Eerder in het stadhuis

Welke tentoonstellingen waren er de laatste tijd te zien in het stadhuis? Dat ziet u hieronder.

Expositie 'Ruimte maken!' van architectuurcentrum AORTA

Waar vinden we plek om te wonen, werken en te ontspannen in een stad die steeds drukker wordt? De expositie van architectuurcentrum AORTA laat verschillende voorbeelden zien van Utrechtse bouwprojecten die ruimte maken voor mens, dier en planeet.

4 april tot en met 27 juni 2024.


Expositie van fotograaf Marcel Venderbosch

Fotograaf Marcel Venderbosch laat zich graag inspireren door de stad Utrecht. Zijn eerste grote project was het vastleggen van de verbouwing van Utrecht CS. In de tien daaropvolgende jaren volgden meerdere projecten waaruit voor deze expositie een selectie is gemaakt.

3 april tot en met 25 april 2024.


Expositie van Animatiefestival Kaboom This is Sox2Dutch

Onze Nederlandse cultuur ontdekken zoals de Zuid-Koreaanse kunstenaar Soyeon Lee dat deed. Dit kon in maart tijdens de vijfde editie van Kaboom. Kaboom is een (inter)nationaal animatiefilmfestival dat elk jaar naar Utrecht en Amsterdam komt.

5 tot en met 28 maart 2024


Jonge Utrechtse kunstenaars exposeerden met “Recycle Your Mind”

3 jonge Utrechtse kunstenaars exposeerden met “Recycle Your Mind” tot en met 22 februari 2024 in het stadhuis. In de tentoonstelling van de Utrechtse kunstenaars Carolien R. Weerstand, Linde van der Burgh en Berber Struiksma stond het gebruik van alledaagse objecten centraal. En daarbij het hergebruik, het afval en de herwaardering daarvan.

9 januari tot en met 22 februari 2024


Jubileumtentoonstelling kunstenaar Maggy Voorsluys Gomez

De Utrechtse kunstenaar Maggy Voorsluys Gomez viert dit jaar haar 40-jarig jubileum als kunstenaar. Daarom is nu de overzichtstentoonstelling ‘Retrospective' te zien.

28 november tot en met 29 december 2023


Jubileumtentoonstelling 20 jaar Stripcollectief De Inktpot

In november 2023 vierde het stripcollectief De Inktpot hun 20-jarig jubileum met een overzichtstentoonstelling. Met daarin ook tekeningen van het jubileumboek Het Groot Utrechts Monsterboek.

31 oktober tot en met 23 november 2023


Tentoonstelling over glaskunst

De tentoonstelling Glasz van De Glaszartprofessionals toont brede en verschillende soorten glaskunst en was te zien in het stadhuis.

3 tot en met 26 oktober 2023


Culturele zondag

Programma Grote Trouwzaal: Films van Nederlands Film Festival met daarna Q & A met de makers. Programma Hal: Live muziek met Löna, Luz Bravo, Tano Rivers en Huize Lucas.

8 oktober 2023


Open Monumentendag

Het landelijke thema van Open Monumentendag op 9 september is 'levend erfgoed'. In Utrecht pakken we dit op verschillende manieren op.

9 september 2023


Schilderijen Margo de Jong

De Utrechtse kunstenares Margo de Jong maakte de afgelopen 25 jaar schilderijen met daarin een focus op (stadse) landschappen.

29 augustus tot en met 28 september 2023


Natuur en Mens op Dreef

Het 20-jarig jubileum van het kunstenaarscollectief OpDreef is aanleiding voor de tentoonstelling ‘Natuur en Mens Op Dreef’. Rode draad in het werk van deze 8 kunstenaars is de kwetsbaarheid van de natuur en de invloed van de mens daarop.

27 juni tot en met 24 augustus 2023


Oude tentoonstellingen

Wilt u oude tentoonstellingen terugkijken? Dan kan via het webarchief.

Lees meer over ons webarchief

Hulp en contact Stadhuis (culturele activiteiten)

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1 (eerder Korte Minrebroederstraat)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur
Donderdag tot 21.00 uur