Meedoen aan onderzoek

Wat vindt u van uw buurt, stad en sociale omgeving? De gemeente wil graag weten wat de inwoners van Utrecht vinden en hoe het met hen gaat. U kunt meedoen aan een van de panels of vragenlijsten van de gemeente.

Bewonerspanel

Het bewonerspanel is een groot online panel dat bestaat uit inwoners van Utrecht die graag meedenken met de gemeente. Als bewoner kunt u zich hiervoor aanmelden: iedereen die in Utrecht woont kan lid worden van het bewonerspanel. Als u meedoet ontvangt u 4 tot 6 keer per jaar een vragenlijst op uw e-mailadres.

Naar bewonerspanel (ook voor aanmelden)
Resultaten bewonerspanel

Inwonersenquête

Om de 2 jaar houden we een Inwonersenquête. We nodigen ongeveer 30.000 Utrechters uit om de vragenlijst in te vullen. Hierdoor weten we hoe de stad ervoor staat en denken bewoners mee over hoe we Utrecht verder kunnen verbeteren.

Resultaten inwonersenquête

Gezondheidsmonitor

Elke 2 jaar houden we de gezondheidsmonitor onder Utrechtse volwassenen en ouderen. We vragen dan naar de gezondheid, het zorggebruik en de zorgbehoefte. Ruim 21.000 Utrechters van 18 jaar en ouder ontvangen een uitnodiging om de vragenlijst online of op papier in te vullen. We gebruiken de resultaten voor de volksgezondheidsmonitor.

Jeugdmonitor en Gezondheidsmonitor Jeugd

Elke 2 jaar onderzoeken we hoe het gaat met de gezondheid en het welzijn van de Utrechtse jeugd. Dit onderzoek heet de Jeugdmonitor Utrecht. Voor het onderzoek vullen ongeveer 3.000 leerlingen uit groep 7 en 8 op basisscholen een vragenlijst in.

Eens in de 4 jaar doen we mee aan de landelijke Gezondheidsmonitor Jeugd. Dit onderzoek geeft inzicht in de leefstijl en het welzijn van middelbare scholieren. Leerlingen uit de 2e of 4e klas van het voortgezet onderwijs vullen een vragenlijst in. We gebruiken de resultaten voor de volksgezondheidsmonitor.

Panel Meetellen in Utrecht

Meetellen in Utrecht is een onderzoekspanel voor en door sociaal kwetsbare Utrechters. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met psychiatrische problemen, een verslaving of mensen die dakloos zijn. Meetellen doet samen met de gemeente Utrecht onderzoek door vragenlijsten en gesprekken.

Meer informatie over het panel
 

Hulp en contact Onderzoek en cijfers