Zwemles volwassenen Soorten zwemles volwassenen

Maatregelen als u wilt komen zwemmen

Om het coronavirus terug te dringen gelden vanaf zondag 28 november 5.00 uur de volgende maatregelen als u wilt komen zwemmen.

  • Bij binnenkomst is een coronatoegangsbewijs en een ID-bewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Draag binnen een mondkapje, tijdens het zwemmen mag deze af.
  • Reserveren is verplicht. Dit doet u via https://mijn.zwemmen-utrecht.nl/
  • Het zwembad sluit om 17.00 uur, dit geldt voor alle activiteiten in het zwembad, ook voor zwemles. Zwemlesouders krijgen hier bericht over.
  • Douches zijn gesloten in verband met 1,5 meter afstand en looproutes op locatie.

Alle kleedruimtes zijn open voor gebruik.

Hebt u klachten? Dan blijft u thuis en laat u zich testen, ook als u volledig gevaccineerd bent.

Zwemles

Brengt u uw kind naar zwemles? Dan bent u ook verplicht een coronatoegangsbewijs te tonen. Zwemlessen na 17.00 uur komen te vervallen door de avondsluiting als maatregel. Zwemlesouders voor wie dit geldt krijgen hier bericht over. 

Online uw entreekaartjes en meerbadenkaarten kopen

U kunt nog steeds uw meerbadenkaarten en entreekaartjes online kopen.

De Utrechtse zwembaden volgen het protocol verantwoord zwemmen

Volwassenen kunnen in Utrecht verschillende soorten zwemlessen volgen. Er zijn gewone zwemlessen maar ook zwemlessen voor vrouwen of zwemlessen om uw borstcrawl en rugcrawl te verbeteren. Bekijk hieronder het aanbod van zwemlessen.

Aanmelden voor zwemles tijdelijk stopgezet

Zwemles voor volwassen heeft onder andere door corona lange wachtlijsten. Daarom is er een tijdelijke stop gezet op het aanmelden voor zwemles. Zodra de wachtlijst terugloopt wordt het voor u weer mogelijk om u via deze webpagina aan te melden.

Zwemles voor volwassenen

In de Utrechtse zwembaden zijn meerdere keren per week zwemlessen voor volwassenen. Bekijk de roosters voor een tijdstip dat u het beste uitkomt.

Zwemles voor vrouwen

Wilt u graag leren zwemmen, maar liever in een groep met alleen vrouwen? Dan kunt u in Zwembad De Kwakel en Zwembad Den Hommel terecht voor vrouwenzwemles. Ook de zweminstructeur is een vrouw. U kunt nog mannen tegenkomen bij de kleedkamers en douches. Ook zijn er mannen aanwezig in de andere baden.

Conditiezwemmen

Bij conditiezwemmen verbetert u uw conditie en uithoudingsvermogen door baantjes te trekken. Tijdens de lessen oefent u verschillende zwemslagen zoals de borst- en rugcrawl, schoolslag en rugslag. Om de oefeningen zwaarder te maken, gebruiken we verschillende materialen, bijvoorbeeld een zwemplank.

Lessen borstcrawl en rugcrawl

Kunt u de schoolslag zwemmen maar wilt u meer? Dan zijn lessen in borst- en rugcrawl misschien een leuke aanvulling. De slagen zijn energieker en u maakt meer snelheid in het water.

Zwembad Den Hommel en Zwembad De Kwakel organiseren een 12-weekse crawlcursus via de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond).

Aanmelden borst- en rugcrawl