Zwemles kinderen

zwemles

Bij de Utrechtse zwemschool leren kinderen zwemmen in een veilige en vertrouwde omgeving. Gediplomeerde en enthousiaste zweminstructeurs stomen de kinderen klaar om zwemdiploma A, B en C te halen. Via het online leerlingvolgsysteem kunt u zien welke stappen uw kind maakt.

Inschrijven voor zwemles

Vanaf 5 jaar kan uw kind starten met zwemles, als er geen wachtlijst is. U kunt uw kind vanaf 4 jaar wel alvast inschrijven. Kinderen ontvangen een oproep voor zwemlessen op volgorde van leeftijd.

Schrijf uw kind in

Zwemles jongeren 8 tot en met 17 jaar

Voor jongeren tussen 8 en 17 jaar zijn er in zwembaden Fletiomare en Den Hommel aparte zwemlesuren gepland.

Wachtlijst bij de Utrechtse zwembaden

De Utrechtse zwembaden hebben helaas een wachtlijst. Dit heeft te maken met de wachttijd die is opgelopen door de sluiting tijdens de maatregelen voor corona. Daardoor bestaat de kans dat uw kind nog niet wordt opgeroepen voor zwemles als het 5 jaar wordt. Kinderen ontvangen een oproep voor zwemlessen op volgorde van leeftijd. In het leerlingvolgsysteem kunt u zien waar uw kind op de wachtlijst staat.

Zwemmen terwijl u wacht

Kinderen die op de wachtlijst staan voor zwemles, mogen wel alvast gratis komen oefenen in het zwembad. Bij de receptie van het zwembad kunt u een speciaal wachtlijst-abonnement nemen. Met dit abonnement kan uw kind onder begeleiding van een volwassene gratis zwemmen tijdens het gezinszwemmen. De begeleider moet wel entree betalen.

Al op zwemles?

Zit uw kind al op zwemles en wilt u graag weten hoe uw kind het doet bij zwemles? Volg zijn groei in het leerlingvolgsysteem.

Inloggen leerlingvolgsysteem

Baby-peuterzwemmen 0 tot 4 jaar

Moet u nog even wachten voordat uw kind kan starten met zwemles? Dan is baby-peuterzwemmen misschien iets voor u. In deze lessen speelt u samen met uw kind in het water. Uw kind wordt watervrij gemaakt en maakt alvast kennis met enkele zwemslagen. Vooraf inschrijven is niet nodig. De lessen betaalt u per periode, net als bij de zwemles vanaf 5 jaar.

Bekijk de prijzen per zwembad:

Prijzen zwembad Fletiomare

Prijzen zwembad Den Hommel

Prijzen zwembad De Kwakel

Prijzen
Aantal minutenPrijs
45 minuten maandag t/m vrijdag€ 10,45
45 minuten zaterdag (Den Hommel, Fletiomare, De Kwakel)€ 11,80
45 minuten zondag (Fletiomare)€ 13,00

U koopt een leskaart voor een volledige periode. Een periode loopt van diplomazwemmen tot diplomazwemmen. Er zijn 6 tot 10 lessen per periode. Lessen die uitvallen door officiële feestdagen hoeft u niet te betalen.