Sportpark Nieuw Welgelegen: extra sportvelden

Utrechters hebben behoefte aan meer ruimte voor sportlocaties. Daarom doen we een onderzoek naar de mogelijkheden op en rond sportpark Nieuw Welgelegen.

Wat gaan we doen?

We onderzoeken hoe extra sportvelden op een goede manier een plek kunnen krijgen. We willen dat er zo extra ruimte ontstaat voor bewegen en recreƫren. Daarbij bekijken we ook hoe we het gebied groener en toegankelijker kunnen maken.

Het college van burgemeester en wethouders heeft een startdocument vastgesteld. Daarmee kan de variantenstudie starten. Dit laat op hoofdlijnen zien wat de mogelijkheden zijn en welke gevolgen hierbij horen. Het bestuur stelt daarna een voorkeursvariant vast.

Na de variantenstudie maken we een programma van eisen en een functioneel ontwerp. Daarna komt er een echt ontwerp en volgen de werkzaamheden.
Bij elke stap is er overleg met de betrokken sportverenigingen en andere belanghebbenden.

Meepraten en op de hoogte blijven

We kijken naar welke mogelijkheden er zijn voor extra sportvelden. Dit doen we samen met sportverenigingen en andere gebruikers en belanghebbenden van het gebied. Wilt u op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail dan naar sportparknieuwwelgelegen@utrecht.nl.

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
2021startdocument en variantenstudie
2022integraal programma van eisen en functioneel ontwerp
2023ontwerp
2024start werkzaamheden
2026oplevering

Wat is al gedaan?

Het college van burgemeester en wethouders heeft een startdocument vastgesteld.

Waar ligt het (project) precies?

Sportpark Nieuw Welgelegen ligt in Kanaleneiland, ten westen van de Overste Den Oudenlaan, direct onder de Admiraal Helfrichlaan.

Hulp en contact