Houd de stoep vrij

Fietsen, bakfietsen en scooters. Plantenbakken, bankjes en reclameborden. Overhangend groen en afvalbakken. Voor voetgangers en mensen in een rolstoel, met een kinderwagen, (geleide)stok of rollator staat dit in de weg.

Zorg altijd voor 4 stoeptegels doorgang en help zo mee aan een toegankelijke en veilige stad. Houd de stoep vrij. Dat is prettig voor iedereen.

Stoepkrijtprints aanvragen

Wilt u of uw organisatie aandacht vragen voor een toegankelijke stoep? Dan kunnen we u daarbij ondersteunen. Dat kan met stoepkrijtprints. Ook kunt u de campagnevideo gebruiken. Doet u mee? Zo houden we samen de stad toegankelijk voor iedereen.

Campagnevideo Houd de stoep vrij

Wat u kunt doen?

  • Houd de stoep vrij en zorg voor 4 stoeptegels vrije doorgang. Zet uw fiets in een rek of aan de kant, snoei uw heg of struiken en zorg dat uw (tuin)spullen aan de kant staan. Zo kan iedereen er makkelijk langs.
  • Wist u dat u met uw buren een fietsenrek kunt aanvragen of een buurtstalling kunt voorstellen?
  • Wist u dat u overhangend groen bij ons kunt melden? Bij groen in de openbare ruimte snoeien we dit zelf. Bij ander groen vragen we de eigenaar om dat te doen. Geef het door via de meldingenkaart en kies dan voor groenvoorziening.
  • Weet u een plek waar steeds hindernissen voor mensen met een beperking zijn? Bijvoorbeeld door fietsen of vuilcontainers? Dan kunt u stoepkrijtprints 'Houd de stoep vrij' aanvragen.

Hulp en contact Toegankelijk Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail