HalloWerk: platform en hulp bij werk vinden en vacatures vervullen

We helpen werkzoekenden bij het vinden van werk en werkgevers bij het vervullen van hun vacatures. Dit doen we nu soms via HalloWerk en gaan we komende tijd steeds vaker doen.

Wat is HalloWerk?

HalloWerk is een online matchingsplatform én persoonlijke dienstverlening van de gemeente. Het brengt werkgevers en werkzoekenden direct met elkaar in contact. Met zelfservice waar mogelijk, en met hulp waar nodig. Motivatie en talenten zijn bij HalloWerk belangrijker dan diploma's en werkervaring.

Werkzoekenden maken een profiel aan en presenteren zich op basis van hun talenten. Werkgevers kijken verder dan het traditionele cv: het gaat om wat de kandidaat wil en kan. Het persoonlijk profiel biedt inzicht in de mogelijkheden en interesses van de kandidaten, onder andere op basis van werksoorten en voorkeursberoepen. Dat zorgt voor verrassende matches. Zo vinden werkzoekenden sneller werk en worden vacatures sneller vervuld.

Hulp steeds vaker via HalloWerk

In Utrecht zijn we eind 2020 gestart met een proef HalloWerk. Hierin kregen groepen werkzoekenden met een bijstands- of TOZO-uitkering hulp via HalloWerk aangeboden. Ook werkgevers waar het Werkgeversservicepunt Midden Utrecht mee samenwerkt, maakten kennis met deze nieuwe dienstverlening. Dit is heel goed bevallen. Daarom gaan we HalloWerk komende tijd steeds vaker aanbieden, aan nieuwe groepen en met verschillende vormen van begeleiding.

2 vormen: zelf en samen

De proef was gericht op werkzoekenden en werkgevers die, met een beetje hulp, zelf aan de slag kunnen met HalloWerk. Deze vorm noemen we zelfservice.

Daarnaast is er nu ook een tweede vorm van dienstverlening gekomen met meer hulp: we doen het dan samen. Werkzoekenden en werkgevers die meer begeleiding nodig hebben, kunnen zo ook profiteren van de voordelen van HalloWerk.

Meer over HalloWerk

  • Hebt u een bijstandsuitkering en wilt u meer weten over HalloWerk? Kijk dan op Online werk vinden met HalloWerk.
  • Bent u werkgever en wilt u meedoen? E-mail ons via hallowerkgever@utrecht.nl.

Lees meer over hallo-werk.nl

Lees het artikel: Eerste werkzoekenden aan de slag via HalloWerk

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

14 030

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.30 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie