Eerder in het stadhuis

Welke tentoonstellingen waren er de laatste tijd te zien in het stadhuis? Dat ziet u hieronder.

Open Monumentendag

Het landelijke thema van Open Monumentendag op 9 september is 'levend erfgoed'. In Utrecht pakken we dit op verschillende manieren op.

9 september


Natuur en Mens op Dreef

Het 20-jarig jubileum van het kunstenaarscollectief OpDreef is aanleiding voor de tentoonstelling ‘Natuur en Mens Op Dreef’. Rode draad in het werk van deze 8 kunstenaars is de kwetsbaarheid van de natuur en de invloed van de mens daarop.

27 juni tot en met 24 augustus


Expositie Utrecht stad voor iedereen

In de expositie 'Utrecht stad voor iedereen' laat architectuurcentrum AORTA voorbeelden zien van Utrechtse toegankelijke bouwprojecten.

30 mei tot en met 22 juni


Expositie Re-Union

In de expositie Re-Union van kunstenaar Ying Yi Wu ziet u de relatie tussen natuur en mens via het ambacht van “Oshibana”: de droogbloemenkunst. 

2 mei tot en met 25 mei


Expositie Met Vlag en Wimpel van Anna ten Cate

In de expositie Met Vlag en Wimpel van de Utrechtse Anna ten Cate ziet u 28 driedimensionale kijkdozen. Ze biedt een fantasievol inkijkje in ons Koningshuis door de eeuwen heen.

27 maart tot en met 27 april


Tentoonstelling 100 jaar (Oud-)Utrecht 1923-2023

In 2023 bestaat de Historische Vereniging Oud-Utrecht 100 jaar. Om dit te vieren organiseert de vereniging de tentoonstelling ‘100 jaar (Oud-)Utrecht 1923-2023’ in het stadhuis. Met tekeningen van 100 jaar geschiedenis van de stad Utrecht, door 10 tekenaars van stripcollectief De Inktpot.

28 februari tot en met 24 maart 2023.


Expositie ‘Verkeerd Verbonden’ van DONNA.fem

De expositie ‘Verkeerd Verbonden’ van DONNA.fem neemt u mee in de gedachtewereld van 5 jongeren. Zij hebben het gevoel “Verkeerd Verbonden” te zijn met de huidige tijd.

31 januari tot en met 23 februari.


Tentoonstelling Susan Mertens 'Langs singel en gracht'

De Utrechtse kunstenaar Susan Mertens schildert Utrechtse Stadsgezichten. Ze legt op haar eigen wijze onze stad vast op doek.

4 t/m 26 januari 2023


expositie 'Gekomen om te blijven'

Tot en met 13 november was in het Utrechts Archief de expositie 'Gekomen om te blijven' te zien. Daarin vertellen 900 Utrechters wat hen in onze stad heeft gebracht en wat hen aan Utrecht heeft verbonden. Er was een selectie van deze portretten te zien in het stadhuis.

 

29 november t/m 29 december


Nacht van de Utrechtse geschiedenis

Op zaterdag 8 oktober 2022 tussen 20.00 en 00.00 uur vieren we de geschiedenis van de stad en regio Utrecht tijdens de vijfde editie van de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis. Het thema van deze editie is De Gezichten van Utrecht, over de vele verschillende gezichten van onze stad: de mensen, de gebouwen en de verhalen die de stad maakten.

8 oktober 2022


'Acrobaat en circuspraat', tentoonstelling voor blinde en ziende kinderen

Stichting PrentenboekenPlus maakt boeken voor blinde en slechtziende kinderen. Voor het prentenboek 'Acrobaat en Circuspraat' zijn 10 jonge acrobaten van het Utrechtse Circus Diedom gefotografeerd. Een innovatieve – tastbare - druktechniek maakt dat ook blinde kinderen naar deze foto’s kunnen 'kijken'.

4 oktober tot en met 27 oktober 2022


Tentoonstelling Kunstreis op Hoograven

Tentoonstelling met werken van de aquarelclub uit buurtcentrum Hart van Hoograven. Al 15 jaar lang komen zij elke week bij elkaar en delen lief en leed.

30 augustus tot en met 29 september 2022


Oude tentoonstellingen

Wilt u oude tentoonstellingen terugkijken? Dan kan via het webarchief.

Lees meer over ons webarchief

Hulp en contact Stadhuis (culturele activiteiten)

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1 (eerder Korte Minrebroederstraat)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur
Donderdag tot 21.00 uur