Stadhuis Eerder in het stadhuis

Welke tentoonstellingen waren er de laatste tijd te zien in het stadhuis? Dat ziet u hieronder.

Nacht van de Utrechtse geschiedenis

Op zaterdag 8 oktober 2022 tussen 20.00 en 00.00 uur vieren we de geschiedenis van de stad en regio Utrecht tijdens de vijfde editie van de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis. Het thema van deze editie is De Gezichten van Utrecht, over de vele verschillende gezichten van onze stad: de mensen, de gebouwen en de verhalen die de stad maakten.

8 oktober 2022


'Acrobaat en circuspraat', tentoonstelling voor blinde en ziende kinderen

Stichting PrentenboekenPlus maakt boeken voor blinde en slechtziende kinderen. Voor het prentenboek 'Acrobaat en Circuspraat' zijn 10 jonge acrobaten van het Utrechtse Circus Diedom gefotografeerd. Een innovatieve – tastbare - druktechniek maakt dat ook blinde kinderen naar deze foto’s kunnen 'kijken'.

4 oktober tot en met 27 oktober 2022


Tentoonstelling Kunstreis op Hoograven

Tentoonstelling met werken van de aquarelclub uit buurtcentrum Hart van Hoograven. Al 15 jaar lang komen zij elke week bij elkaar en delen lief en leed.

30 augustus tot en met 29 september 2022


Sophia Anastasia en de Transformatie van Utrecht

De Utrechtse kunstenares Sophia Anastasia werkte de afgelopen 20 jaar aan een serie schilderijen waaruit haar liefde voor Utrecht spreekt. Ter gelegenheid van haar 40-jarig kunstenaarsjubileum was de tentoonstelling 'Sophia Anastasia en de Transformatie van Utrecht'.

28 juni tot en met 25 augustus 2022


Expositie Goede buren

De Utrechtse fotografe Mona van den Berg laat dubbelportretten van Utrechters en Nieuwe Utrechters zien die elkaar regelmatig ontmoeten en zelfs vriendschap hebben gesloten. De expositie Goede Buren' past daarmee naadloos in het thema van de viering van 900 jaar Stadsrechten, namelijk 'Stad zonder Muren'.

31 mei tot en met donderdag 23 juni 2022


Expositie 'Samenvallend' door Christa de Jong

Kunstenaar en kunstdocent Christa de Jong maakte de tentoonstelling 'Samenvallend' in het stadhuis. Haar vrije werk en de presentatie van het kunstproject 'Vredeswapen' waren daar te zien. Daarbij dachten scholieren na over geweld en hoe wapens wellicht iets anders kunnen doen dan doden.

31 maart tot en met 29 april 2022


Expositie burgemeestersportret van Jan van Zanen

In Utrecht wordt sinds 1903 een portret gemaakt van de burgemeester na de afsluiting van zijn of haar termijn. Zo ook van oud-burgemeester Jan van Zanen. Maar liefst 50 kunstenaars reageerden op de oproep een portret te maken.

2 tot en met 24 februari 2022


BOESJANS Stelt Tentoon

Het Utrechtse theatergezelschap BOESJANS vierde in 2021 haar 5-jarig jubileum. Om daarbij stil te staan maakten ze 2 nieuwe voorstellingen. Ook komt er een CD. Daarnaast laten ze in de tentoonstelling een overzicht van al wat ze de afgelopen jaren ‘ten tonele’ brachten.

30 november tot en met 29 december 2021


3D-tekeningen architect Peter Heideman

Peter Heideman liet 3D-tekeningen zien van zijn woning in Voordorp. Ook toonde hij meer gebouwen die hij de afgelopen 20 jaar gemaakt heeft. Dit doet hij samen met een foto van het uiteindelijk gemaakte gebouw. De tekeningen laten wandaanzichten, plafond en gevelaanzichten in 1 schets zien.

5 tot en met 28 oktober 2021


Sites of Memory speelt 'Future for the past'

Publiek werd tijdens een theatrale wandeling Future for the Past meegenomen in de 'verborgen' verhalen over het koloniale verleden van Nederland en Zuid-Afrika. Dit gebeurde met een combinatie van 360º-video en live optredens langs historische locaties in de binnenstad. De voorstelling eindigde in het stadhuis. Het evenement vond plaats van 2 tot en met 10 oktober 2021.

Oude tentoonstellingen

Wilt u oude tentoonstellingen terugkijken? Dan kan via het webarchief.

Lees meer over ons webarchief

Hulp en contact Stadhuis (culturele activiteiten)

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1 (eerder Korte Minrebroederstraat)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur
Donderdag tot 21.00 uur