Zwemles met de U-pas

Het is veilig als uw kind leert zwemmen. In Nederland is overal water om ons heen. Uw kind wil misschien met vriendjes naar een zwembad of met mooi weer naar de plassen. Een zwemdiploma is plezier voor het hele leven!

U-pas en zwemles vanaf 5 jaar

Is uw kind 5 of 6 jaar en wilt u dat het nu al diploma A haalt? Of wilt u dat uw kind ook het diploma B en C haalt? Dan kunt u het budget van uw kind op zijn/haar U-pas gebruiken om zwemles te betalen. Geef bij het betalen van de zwemles aan dat u daarvoor het U-pas Kindpakket wilt gebruiken. Lees meer over zwemlessen in Utrecht op Zwemles kinderen.

Ook volwassenen kunnen zwemles volgen en deze met hun U-pas betalen. Kijk voor meer informatie op de pagina Zwemles voor volwassenen.

Heeft uw kind recht op een gratis zwemlespakket?

Heeft uw kind nog geen zwemdiploma? Misschien kunt u het zwemlespakket (zwemlesvangnetregeling) gebruiken. Daarmee kan uw kind een zwemdiploma A halen. Het zwemlespakket staat los van het U-pas gezinstegoed.

De voorwaarden voor het zwemlespakket zijn:

  • uw kind heeft een U-pas en woont in Utrecht
  • uw kind is tussen de 7 en 17 jaar oud
  • op de school van uw kind is geen schoolzwemmen (anders haalt uw kind een zwemdiploma A op school)
  • uw kind heeft nog geen zwemdiploma A

Voldoet uw kind aan bovenstaande voorwaarden? Dan kan hij/zij gebruik maken van het gratis zwemlespakket. U kunt uw kind hiervoor inschrijven bij de kassa van zwembad Den Hommel, De Kwakel of Fletiomare.