Publicaties

Zoekt u nieuws of cijfers over de gemeente? Wilt u weten welke plannen wij hebben of welke regels hier gelden? Zoekt u een publicatie? Dit overzicht helpt u verder.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws in uw buurt? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. U krijgt deze per e-mail.

Nieuwsberichten

De officiële nieuwsberichten (persberichten) van de gemeente worden vaak gebruikt door de lokale en landelijke pers.

Social media

Wij posten bijna dagelijks op Twitter, Facebook, Instagram en andere social media. Volg onze accounts.

Gemeenteberichten

Gemeenteberichten zijn onze officiële bekendmakingen. Hier vindt u bijvoorbeeld verkeersbesluiten en de vergunningen die wij geven.

Onderzoek en cijfers

Wij doen veel onderzoek naar allerlei onderwerpen en we hebben allerlei cijfers over Utrecht. U kunt zelf ook meedoen aan onderzoek, zoals ons bewonerspanel en de inwonersenquête.

Regelgeving

Al onze verordeningen, regels en richtlijnen bij elkaar noemen we de Utrechtse regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan de Algemene Plaatselijke Verordening. Ook regelgeving van een paar jaar terug kunt u nog bekijken.

Omgevingsplan

In het omgevingsplan (bestemmingsplan) staat wat u mag doen en bouwen in de omgeving. Als we het omgevingsplan veranderen laten we dat weten via bekendmakingen. U ziet wat er verandert en u kunt uw mening geven.

Stadskaart

Op de stadskaart zijn alle adressen binnen de gemeente in kaart gebracht. U kunt de locatie van een adres op de kaart opzoeken.

Begroting en verantwoording

Waar gaat het Utrechtse geld naartoe?

Openbaar gemaakte informatie na Woo-verzoeken (eerder: Wob-verzoeken

Soms willen mensen documenten van de gemeente inzien die nog niet openbaar zijn. Dan kunnen zij een 'Woo-verzoek' doen. Bekijk de verzoeken en onze antwoorden.

Open data

Wij verzamelen veel verschillende soorten gegevens om ons werk goed te kunnen doen. Zoals geografische data en informatie over de stad. U kunt deze data bekijken en zelf ook gebruiken.

Archief van de gemeente

Het archief is voor iedereen die iets wil weten over de geschiedenis van zijn familie, woonhuis, bedrijf of buurt. Bent u op zoek naar de geschiedenis van uw familie, van Utrecht of oude bouwtekeningen en -dossiers? Kijk op de site van het Utrechts Archief hoe en welke stukken u kunt inzien. Voor onderzoek naar uw voorouders (stamboom) kunt u ook kijken op de pagina Genealogie.