Zorg en onderwijs Jeugd en gezin

spelende kinderen

Voor vragen over uw kind (tot en met 17 jaar) of kinderwens, ouderschap of zwangerschap, kunt u terecht op deze pagina’s.

Opvoeden en opgroeien

Hebt u vragen over het opvoeden of opgroeien van uw kind(eren)? Hiermee kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Hulp of zorg voor uw kind

Hebt u hulp of zorg nodig voor uw kind? Met al uw vragen over hulp en zorg kunt u terecht bij het Buurtteam Jeugd en Gezin.

Kan het buurtteam u niet genoeg helpen? Dan helpt het buurtteam u verder op weg naar aanvullende (specialistische) zorg. De buurtteams kunnen ook ondersteunen in het traject passend onderwijs. 

Veranderingen specialistische jeugdhulp vanaf 2020

Sinds 1 januari bieden KOOS Utrecht en Spoor030 in alle Utrechtse wijken specialistische jeugdhulp. Maakte u in 2019 gebruik van specialistische jeugdhulp? We hebben afspraken gemaakt om te zorgen dat de hulp zoveel mogelijk doorloopt. Lees wat dit betekent voor u en uw gezin.

Vaccinaties

Lees meer over vaccinaties voor kinderen en jongeren.

Welzijn van kinderen en jongeren

Lees meer over het welzijn van kinderen en jongeren. Bijvoorbeeld over kinderwerk, jongerenwerk, hulp en ondersteuning voor meiden, kinderrechten en het project ‘vreedzame stad’.

Hulp of ondersteuning voor volwassenen

Bekijk de informatie over hulp en ondersteuning vanuit de Wmo.

Persoonsgegevens en privacy

Persoonsgegevens worden niet zomaar uitgewisseld; dat doen we altijd in overleg met de inwoner(s) over wie het gaat. Daar maken we alleen een uitzondering op als er sprake is van een onveilige situatie voor de inwoner of zijn omgeving. Meer informatie over hoe de gemeente omgaat met persoonsgegevens en privacy en over de Verwijsindex. U kunt op de website van de buurtteams lezen hoe zij omgaan met uw privacy.

Hulp en contact Jeugd en gezin

E-mail

jeugd@utrecht.nl 

Telefoon

14 030