Zwembaden Zwemles volwassenen

Man die banen zwemt in het zwembad

Bent u ouder dan 18 en hebt u nog niet leren zwemmen? Als volwassene kunt u zwemles nemen bij 1 van de 3 Utrechtse zwembaden. Er zijn gemengde lesgroepen en groepen speciaal voor vrouwen.

Voor wie is zwemles voor volwassenen?

Iedereen vanaf 18 jaar die nog niet heeft leren zwemmen, kan terecht bij Fletiomare, De Kwakel en Den Hommel. Twijfelt u over uw gezondheid? Overleg dan eerst met uw arts.

Soorten zwemles

Er zijn veel soorten zwemlessen voor volwassenen. Wilt u het liefst met alleen vrouwen op zwemles? Doe dan mee met de zwemles voor vrouwen. En wilt u uw crawltechniek verbeteren? Meld u aan voor de lessen borstcrawl en rugcrawl.

Zwemles voor volwassenen

In de Utrechtse zwembaden zijn meerdere keren per week zwemlessen voor volwassenen. Bekijk de roosters voor een tijdstip dat u het beste uitkomt.

Zwemles voor vrouwen

Wilt u graag leren zwemmen, maar liever in een groep met alleen vrouwen? Dan kunt u in Zwembad De Kwakel en Zwembad Den Hommel terecht voor vrouwenzwemles. Ook de zweminstructeur is een vrouw. U kunt nog mannen tegenkomen bij de kleedkamers en douches. Ook zijn er mannen aanwezig in de andere baden.

Lessen borstcrawl en rugcrawl

Kunt u de schoolslag zwemmen maar wilt u meer? Dan zijn lessen in borst- en rugcrawl misschien een leuke aanvulling. De slagen zijn energieker en u maakt meer snelheid in het water.

In Zwembad de Kwakel kunt u een beginnerscursus doen van 8 weken. U oefent de bewegingen van armen en benen, uw ligging in het water en de juiste ademhaling. Voor deze cursus schrijft u zich van tevoren in. Wilt u geen volledige cursus doen? Dan kunt u ook losse lessen meedoen. Koop een kaartje of meerlessenkaart bij de kassa.

Zwembad Den Hommel organiseert een 12-weekse crawlcursus via de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond). Meer informatie en aanmelden via www.mijnzwemcoach.nl.

Hoe gaat een zwemles?

Onze deskundige instructeurs bouwen de lessen rustig op. Eerst kunt u in het ondiepe bad wennen aan het water. Daarna leert u drijven. Bent u helemaal vertrouwd met het water? Dan leert u de eerste zwemslagen: schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl. De lessen zijn in kleine groepjes. Zo is er voldoende aandacht voor iedereen.

Zwemkleding

Tijdens de zwemles draagt u zwemkleding. Als u dat wilt, kunt u aangepaste zwemkleding laten maken bij een speciaalzaak . Wij adviseren u om een badmuts te dragen.

Zwemdiploma

Het doel van de zwemlessen is natuurlijk dat u leert zwemmen. Vindt u het leuk om uw lessen af te ronden met een diploma? Dan kunt u afzwemmen voor uw diploma A.

Aanmelden zwemles volwassenen

Meld u aan voor zwemles via de utrecht.nl/zwemles. Of ga langs bij de receptie van het zwembad waar u de zwemlessen wilt volgen. Met uw aanmelding gaat u akkoord met de voorwaarden voor zwemlessen.

Wilt u meer weten? Stel uw vragen bij de receptie van de zwembaden.

Kosten zwemles volwassenen

De prijzen voor zwemles volwassenen zijn hetzelfde als de prijzen voor zwemles kinderen van 45 of 60 minuten.

Vertrouwenspunt sport / NOC-NSF

Logo NOC*NSF