Missie030: maatschappelijke diensttijd

Gemeente Utrecht doet mee met een proef met maatschappelijke diensttijd (MDT). Tijdens deze diensttijd zetten jongeren tussen de 16 en 28 jaar zich vrijwillig in voor een ander.

De jongeren doen hiermee nieuwe ervaringen op, ontdekken hun talenten en ervaren welke studie of wat voor werk bij ze past. Utrechtse jongeren hebben de maatschappelijke diensttijd in Utrecht de naam ‘Missie030’ gegeven. Ieder half jaar starten er nieuwe ‘missies’.

Wat is het?

De missies zijn programma’s met aandacht voor sociaal ondernemen. Toffe trainingen, persoonlijke coaching, ondernemend leiderschap, inspiratie en teambuilding: het komt allemaal aan bod in de programma’s. Daarnaast doen de jongeren ervaring op bij bestaande sociale ondernemingen, projecten of initiatieven die zich inzetten voor een sterker en mooier Utrecht.

  • Een missie duurt 20 weken en 20 uur per week
  • Er kunnen ongeveer 1700 jongeren meedoen
  • Deelname is gratis

Meer informatie of meedoen?

Meer weten en aanmelden voor volgende (gratis) missies: www.missie030.nl

Bijstand en Missie030

Ontvang je een bijstandsuitkering? Vraag dan eerst toestemming aan je werkmatcher bij de gemeente.

Wil je een bijstandsuitkering aanvragen? Dan kijkt de gemeente bij je aanvraag of dit samen kan gaan met je deelname aan Missie030.

Proef

De maatschappelijke diensttijd is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Jongeren worden hierin uitgedaagd en geïnspireerd om iets goeds te doen voor de maatschappij. Er doen 11 Nederlandse gemeenten mee met de proef.  We kijken wat de ervaringen zijn van de dagelijkse praktijk met deze invulling van de maatschappelijke diensttijd. Zo kunnen we zorgen dat de maatschappelijke diensttijd zo goed mogelijk aansluit bij de wensen, behoeften en mogelijkheden van jongeren.

Hulp en contact Missie030

Telefoon

14 030

E-mail

missie030@utrecht.nl