Zorg en onderwijs Toegankelijkheidsprijs

Alle Utrechters hebben het recht invulling te kunnen geven aan hun leven, ook als zij een beperking hebben. Utrecht reikt sinds 2015 de Toegankelijkheidsprijs uit. Deze prijs is voor organisaties, ondernemingen en activiteiten die ervoor zorgen dat Utrecht een stad is waar iedereen zich welkom voelt. De organisatie, onderneming of activiteit die het beste toegankelijk is, wint.

Wie wordt de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2022?

Alle aanmeldingen zijn binnen. Ook dit jaar weer allemaal fantastische initiatieven. Tot en met 14 september kunnen alle Utrechters stemmen op het initiatief dat het meest toegankelijk is.

Stem op uw favoriet

De stemmen uit de stad én het oordeel van de vakjury bepalen wie de winnaars zijn. Op 4 oktober, tijdens de Week van de Toegankelijkheid, maakt wethouder Linda Voortman de winnaars bekend.

Wat is de Toegankelijkheidsprijs?

Iedere Utrechtse organisatie of onderneming maakt kans op deze prijs. De organisatie of activiteit die het beste toegankelijk is, wint. Met de Toegankelijkheidsprijs kunt u € 3.000 winnen. Deze wint u als publiekstemmers en jury uw organisatie of activiteiten het best toegankelijk vinden. U moet hiervoor laten zien dat bij u 'iedereen mee kan doen, ongeacht een handicap'. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld:

  • zorgen dat iedereen kan genieten van een concert of toneelstuk
  • zorgen dat iedereen kan dansen op de dansvloer
  • informatie op uw website duidelijk en makkelijk vindbaar maken voor iedereen
  • zorgen dat iedereen zich thuis voelt bij u

De tweede prijs is € 2.000 en de derde prijs is € 1.000.

Hulp en contact

E-mail

toegankelijkheidsprijs@utrecht.nl

Telefoon

14 030