Houd de stoep vrij

Fietsen, bakfietsen en scooters. Plantenbakken, bankjes en reclameborden. Bomen en planten die over de stoep hangen en afvalbakken. Voor voetgangers en mensen in een rolstoel, met een kinderwagen, (geleide)stok of rollator staat dit in de weg.

Zorg er altijd voor dat er 4 stoeptegels vrij zijn. Zo helpt u mee aan een toegankelijke en veilige stad. Houd de stoep vrij. Dat is prettig voor iedereen.

Stoepkrijtprints aanvragen

Wilt u of uw organisatie aandacht vragen voor een toegankelijke stoep? Dan kunnen we u daarbij ondersteunen. Dat kan met stoepkrijtprints. Ook kunt u de campagnevideo gebruiken. Doet u mee? Zo houden we samen de stad toegankelijk voor iedereen.

Campagnevideo Houd de stoep vrij

Wat u kunt doen?

  • Houd de stoep vrij en zorg ervoor dat er 4 stoeptegels vrij zijn. Zet uw fiets in een rek of aan de kant, snoei uw heg of struiken en zorg dat uw (tuin)spullen aan de kant staan. Zo kan iedereen er makkelijk langs.
  • Vraag een fietsenrek aan samen met uw buren of een stel een buurtstalling voor.
  • U kunt bij ons melden dat bomen en planten op de stoep hangen. In de openbare ruimte snoeien we dit zelf. Anders vragen we de eigenaar om dat te doen. Geef het door via de meldingenkaart en kies dan voor 'groenvoorziening'.
  • Wilt u of uw organisatie aandacht vragen voor een toegankelijke stoep? We kunnen u daarbij ondersteunen. Dan kunt u stoepkrijtprints 'Houd de stoep vrij' aanvragen.

Hulp en contact Toegankelijk Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail