Bestuur en organisatie Op de hoogte blijven

Zoekt u nieuws of cijfers over de gemeente? Wilt u weten welke plannen wij hebben of welke regels hier gelden? Zoekt u een publicatie? Dit overzicht helpt u verder. 

Nieuwsbrieven

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws in uw buurt? Of hebt u interesse in een bepaald project? Schrijf u dan in op een van onze nieuwsbrieven. U ontvangt deze per e-mail.

Nieuwsberichten

De officiële nieuwsberichten (persberichten) van de gemeente worden vaak gebruikt door de lokale en landelijke pers.

Social media

Wij posten bijna dagelijks op Twitter, Facebook, Instagram en andere social media. Volg onze accounts!

Gemeenteberichten

Gemeenteberichten zijn onze officiële bekendmakingen. Hier vindt u bijvoorbeeld verkeersbesluiten en de vergunningen die wij geven.

Publicaties

  • Onderzoek en cijfers: wij doen veel onderzoek en we hebben allerlei cijfers over Utrecht. U kunt zelf ook meedoen aan onderzoek, zoals ons bewonerspanel en de inwonersenquête.
  • Regelgeving: al onze verordeningen, regels en richtlijnen bij elkaar noemen we de Utrechtse regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan de Algemene Plaatselijke Verordening.
  • Bestemmingsplannen: een bestemmingsplan regelt waar en hoeveel er op een plek mag worden gebouwd.
  • Open data: wij verzamelen veel verschillende gegevens, zoals geografische data en informatie over de stad. U kunt deze data bekijken en zelf ook gebruiken.
  • Stadskaart: op de stadskaart zijn alle adressen binnen de gemeente in kaart gebracht. U kunt de locatie van een adres op de kaart opzoeken.
  • Archief van de gemeente: het Utrechts Archief zorgt voor het archief van de gemeente. Het archief is voor iedereen die iets wil weten over de geschiedenis van zijn familie, woonhuis, bedrijf of buurt. Voor onderzoek naar uw voorouders (stamboom) kunt u ook kijken op de pagina Genealogie.
  • Openbaar gemaakte informatie na Wob-verzoeken: soms willen mensen documenten van de gemeente inzien die nog niet openbaar zijn. Dan kunnen zij een 'Wob-verzoek' doen. Bekijk de verzoeken en onze antwoorden.