Sportpark Nieuw Welgelegen: extra sportvelden

Utrechters hebben behoefte aan meer ruimte voor sportlocaties. Daarom doen we een onderzoek naar de mogelijkheden op en rond sportpark Nieuw Welgelegen.

Wat gaan we doen?

Er zijn meer sportvelden nodig in de stad. Dat is best een uitdaging, want er is niet veel ruimte in de stad. Uit onderzoek zijn 3 mogelijke locaties naar voren gekomen: Maarschalkerweerd Noord, Strijkviertel en Nieuw Welgelegen.

Waarom hebben we meer sportvelden nodig?

Utrecht groeit. Dat is terug te zien in bijvoorbeeld de bouwprojecten in de Merwerdekanaalzone en het Beurskwartier. Meer inwoners, betekent meer mensen die willen sporten.

Wat willen we doen?

  • Extra ruimte voor bewegen en recreĆ«ren
  • Gebied groener en toegankelijker maken

Onderzoek naar verschillende mogelijkheden

We onderzoeken verschillende mogelijkheden voor extra sportvelden Sportpark Nieuw Welgelegen. Dit onderzoek laat zien wat de mogelijkheden zijn en welke gevolgen daarbij horen. We kiezen de beste opties uit.

Eisen en wensen voor het plan en een ontwerp

Na het onderzoek en kiezen van de beste optie maken we eisen en wensen voor het plan en een functioneel ontwerp. In een functioneel ontwerp staat elke functie (soort veld, apparaat, groen) ongeveer waar het moet komen. De precieze plek en bijvoorbeeld de aantallen zijn dan nog niet zeker.
Uiteindelijk volgt er een definitief ontwerp en kunnen we beginnen met het bouwen van extra sportvelden. Tijdens iedere stap overleggen we met de betrokken sportverenigingen en andere betrokkenen.

Meepraten en op de hoogte blijven

We kijken welke mogelijkheden er zijn voor extra sportvelden. Dit doen we samen met sportverenigingen en andere gebruikers en betrokkenen van het gebied.

Wilt u op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail dan naar sportparknieuwwelgelegen@utrecht.nl.

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
2024Keuze onderzoek verschillende mogelijkheden, eisen en wensen voor het plan en functioneel ontwerp
2025Definitief ontwerp
2026Start bouw extra sportvelden
2028Werk af

Wat is al gedaan?

  • 5 december 2023: raadsinformatiebrief met de laatste stand van zaken
  • 2021: onderzoek naar verschillende mogelijkheden
  • 2021: eerste plan extra sportvelden vastgesteld

Waar ligt het (project) precies?

Sportpark Nieuw Welgelegen ligt in Kanaleneiland, ten westen van de Overste Den Oudenlaan, direct onder de Admiraal Helfrichlaan.

Hulp en contact