Hulp en ondersteuning (Wmo) Hulp bij vervoer

Hebt u een beperking waardoor u problemen hebt met vervoer? Op deze pagina leest u wat mogelijk is voor vervoer van deur tot deur: met de Regiotaxi Utrecht en/of Valys.

Informatie over een rolstoel, scootmobiel of ander hulpmiddel leest u op de pagina Rolstoel/scootmobiel.

Regiotaxi Utrecht

Kunt u niet met het openbaar vervoer reizen? Met Regiotaxi Utrecht reist u van deur tot deur in Utrecht en gemeenten in de buurt. Misschien kunt u een Wmo-pas van de gemeente krijgen. Dan krijgt u korting op de ritprijs. U mag ook zonder een Wmo-pas met de Regiotaxi reizen. Dan krijgt u geen korting.

Wilt u hulp bij uw probleem met vervoer?

Vul dan het hulpvraagformulier hieronder in. Wij bellen u binnen 5 werkdagen. Wij geven u direct antwoord op uw vraag als dat kan. Of we maken een afspraak voor een gesprek. Dit is een telefoongesprek, of een gesprek bij u thuis. In het gesprek kijken wij of een Wmo-pas een oplossing voor u is.

Stel uw hulpvraag

Hebt u een klacht over de Regiotaxi Utrecht?

U geeft dit door bij hun klachtenmeldpunt.

Bent u uw Wmo-pas kwijt, of is deze beschadigd?

Geef het aan ons door met het formulier ‘Stel uw hulpvraag’, of bel ons op 030 - 286 95 00.

Valys

Reist u buiten het gebied van de Regiotaxi Utrecht? Dan kunt u misschien gebruik maken van Valys. Dit is taxivervoer van deur tot deur, of taxivervoer in combinatie met de trein. Een Valys-pas vraagt u aan op Valys. U hebt bij uw aanvraag een bewijs nodig. Dit is bijvoorbeeld een bewijs van de gemeente dat u recht hebt op een Wmo-pas.

DomstadPlusBus en Plusbus Erop Uit

Kunt u door een beperking niet zelf boodschappen doen of een dagje uit? Dan kunt u samen met anderen op pad met de DomstadPlusBus of de Plusbus Erop Uit. U gaat bijvoorbeeld naar een winkelcentrum. U betaalt hiervoor een kleine vergoeding. Voor een dagje uit betaalt u de kostprijs. Alle informatie over de DomstadPlusBus leest u op de website van U Centraal. Woont u in Vleuten-De Meern? Dan is alleen de Plusbus Erop Uit er voor u.

Hulp en contact Wmo

Telefoon

030 – 286 95 00