Hulp en ondersteuning (Wmo) Hulp bij vervoer

Wanneer u beperkingen ondervindt in uw vervoersmogelijkheden, kijken wij samen met u naar de beste oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een pas voor de Regiotaxi zijn, een scootmobiel of een ander hulpmiddel. Op deze pagina vindt u informatie over vervoersmogelijkheden zoals de Regiotaxi, de Valys, scootmobiels en andere hulpmiddelen. Informatie over een rolstoel vindt u op de pagina.

Regiotaxi en Valys

Kunt u niet met het openbaar vervoer reizen? Regiotaxi Utrecht kan dan uitkomst bieden. De Regiotaxi is voor vervoer in de stad Utrecht en omliggende gemeenten. Moet u buiten de regio reizen en kunt u dit niet met het openbaar vervoer? Dan kunt u misschien gebruik maken van de Valys.

Hebt u een klacht? Dan kunt u die melden bij het Klachtenmeldpunt van Regiotaxi Utrecht.

Wmo-pas voor Regiotaxi

Kunt u niet met het openbaar vervoer reizen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een Wmo-pas. Met die pas krijgt u korting op de ritprijs van de Regiotaxi.

Vraag een gesprek aan

of bel naar 030 – 286 95 00.

U mag ook zonder pas gebruik maken van de Regiotaxi, dan betaalt u de volledige ritprijs. 
Wmo-pas kwijt of beschadigd? Neem contact op met de gemeente door online het contactformulier in te vullen of bel met 030 - 286 95 00.

Scootmobiel of een ander hulpmiddel

Als een scootmobiel de best passende oplossing voor u is en verwacht u, dat u die korter dan 6 maanden nodig hebt? Dan kunt u er vaak één lenen of huren via een thuiszorgwinkel. 
Gaat het om een periode, langer dan zes maanden?

Vraag een gesprek aan

of bel naar 030 – 286 95 00.

De gemeente besluit of u een vervoermiddel krijgt. Is dit het geval? Dan kunt u een keuze maken uit de leveranciers waar de gemeente een contract mee heeft. Wij nemen dan contact op met de leverancier van uw keuze en vragen hem het vervoermiddel aan u te leveren. In het stappenplan ziet u hoe dit gaat.
Als uw scootmobiel of ander hulpmiddel defect is, neemt u contact op met uw leverancier en niet met de gemeente.

Eigen bijdrage

Voor genoemde hulpmiddelen via de gemeente betaalt u een eigen bijdrage. Een uitzondering is een rolstoel. Die is gratis. De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van onder andere uw inkomen en spaargeld. Meer informatie over de eigen bijdrage

Persoonsgebonden budget (Pgb)

Het is mogelijk een persoonsgebonden budget (Pgb) aan te vragen. Met een Pgb kunt u zelf een hulpmiddel kopen.

Het gesprek met de gemeente

Hebt u een gesprek aangevraagd? Dan neemt een medewerker van de gemeente contact met u op. In het gesprek zoeken wij samen met u naar een oplossing. Meestal kan dit telefonisch. Soms komt een medewerker van de gemeente bij u thuis.

Hulp en contact Wmo

Telefoon

030 – 286 95 00