Zorg en onderwijs Toegankelijkheidsprijs

Alle Utrechters hebben het recht invulling te kunnen geven aan hun leven, ook als zij een beperking hebben. Utrecht reikt sinds 2015 de Toegankelijkheidsprijs uit. Deze prijs is voor organisaties, ondernemingen en activiteiten die ervoor zorgen dat Utrecht een stad is waar iedereen zich welkom voelt. De organisatie, onderneming of activiteit die het beste toegankelijk is, wint.

Aanmelden Toegankelijkheidsprijs 2022

Is uw organisatie toegankelijk voor iedereen? Ook voor mensen met een beperking? Meld uzelf of een ander dan aan voor de Toegankelijkheidsprijs 2022. Dit kan tot en met 31 mei 2022.

Gezocht: kandidaten voor de Toegankelijkheidsprijs 2022

Wij zoeken organisaties, bedrijven en initiatieven die toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. U kunt uw eigen organisatie of instelling aanmelden, of een andere organisatie waarvan u vindt dat ze goed bezig zijn met toegankelijkheid. Meld deze organisatie of uzelf aan voor de Utrechtse Toegankelijkheidsprijs 2022. De 3 winnaars winnen een geldbedrag van € 3000, € 2000 of € 1000.

Wat is de Toegankelijkheidsprijs?

Iedere Utrechtse organisatie of onderneming kan kans maken op deze prijs. De organisatie of activiteit die het beste toegankelijk is, wint. Met de Toegankelijkheidsprijs kunt u € 3.000 winnen. Deze wint u als publiekstemmers en jury uw organisatie of activiteiten het best toegankelijk vinden. U moet hiervoor laten zien dat bij u 'iedereen mee kan doen, ongeacht een handicap'. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld:

  • zorgen dat iedereen kan genieten van een concert of toneelstuk
  • zorgen dat iedereen kan dansen op de dansvloer
  • informatie op uw website duidelijk en makkelijk vindbaar maken voor iedereen
  • zorgen dat iedereen zich thuis voelt bij u.

De tweede prijs is € 2.000 en de derde prijs is € 1.000.

Hulp en contact

E-mail

toegankelijkheidsprijs@utrecht.nl

Telefoon

14 030