Onderzoek en cijfers Meedoen aan onderzoek

Wat vindt u van uw buurt, stad en sociale omgeving? De gemeente wil graag weten wat de inwoners van Utrecht vinden en hoe het met hen gaat. U kunt meedoen aan een van de panels of vragenlijsten van de gemeente.

Inwonersenquête

De Inwonersenquête wordt elk jaar in het najaar gehouden. Ieder jaar nodigt de gemeente duizenden Utrechters uit om de vragenlijst in te vullen. Zo denken zij mee over hoe we Utrecht kunnen verbeteren.

Uitnodiging ontvangen? Vul de vragenlijst in
Resultaten Inwonersenquête

Gezondheidspeiling

Elke 2 jaar houden we een gezondheidspeiling onder Utrechters. We vragen dan naar de gezondheid, het zorggebruik en de zorgbehoefte. Ruim 15.000 Utrechters van 19 jaar en ouder ontvangen een uitnodiging om de vragenlijst online of op papier in te vullen. We gebruiken de resultaten voor de Volksgezondheidsmonitor.

Uitnodiging ontvangen? Vul de vragenlijst in

Bewonerspanel

Het bewonerspanel Utrecht bestaat uit een groep inwoners uit de stad Utrecht die graag mee willen denken met de gemeente. Als u meedoet ontvangt u 4 tot 6 keer per jaar een vragenlijst op uw e-mailadres. 

Aanmelden bewonerspanel 
Resultaten bewonerspanel

Jeugdmonitor

Iedere twee jaar onderzoeken we hoe het gaat met de gezondheid en het welzijn van de Utrechtse jeugd. Dit onderzoek heet de Jeugdmonitor Utrecht. Voor het onderzoek vullen leerlingen uit groep 7 en 8 op basisscholen een vragenlijst (pdf, 7,7 MB) in. Tijdens de laatste meting hebben meer dan 3000 kinderen deze anonieme vragenlijst ingevuld. We gebruiken de resultaten voor de Volksgezondheidsmonitor.

Panel Meetellen in Utrecht

Meetellen in Utrecht is een onderzoekspanel voor en door sociaal kwetsbare Utrechters. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met psychiatrische problemen, een verslaving of mensen die dakloos zijn. Meetellen doet samen met de gemeente Utrecht onderzoek door vragenlijsten en gesprekken.

Aanmelden voor het panel
Resultaten Meetellen in Utrecht

Hulp en contact Onderzoek en cijfers

Telefoon

14 030

E-mail

onderzoek@utrecht.nl