Toegankelijkheidsprijs

Bent u actief bezig met het toegankelijk maken van uw onderneming of organisatie? Dan maakt u kans op de Toegankelijkheidsprijs die Utrecht ieder jaar uitreikt. Deze prijs is voor een organisatie, onderneming of activiteit waar mensen met een handicap zich welkom voelen. De organisatie, onderneming of activiteit die het beste toegankelijk is, wint € 3.000.

U bent welkom op de uitreiking van de Toegankelijkheidsprijs 2023

Dit jaar zijn er 8 genomineerden voor de prijs. Alle 8 zijn ze op een mooie manier bezig om ervoor te zorgen dat alle inwoners zich bij hen welkom voelen. Ongeacht een handicap. De publieksstemmen zijn geteld en de jury heeft de inzendingen bezocht én beoordeeld. Tijd voor de uitreiking van de Toegankelijkheidsprijs. En u bent van harte welkom.

  • Wanneer: Dinsdag 3 oktober 2023 van 15.45 (inloop) tot 16.45 uur
  • Waar: Camping Ganspoort, Helling 87, Utrecht

Wat is de Toegankelijkheidsprijs?

Iedere Utrechtse organisatie of onderneming maakt kans op deze prijs. De organisatie of activiteit die het beste toegankelijk is, wint. Met de Toegankelijkheidsprijs kunt u € 3.000 winnen. Deze wint u als publiekstemmers en jury uw organisatie of activiteiten het best toegankelijk vinden. U laat hiervoor zien dat bij u 'iedereen mee kan doen, ongeacht een handicap'. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld:

  • zorgen dat iedereen kan genieten van een concert of toneelstuk
  • zorgen dat iedereen kan dansen op de dansvloer
  • informatie op uw website duidelijk en makkelijk vindbaar maken voor iedereen
  • zorgen dat iedereen zich thuis voelt bij u

Alle genomineerden winnen € 500.

Toegankelijke organisaties

Utrecht wil een toegankelijke stad zijn, voor iedereen. U kunt uw organisatie of bedrijf vaak al toegankelijker maken met simpele aanpassingen. In 2023 kunt u hier subsidie voor aanvragen. Tot een maximaal bedrag van € 40.000. 

Bekijk de tips en lees meer over het aanvragen van subsidie

Hulp en contact

E-mail

toegankelijkheidsprijs@utrecht.nl

Telefoon

14 030