Wijken Wat gebeurt er in wijk Binnenstad?

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de wijk? Meld u aan voor de Nieuwsbrief Utrecht en geef de wijk van uw voorkeur aan.

Aanmelden

Plek herinneringsboom Binnenstad bekend

In de hele stad planten we bomen om een blijvende herinnering te maken aan Utrecht 900 jaar. Inwoners hebben in juni gestemd voor een fijne plek in hun wijk. De boom in de Binnenstad komt op het Paardenveld te staan. Begin 2022 planten we de herinneringsboom. Bij elke herinneringsbomen komt een ontwerp van een kunstenaar. Het resultaat onthullen we in de zomer van 2022.

Bekijk waar alle herinneringsbomen komen


Jeruzalemstraat: riool vervangen

De riolering in de Jeruzalemstraat is niet meer in goede staat. Er ontstaan scheuren en gaten in de buizen. Daarom moeten we het riool vervangen. We beginnen op 28 juni met het vernieuwen van het riool. Wij verwachten dat de werkzaamheden eind november 2021 klaar zijn.

Lees meer over het vervangen van het riool in de Jeruzalemstraat


Touringcars mogen langer via Domplein rijden

Touringcars mogen tot en met 31 december 2021 blijven rijden via het Domplein naar musea in de binnenstad. Dit mogen ze doen onder een aantal voorwaarden die u leest op de pagina van overheid.nl.  

De touringcars mochten sinds 2018 al via het Domplein rijden om zo de binnenstadmusea ook voor de kwetsbare groepen toegankelijk te maken. Dit was een proef die we nu verlengen omdat we nog niet konden onderzoeken of deze mogelijkheid gebruikt wordt. Tijdens de verlengde proef kijken we samen met de deelnemende musea hoe vaak gebruik wordt gemaakt van de ontheffing en door wie. Op basis daarvan doen we vervolgens een voorstel over het vervolg.


Visie op de binnenstad in 2040

We werken met elkaar aan het toekomstbeeld van de binnenstad: de omgevingsvisie, deelgebied Binnenstad. Wilt u meedenken en meepraten?

Lees meer over de visie op de binnenstad in 2040


Wat gebeurt er nog meer in de wijk

Wat gebeurt er in wijk Binnenstad?

Hulp en contact Wijkbureau Binnenstad

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1, Utrecht

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

Openingstijden

9.00 - 17.00 uur