Wijken Wat gebeurt er in wijk Binnenstad?

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de wijk? Meld u aan voor de Nieuwsbrief Utrecht en geef de wijk van uw voorkeur aan.

Aanmelden

Herstel centrumwinkelgebied

Samen met ondernemers (CMU) en vastgoedorganisaties (VCOC) pakken we de stijgende leegstand in de binnenstad aan. We willen zo snel mogelijk de levendigheid terugbrengen in straten waar nu gebouwen leegstaan. We beginnen met de Steenweg, Bakkerstraat en Lange Elisabethstraat.

Lees meer in het samenwerkingsplan Morgen Mooier Maken

Wilt u meer weten over de aanpak?

Kom dan op 29 april van 19.00 – 20.30 uur naar de informatieavond. U kunt zich aanmelden via ez@utrecht.nl. We horen graag of u bewoner of ondernemer bent.


Touringcars mogen langer via Domplein rijden

Touringcars mogen tot en met 31 december 2021 blijven rijden via het Domplein naar musea in de binnenstad. Dit mogen ze doen onder een aantal voorwaarden die u leest op de pagina van overheid.nl.  

De touringcars mochten sinds 2018 al via het Domplein rijden om zo de binnenstadmusea ook voor de kwetsbare groepen toegankelijk te maken. Dit was een proef die we nu verlengen omdat we nog niet konden onderzoeken of deze mogelijkheid gebruikt wordt. Tijdens de verlengde proef kijken we samen met de deelnemende musea hoe vaak gebruik wordt gemaakt van de ontheffing en door wie. Op basis daarvan doen we vervolgens een voorstel over het vervolg.


Visie op de binnenstad in 2040

We werken met elkaar aan het toekomstbeeld van de binnenstad: de omgevingsvisie, deelgebied Binnenstad. Wilt u meedenken en meepraten?

Lees meer over de visie op de binnenstad in 2040


Tijdelijk geen uitstallingen en minder parkeren in de Twijnstraat

De Twijnstraat is een drukbezochte (winkel)straat van Utrecht. Uitstallingen voor winkels en horecagelegenheden, zoals reclameborden, beperken de loopruimte voor voetgangers. Hetzelfde geldt voor (verkeerd) geparkeerde fietsen en auto’s. Daarom zijn uitstallingen vanaf heden tijdelijk niet meer toegestaan in de Twijnstraat. Om parkeerders te stimuleren elders te parkeren, kunnen parkeervergunninghouders tijdelijk zonder meerkosten in garage Vaartsche Rijn parkeren. Fietsers vragen we om hun fiets in een stalling of rek te zetten. Dit geldt -afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus- voorlopig tot 1 juli 2021.


Wijkplatform vanaf 1 januari

De gemeente Utrecht werkt vanaf 2020 met wijkplatforms. Een wijkplatform is een netwerk voor bewoners, ondernemers en andere wijkpartijen met binding met de Binnenstad. In de Binnenstad houden ongeveer 20 personen zich bezig met de omgevingsvisie van de Binnenstad. Zij houden in de gaten of hierbij de juiste stappen worden gezet en of iedereen daar ook bij betrokken wordt. Deze groep is naar verwachting klaar rond de zomer 2020. Misschien kunnen zij zich daarna doorontwikkelen als wijkplatform.

Lees meer over de wijkplatforms

Interesse om aan te sluiten bij het wijkplatform? Stuur dan een e-mail naar het wijkbureau via binnenstad@utrecht.nl.


Hulp en contact Wijkbureau Binnenstad

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1, Utrecht

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur