Maaltijden thuis of samen eten

Iedereen moet gezond kunnen eten. Ook als we niet meer zelf kunnen koken doordat we ziek zijn, ouder worden of een beperking hebben. Daarom is er een ruime keuze om samen te eten in uw buurt of uw favoriete maaltijd thuis te ontvangen.

Kies wat bij u past

In uw buurt zijn er allerlei organisaties die koken voor bewoners die samen willen eten.

Bekijk het overzicht van alle eettafels in Utrecht op ugids.nl

Buurtgenoten die graag koken kunnen ook speciaal voor u een extra maaltijd koken en bij u brengen. Stichting Thuisgekookt kan u in contact brengen met een thuiskok die past bij uw smaak en wensen.

Vind een kok bij u in de buurt op thuisgekookt.nl

Wilt u liever uw maaltijd thuis ontvangen? Als u op het internet zoekt op ‘maaltijden aan huis’ vindt u verschillende aanbieders die maaltijden bij u thuis bezorgen die u zelf kunt opwarmen.

Korting via de U-pas

Bent u in het bezit van een U-pas, dan kunt u korting krijgen bij verschillende eettafels. Ook kunt u korting krijgen op maaltijden die thuis worden bezorgd. Op de website van de U-pas vindt u alle informatie over de aanbieders. Daar vindt u ook informatie over het aanvragen van een U-pas.

Bekijk de U-pas korting voor maaltijden op upas.nl

Hulp bij regelen maaltijd

Het buurtteam ondersteunt Utrechters om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Vindt u het lastig om uw maaltijd zelf te regelen? Dan kan het buurteam u hierbij helpen.

Zoek het buurtteam bij u in de buurt op buurtteamsutrecht.nl

Hulp en contact Wmo

Telefoon

14 030

Maandag tot en met vrijdag
(van 9.00 tot 17.00 uur)