Hulp en ondersteuning (Wmo) Hulp bij vervoer

Hebt u een beperking waardoor u problemen hebt met vervoer? Op deze pagina leest u wat mogelijk is voor vervoer van deur tot deur: met de Regiotaxi Utrecht en/of Valys of een andere manier van vervoer, zoals de DomstadPlusbus, de Plusbus Erop Uit, een huurrolstoelauto of Buurt Mobiel.

Informatie over een rolstoel, scootmobiel of ander hulpmiddel leest u op de pagina Rolstoel/scootmobiel.

Regiotaxi Utrecht

Kunt u niet met het openbaar vervoer reizen? Met Regiotaxi Utrecht reist u van deur tot deur in Utrecht en gemeenten in de buurt. Misschien kunt u een Wmo-pas van de gemeente krijgen. Dan krijgt u korting op de ritprijs. U mag ook zonder een Wmo-pas met de Regiotaxi reizen. Dan krijgt u geen korting.

OV-begeleiderskaart 

De OV-Begeleiderskaart is voor reizigers die niet zonder begeleider met het openbaar vervoer kunnen reizen. Via www.argonaut.nl kunt u de informatie over de OV-Begeleiderskaart vinden en een aanvraag doen. De OV-begeleiderskaart is niet geldig in de Regiotaxi Utrecht.

Sociaal begeleider meenemen in Regiotaxi

U mag als Wmo-reiziger 1 zogenaamde sociaal begeleider meenemen. Deze sociaal begeleider betaalt hetzelfde tarief als u.

Medisch begeleider meenemen in de Regiotaxi

Kunt u nooit alleen reizen met de Regiotaxi? Dan mag u een medisch begeleider meenemen. U hebt daarvoor wel een Wmo indicatie nodig. De medisch begeleider hoeft dan niet te betalen voor de rit. Een indicatie hiervoor vraagt u bij ons aan met het hulpvraagformulier. Als u deze indicatie krijgt, mag u niet meer alleen reizen met de Regiotaxi. De begeleider moet u goed kunnen helpen als dat nodig is. Daarom kan iemand met een Wmo-pas geen medisch begeleider worden.

Wilt u hulp bij uw probleem met vervoer?

Vul dan het hulpvraagformulier hieronder in. Wij bellen u binnen 5 werkdagen. Wij geven u direct antwoord op uw vraag als dat kan. Of we maken een afspraak voor een gesprek. Dit is een telefoongesprek, of als dat nodig is een gesprek bij u thuis. In het gesprek kijken wij of een Wmo-pas een oplossing voor u is.
Stel uw hulpvraag

Hebt u een klacht over de Regiotaxi Utrecht?

U geeft dit door bij hun klachtenmeldpunt.

Bent u uw Wmo-pas kwijt, of is deze beschadigd?

Geef het aan ons door met het formulier ‘Stel uw hulpvraag’, of bel ons op 030 - 286 95 00.

Valys

Reist u buiten het gebied van de Regiotaxi Utrecht? Dan kunt u misschien gebruik maken van Valys. Dit is taxivervoer van deur tot deur, of taxivervoer in combinatie met de trein. Een Valys-pas vraagt u aan op Valys. U hebt bij uw aanvraag een bewijs nodig. Dit is bijvoorbeeld een bewijs van de gemeente dat u recht hebt op een Wmo-pas.

DomstadPlusBus en Plusbus Erop Uit

Kunt u door een beperking niet zelf boodschappen doen of een dagje uit? Dan kunt u samen met anderen op pad met de DomstadPlusBus of de Plusbus Erop Uit. U gaat bijvoorbeeld naar een winkelcentrum. U betaalt hiervoor een kleine vergoeding. Voor een dagje uit betaalt u de kostprijs. Alle informatie over de DomstadPlusBus leest u op de website van U Centraal. Woont u in Vleuten-De Meern? Dan is alleen de Plusbus Erop Uit er voor u.

Rolstoelauto huren

De Zonnebloem verhuurt aangepaste auto’s voor mensen die rolstoel- of scootmobiel gebonden zijn. In de auto’s is ruimte voor een rolstoel of scootmobiel, plus maximaal 4 andere personen, waardoor u samen op pad kunt. Het ophalen van de Zonnebloemauto kan bij Boogh, De Paraplu aan de Van Bijnkershoeklaan 10 in Utrecht. U kunt via de Zonnebloem ook vragen om een vrijwillige chauffeur. Meer informatie over het huren staat op www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto.

Buurt Mobiel

Buurt Mobiel brengt vervoer en kennis van voorzieningen in de wijk samen. Buurt Mobiel biedt (elektrisch) vervoer in Utrecht over korte afstanden in de wijken Overvecht, Noordoost, Zuilen en Ondiep. Vrijwilligers besturen de voertuigen en halen mensen thuis op, brengen hen weg of stoppen onderweg om iemand in te laten stappen. Om een rit te boeken, belt u het nummer 06 – 39 72 14 86. De chauffeur helpt u zo nodig met in- en uitstappen en met het inladen van uw boodschappen, uw rollator/krukken/stok. Voor Buurt Mobiel kunt u een strippenkaart kopen in verschillende winkels in uw wijk. Meer informatie over Buurt Mobiel staat op www.buurtmobiel.com.

Hulp en contact Wmo

Telefoon

030 - 286 95 00