Initiatieven in de wijk Binnenstad

Er is veel mogelijk om samen de binnenstad mooier, fijner of gezelliger te maken. Laat u hier inspireren door voorbeelden die een financiële bijdrage kregen uit het initiatievenfonds.

Het initiatievenfonds is een fonds voor grote en kleine buurtinitiatieven in Utrecht. Hebt u ook een leuk idee waarmee u het contact met uw buren in de straat, buurt of hofje kunt versterken? En zijn er meer mensen enthousiast over uw idee?

Lees meer over het initiatievenfonds

Hofparels - verhalen in de Wijde Begijnehof

Anita Direcks blikt met ons terug op het ontstaan van het boekje Hofparels – verhalen in de Wijde Begijnehof, dat zij heeft gemaakt. “Iedereen heeft wel een bijzonder verhaal."

Het hofje is opgebouwd uit verschillende delen. Direcks woont er sinds 2005. De bewoners groetten elkaar vriendelijk in het voorbijgaan, maar eigenlijk kenden ze elkaar niet. Dat is nu veranderd, vertelt Direcks. Ze verzamelde bewonersverhalen en met steun van het initiatievenfonds bundelde zij deze verhalen in een boekje. Het boekje werd in september 2020 feestelijk gepresenteerd. Een mooi tijdsdocument waardoor de bewoners van het hofje elkaar beter hebben leren kennen en elkaar weten te vinden voor burenhulp en gezelligheid. En samen zorgen ze nu voor een groen hofje vol bloemen.

Naar boven

Hulp en contact Wijkbureau Binnenstad

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1, Utrecht

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag t/m vrijdag