Wonen en leven Wonen

Bent u op zoek naar een woning in Utrecht? Wilt u uw huis (onder)verhuren? Of wilt u weten wat de gemeente bijvoorbeeld doet bij problemen met huur? Hier vindt u informatie over wonen in Utrecht.

De gemeente wil dat iedereen in Utrecht een betaalbare en goede woning kan vinden.

Bekijk ons woonbeleid

Prestatieafspraken sociale huurwoningen en stadsakkoord wonen

De gemeente wil meer betaalbare sociale huurwoningen in Utrecht. Ook willen we meer middeldure vrije sector huurwoningen. Samen met woningcorporaties, beleggers, bouwers en ontwikkelaar maakten wij hier afspraken over.

Lees meer over de prestatieafspraken sociale huurwoningen en stadsakkoord wonen

Meer woningen middensegment Overvecht

Een gevarieerder woningaanbod in Overvecht. En een groenere, aantrekkelijkere en gebruiksvriendelijkere openbare ruimte. Dat is wat de Mix, een samenwerking van gemeente Utrecht, Woningcorporatie Mitros en BPD, moet gaan opleveren. Bijzonder is dat we de sociale huurwoningen die in de omgeving verdwijnen, terugbouwen op andere plekken in Utrecht.

Lees meer over het project op www.mix-utrecht.nl

Nieuwe manieren van wonen (zoals tiny houses)

Wij zijn hard op zoek naar plekken voor nieuwe manieren van wonen. Denk aan huizen die makkelijk te verplaatsen zijn en die je kunt stapelen. Utrecht heeft weinig ruimte en vaak ook nog alleen tijdelijk. Die ruimte gebruiken we graag zo goed mogelijk. Daarom willen we het liefst woningen die we op elkaar kunnen zetten en kunnen verplaatsen.

Hebt u interesse in zo’n manier van wonen? Weet u zelf een goede plek? Of hebt u een tiny house dat te combineren is met deze vormen van wonen? Stuur een e-mail naar stadsakkoordwonen@utrecht.nl. Dan kijken wij met u wat er mogelijk is.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur