Een plek voor uw initiatief vinden

Wil u iets organiseren of wilt u zich vestigen in Utrecht en zo meehelpen aan een levendige stad? De gemeente Utrecht zet zich in voor levendige wijken. Dat gebeurt op verschillende manieren.

Makelpunt Utrecht

Het Makelpunt van de gemeente Utrecht is de centrale plek in de stad voor mensen en organisaties die op zoek zijn naar ruimte of ruimte willen aanbieden. Het Makelpunt brengt vraag en aanbod voor culturele, maatschappelijke of commerciële activiteiten samen. Dus hebt u een ruimte of zoekt u een ruimte? Ga dan naar

Ga dan naar www.makelpunt-utrecht.nl

Cultuur

Daarnaast zijn er in de stad veel plekken en oefenruimtes waar u uw creatieve ideeën tot leven kunt brengen. We investeren in tijdelijke en blijvende huisvesting voor kunstenaars en creatieve ondernemers. Dit doen we bijvoorbeeld via verschillende subsidieregelingen en door samen te werken met het Utrechtse Broedplaatsennetwerk. Zo zorgen we voor levendige wijken met ruimte voor nieuwe initiatieven.

Horeca

Het is makkelijker om nieuwe horeca in wijken te starten sinds het Ontwikkelingskader Horeca 2018. Dat is soms ook mogelijk als panden of gebieden tijdelijk leeg staan. Totdat daar een nieuwe ontwikkeling plaatsvindt.

Lees meer in het horecaloket

Buurtcentra

In elke wijk in Utrecht is een buurtcentrum. Daar kunt u mensen ontmoeten, meedoen aan bestaande activiteiten of zelf een activiteit organiseren. Een ruimte reserveren om zelf een activiteit te organiseren is vaak gratis.

Lees meer over de buurtcentra

Andere ondersteuning

Zoek je als ondernemer andere ondersteuning bij het opzetten van jouw idee of initiatief? Bekijk dan de websites:

Hulp en contact Initiatief