Zwemles volwassenen Soorten zwemles volwassenen

Banenzwemen misschien weer mogelijk vanaf 19 mei

Per 19 mei is het misschien weer mogelijk om banen te zwemmen. Het kabinet besluit 17 mei hier definitief over. Als de versoepelingen voor de zwembaden dan doorgaan, kunt u per 18 mei reserveren. Lees welke maatregelen er op dat moment gaan gelden voor zwemmen.

Vanaf 28 mei is zwembad De Krommerijn een buitenbad.

Volg de Utrechtse zwembaden op Instagram of Facebook om op de hoogte te blijven.

Zwemles

De zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar zijn begonnen. Kinderen die weer zwemles mogen volgen, ontvangen hier bericht over via e-mail.

Zwemles tijdens feestdagen

Met Hemelvaart op 13 mei en Pinksteren op 23 en 24 mei zijn er geen zwemlessen.

Volwassenen kunnen in Utrecht verschillende soorten zwemlessen volgen. Er zijn gewone zwemlessen maar ook zwemlessen voor vrouwen of zwemlessen om uw borstcrawl en rugcrawl te verbeteren. Bekijk hieronder het aanbod van zwemlessen.

Aanmelden voor zwemles tijdelijk stopgezet

Zwemles voor volwassen heeft onder andere door corona lange wachtlijsten. Daarom is er een tijdelijke stop gezet op het aanmelden voor zwemles. Zodra de wachtlijst terugloopt wordt het voor u weer mogelijk om u via deze webpagina aan te melden.

Zwemles voor volwassenen

In de Utrechtse zwembaden zijn meerdere keren per week zwemlessen voor volwassenen. Bekijk de roosters voor een tijdstip dat u het beste uitkomt.

Zwemles voor vrouwen

Wilt u graag leren zwemmen, maar liever in een groep met alleen vrouwen? Dan kunt u in Zwembad De Kwakel en Zwembad Den Hommel terecht voor vrouwenzwemles. Ook de zweminstructeur is een vrouw. U kunt nog mannen tegenkomen bij de kleedkamers en douches. Ook zijn er mannen aanwezig in de andere baden.

Conditiezwemmen

Bij conditiezwemmen verbetert u uw conditie en uithoudingsvermogen door baantjes te trekken. Tijdens de lessen oefent u verschillende zwemslagen zoals de borst- en rugcrawl, schoolslag en rugslag. Om de oefeningen zwaarder te maken, gebruiken we verschillende materialen, bijvoorbeeld een zwemplank.

Lessen borstcrawl en rugcrawl

Kunt u de schoolslag zwemmen maar wilt u meer? Dan zijn lessen in borst- en rugcrawl misschien een leuke aanvulling. De slagen zijn energieker en u maakt meer snelheid in het water.

Zwembad Den Hommel en Zwembad De Kwakel organiseren een 12-weekse crawlcursus via de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond).

Aanmelden borst- en rugcrawl