog niet bekend.

Hulp en contact Sporthal Noordoost

Telefoon

14 030

E-mail

sporthalnoordoost@utrecht.nl