Zwembaden Zwemles kinderen

Het is belangrijk dat iedereen kan zwemmen. Bij de Utrechtse zwembaden leert uw kind zwemmen in een veilige en vertrouwde omgeving.

Zwemles in Utrecht

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen zwemles volgen in Utrecht. Op een speelse manier leren ze het water kennen. We gaan bijvoorbeeld lopen in het water, spetteren, van rug naar buik draaien en onder water kijken.

Als de kinderen helemaal vertrouwd zijn met het water gaan we een stap verder. De kinderen leren dan in het diepe de zwemslagen: rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Tijdens de zwemlessen bereiden ze zich voor om de diploma's A, B of C te halen.

Iedereen op zwemles

  • Kinderen en jongeren van 5 tot en met 17 jaar kunnen op zwemles in zwembad Fletiomare, zwembad Den Hommel en zwembad De Kwakel.
  • Voor jongeren tussen de 8 en 17 jaar zijn er in zwembad Fletiomare en zwembad Den Hommel aparte zwemlesuren gepland. Ook hiervoor geef je je op via het digitale inschrijfformulier.
  • Is uw kind nog geen 5? Bekijk dan de mogelijkheden voor baby- en peuterzwemmen.
  • Wilt u op zwemles en bent u ouder dan 17? Bekijk de zwemlessen voor volwassenen.

Aanmelden zwemles kinderen

Is uw kind 4 jaar geworden? Dan kunt u uw kind aanmelden voor zwemles. Vul het digitale inschrijfformulier in of schrijf uw kind in bij de balie van het zwembad. Als er plaats is, wordt uw kind opgeroepen. Dit doen we nadat uw kind 5 jaar is geworden. 

Uw kind snel laten starten met zwemles?

Dat kan in de vakantiecursus in Zwembad Den Hommel of Zwembad De Kwakel. Schrijf u nu in voor de voorjaars-, mei-, zomer- of herfstvakantie.

Zwemles met de U-pas

U kunt het U-pas Kindpakket gebruiken voor zwemles. Uw kind kan misschien met de U-pas ook gratis zwemles krijgen. Lees meer op Zwemles met de U-pas.

Vragen over zwemles voor kinderen?

Meer informatie over zwemles krijgt u bij de balie van zwembad Fletiomare, zwembad Den Hommel of zwembad De Kwakel.

Vertrouwenspunt sport / NOC-NSF

Logo NOC*NSF