Hulp en ondersteuning (Wmo) Hulp bij vervoer

Wanneer u beperkingen ondervindt in uw vervoersmogelijkheden, kijken wij samen met u naar de beste oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een pas voor de Regiotaxi zijn, een scootmobiel of een ander hulpmiddel. Op deze pagina vindt u informatie over vervoersmogelijkheden zoals de Regiotaxi en de Valys. Informatie over een rolstoel, scootmobiels en andere hulpmiddelen vindt u op de pagina Rolstoel/scootmobiel.

Regiotaxi en Valys

Kunt u niet met het openbaar vervoer reizen? Regiotaxi Utrecht kan dan uitkomst bieden. De Regiotaxi is voor vervoer in de stad Utrecht en omliggende gemeenten. Moet u buiten de regio reizen en kunt u dit niet met het openbaar vervoer? Dan kunt u misschien gebruik maken van de Valys.

Hebt u een klacht? Dan kunt u die melden bij het Klachtenmeldpunt van Regiotaxi Utrecht.

Wmo-pas voor Regiotaxi

Kunt u niet met het openbaar vervoer reizen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een Wmo-pas. Met die pas krijgt u korting op de ritprijs van de Regiotaxi.

Vraag een gesprek aan

of bel naar 030 – 286 95 00.

U mag ook zonder pas gebruik maken van de Regiotaxi, dan betaalt u de volledige ritprijs. 
Wmo-pas kwijt of beschadigd? Neem contact op met de gemeente door online het contactformulier in te vullen of bel met 030 - 286 95 00.

DomstadPlusBus en Plusbus Erop Uit

Woont u in Utrecht en kunt u door een beperking niet zelf boodschappen doen of een dagje uit? Dan kunt u met de DomstadPlusBus samen met anderen op pad. U gaat bijvoorbeeld naar een winkelcentrum of een dagje uit. Ga voor meer informatie naar de website van U Centraal. Woont u in Vleuten-De Meern? Dan is de Plusbus Erop Uit er voor u.

Het gesprek met de gemeente

Hebt u een gesprek aangevraagd? Dan neemt een medewerker van de gemeente contact met u op. In het gesprek zoeken wij samen met u naar een oplossing. Meestal kan dit telefonisch. Soms komt een medewerker van de gemeente bij u thuis.

Hulp en contact Wmo

Telefoon

030 – 286 95 00