Eerder in het stadhuis

Welke tentoonstellingen waren er de laatste tijd te zien in het stadhuis? Dat ziet u hieronder.

Expositie van Animatiefestival Kaboom This is Sox2Dutch

Onze Nederlandse cultuur ontdekken zoals de Zuid-Koreaanse kunstenaar Soyeon Lee dat deed. Dit kon in maart tijdens de vijfde editie van Kaboom. Kaboom is een (inter)nationaal animatiefilmfestival dat elk jaar naar Utrecht en Amsterdam komt.

5 tot en met 28 maart 2024


Jonge Utrechtse kunstenaars exposeerden met “Recycle Your Mind”

3 jonge Utrechtse kunstenaars exposeerden met “Recycle Your Mind” tot en met 22 februari 2024 in het stadhuis. In de tentoonstelling van de Utrechtse kunstenaars Carolien R. Weerstand, Linde van der Burgh en Berber Struiksma stond het gebruik van alledaagse objecten centraal. En daarbij het hergebruik, het afval en de herwaardering daarvan.

9 januari tot en met 22 februari 2024


Jubileumtentoonstelling kunstenaar Maggy Voorsluys Gomez

De Utrechtse kunstenaar Maggy Voorsluys Gomez viert dit jaar haar 40-jarig jubileum als kunstenaar. Daarom is nu de overzichtstentoonstelling ‘Retrospective' te zien.

28 november tot en met 29 december 2023


Jubileumtentoonstelling 20 jaar Stripcollectief De Inktpot

In november 2023 vierde het stripcollectief De Inktpot hun 20-jarig jubileum met een overzichtstentoonstelling. Met daarin ook tekeningen van het jubileumboek Het Groot Utrechts Monsterboek.

31 oktober tot en met 23 november 2023


Tentoonstelling over glaskunst

De tentoonstelling Glasz van De Glaszartprofessionals toont brede en verschillende soorten glaskunst en was te zien in het stadhuis.

3 tot en met 26 oktober 2023


Culturele zondag

Programma Grote Trouwzaal: Films van Nederlands Film Festival met daarna Q & A met de makers. Programma Hal: Live muziek met Löna, Luz Bravo, Tano Rivers en Huize Lucas.

8 oktober 2023


Open Monumentendag

Het landelijke thema van Open Monumentendag op 9 september is 'levend erfgoed'. In Utrecht pakken we dit op verschillende manieren op.

9 september 2023


Schilderijen Margo de Jong

De Utrechtse kunstenares Margo de Jong maakte de afgelopen 25 jaar schilderijen met daarin een focus op (stadse) landschappen.

29 augustus tot en met 28 september 2023


Natuur en Mens op Dreef

Het 20-jarig jubileum van het kunstenaarscollectief OpDreef is aanleiding voor de tentoonstelling ‘Natuur en Mens Op Dreef’. Rode draad in het werk van deze 8 kunstenaars is de kwetsbaarheid van de natuur en de invloed van de mens daarop.

27 juni tot en met 24 augustus 2023


Expositie Utrecht stad voor iedereen

In de expositie 'Utrecht stad voor iedereen' laat architectuurcentrum AORTA voorbeelden zien van Utrechtse toegankelijke bouwprojecten.

30 mei tot en met 22 juni 2023


Expositie Re-Union

In de expositie Re-Union van kunstenaar Ying Yi Wu ziet u de relatie tussen natuur en mens via het ambacht van “Oshibana”: de droogbloemenkunst. 

2 mei tot en met 25 mei 2023


Expositie Met Vlag en Wimpel van Anna ten Cate

In de expositie Met Vlag en Wimpel van de Utrechtse Anna ten Cate ziet u 28 driedimensionale kijkdozen. Ze biedt een fantasievol inkijkje in ons Koningshuis door de eeuwen heen.

27 maart tot en met 27 april 2023


Oude tentoonstellingen

Wilt u oude tentoonstellingen terugkijken? Dan kan via het webarchief.

Lees meer over ons webarchief

Hulp en contact Stadhuis (culturele activiteiten)

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1 (eerder Korte Minrebroederstraat)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur
Donderdag tot 21.00 uur