Zwembaden Zwemles volwassenen

Man die banen zwemt in het zwembad

Zwembaden open zonder maatregelen

Bij de zwembaden gelden er vanaf 25 september geen coronamaatregelen meer. U hoeft niet meer te reserveren. U kunt direct naar het zwembad komen. In het rooster kunt u zien wat u wanneer kunt doen bij de zwembaden.

Alle kleedruimtes zijn weer open en u kunt weer gebruik maken van de douches. Een coronatoegangsbewijs hebt u niet nodig voor toegang tot het zwembad.

We vragen u verstandig om te gaan met de versoepelingen. Afstand houden is niet meer verplicht, maar geef elkaar de ruimte. Hebt u klachten? Dan blijft u thuis en laat u testen.

Online uw entreekaartjes en meerbadenkaarten kopen

U kunt nog steeds uw meerbadenkaarten en entreekaartjes online kopen. Hebt u een meerbadenkaart online gekocht tijdens de maatregelen? Deze kunt u gewoon gebruiken. We scannen de kaarten bij de balie.

Bent u ouder dan 18 jaar en hebt u nog niet leren zwemmen? Dan kunt u bij de Utrechtse zwembaden zwemles nemen. Er zijn gemengde lesgroepen en groepen speciaal voor vrouwen. Twijfelt u over uw gezondheid? Overleg dan eerst met uw arts.

Aanmelden voor zwemles tijdelijk stopgezet

Er is een lange wachtlijst voor zwemles voor volwassen. Dit komt onder andere door het coronavirus. Daarom kunt u zich tijdelijk niet aanmelden voor zwemles. Als de wachtlijst minder wordt kunt zich weer aanmelden via deze webpagina.

Tijdens de zwemles

Onze deskundige instructeurs bouwen de lessen rustig op. Eerst kunt u in het ondiepe bad wennen aan het water. Daarna leert u drijven. Bent u helemaal vertrouwd met het water? Dan leert u de eerste zwemslagen: schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl. De lessen zijn in kleine groepjes. Zo is er voldoende aandacht voor iedereen.

  • U bent verplicht om zwemkleding te dragen.
  • Wij adviseren u om een badmuts te dragen.
  • Het is mogelijk om de zwemlessen met een diploma A af te ronden. Dit is niet verplicht.
Prijzen
Aantal minutenPrijs
45 minuten€ 9,15
60 minuten€ 12,20
  • U koopt een leskaart voor een lesperiode.
  • Er zijn 6 tot 10 lessen per periode van 7/8 weken.
  • Lessen die uitvallen door officiële feestdagen betaalt u niet.
  • U kunt zwemlessen met uw U-pas betalen. Informeer daarover bij de balie van het zwembad.