Wijken Wat gebeurt er in wijk Binnenstad?

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de wijk? Meld u aan voor de Nieuwsbrief Utrecht en geef de wijk van uw voorkeur aan.

Aanmelden

Kap iep aan de Graadt van Roggenweg

We kappen zo spoedig mogelijk een iep aan de Graadt van Roggenweg ter hoogte van Leidseweg 1. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Noodkap kastanje aan de Neude

We kappen binnenkort met spoed een kastanje aan de Neude. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Kap van bomen aan de Graadt van Roggenweg

We kappen zo spoedig mogelijk 4 iepen aan de Graadt van Roggenweg, voor huisnummers 45 en 308. We planten later nieuwe bomen terug.

Lees meer over deze kap


Park Lepelenburg 3 weken 's nachts gesloten

Door aanhoudende overlast hebben we besloten om van vrijdag 16 juli tot 6 augustus park Lepelenburg 's nachts tussen 23.00 uur en 6.00 uur te sluiten. Iedereen die dan toch in dit park is, kan een boete van 100 euro krijgen. De doorgaande fietsroute en de voetpaden kunnen wel gebruikt worden tijdens de uren waarop het park gesloten is.

Overlast melden


Noodkap van een Hollandse linde aan de Catharijnesingel

We kappen zo spoedig mogelijk een Hollandse linde aan de Catharijnesingel, bij huisnummer 100. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Kap iep in de Herman Gorterstraat

We kappen binnenkort een iep in de Herman Gorterstraat, voor huisnummer 55. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Jeruzalemstraat: riool vervangen

De riolering in de Jeruzalemstraat is niet meer in goede staat. Er ontstaan scheuren en gaten in de buizen. Daarom moeten we het riool vervangen. We beginnen op 28 juni met het vernieuwen van het riool. Wij verwachten dat de werkzaamheden eind november 2021 klaar zijn.

Lees meer over het vervangen van het riool in de Jeruzalemstraat


Touringcars mogen langer via Domplein rijden

Touringcars mogen tot en met 31 december 2021 blijven rijden via het Domplein naar musea in de binnenstad. Dit mogen ze doen onder een aantal voorwaarden die u leest op de pagina van overheid.nl.  

De touringcars mochten sinds 2018 al via het Domplein rijden om zo de binnenstadmusea ook voor de kwetsbare groepen toegankelijk te maken. Dit was een proef die we nu verlengen omdat we nog niet konden onderzoeken of deze mogelijkheid gebruikt wordt. Tijdens de verlengde proef kijken we samen met de deelnemende musea hoe vaak gebruik wordt gemaakt van de ontheffing en door wie. Op basis daarvan doen we vervolgens een voorstel over het vervolg.


Visie op de binnenstad in 2040

We werken met elkaar aan het toekomstbeeld van de binnenstad: de omgevingsvisie, deelgebied Binnenstad. Wilt u meedenken en meepraten?

Lees meer over de visie op de binnenstad in 2040


Wijkplatform vanaf 1 januari

De gemeente Utrecht werkt vanaf 2020 met wijkplatforms. Een wijkplatform is een netwerk voor bewoners, ondernemers en andere wijkpartijen met binding met de Binnenstad. In de Binnenstad houden ongeveer 20 personen zich bezig met de omgevingsvisie van de Binnenstad. Zij houden in de gaten of hierbij de juiste stappen worden gezet en of iedereen daar ook bij betrokken wordt. Deze groep is naar verwachting klaar rond de zomer 2020. Misschien kunnen zij zich daarna doorontwikkelen als wijkplatform.

Lees meer over de wijkplatforms

Interesse om aan te sluiten bij het wijkplatform? Stuur dan een e-mail naar het wijkbureau via binnenstad@utrecht.nl.


Hulp en contact Wijkbureau Binnenstad

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1, Utrecht

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur