Houd de stoep vrij

Fietsen, bakfietsen en scooters. Plantenbakken, bankjes en reclameborden. Overhangend groen en afvalbakken. Voor iemand in een rolstoel, met een kinderwagen, (geleide)stok of rollator zijn dit hindernissen.

Zorg altijd voor 4 stoeptegels doorgang en help zo mee aan een fijne en veilige stad. Houd de stoep vrij. Dat is prettig voor iedereen.

Over de actie 'Houd de stoep vrij'

Met deze actie vragen we aandacht voor een toegankelijke stoep. We roepen inwoners, bezoekers en ondernemers op om overal waar het kan te zorgen voor een vrije doorgang van minstens 4 stoeptegels (1,20 meter). Dit doen we via stoepkrijtprints, een campagnevideo, social media en reclameborden in de stad. Doet u mee? Zo houden we samen de stad toegankelijk voor iedereen.

Wat u kunt doen

  • Houd de stoep vrij en zorg voor 4 stoeptegels vrije doorgang. Zet uw fiets in een rek of aan de kant, snoei uw heg of struiken en zorg dat uw (tuin)spullen aan de kant staan. Zo kan iedereen er makkelijk langs.
  • Wist u dat u met uw buren een fietsenrek kunt aanvragen of een buurtstalling kunt voorstellen?
  • Ziet u een hindernis die de stoep blokkeert?

    Doe een melding
  • Wist u dat u overhangend groen bij ons kunt melden? Bij gemeentelijk groen snoeien we dit zelf. Bij particulier groen vragen we de eigenaar om dat te doen. Geef het door via de meldingenkaart en kies dan voor groenvoorziening.
  • Weet u een plek waar steeds hindernissen voor mensen met een beperking zijn? Bijvoorbeeld door fietsen of vuilcontainers? Dan kunt u stoepkrijtprints 'Houd de stoep vrij' aanvragen.

Campagnevideo Houd de stoep vrij


Hulp en contact Toegankelijk Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail