Gezondheidsmonitor 2022

Hoe gaat het met de inwoners van Utrecht na 2,5 jaar corona? De coronacrisis heeft invloed gehad op het leven van iedereen. De afdeling Volksgezondheid van de gemeente Utrecht doet daarom onderzoek naar de gevolgen van de coronaperiode op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder. Dit doen we in samenwerking met het RIVM, het CBS en de GGD’en.

We nodigen meer dan 21.000 willekeurig gekozen Utrechters uit om mee te doen aan dit onderzoek. Zij kunnen vanaf 6 september een uitnodiging voor het onderzoek ontvangen. Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst met verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, welzijn, leefstijl en corona. Het onderzoek start 6 september en loopt tot begin december.

Deelname

Het CBS selecteert de mensen die worden uitgenodigd voor deelname aan de GGD Gezondheidsmonitor 2022 willekeurig. Zij geven een goed beeld van de bevolking. Deze groep inwoners krijgt een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Dit kan online of schriftelijk. Als u niet geselecteerd bent, kunt u niet meedoen aan dit onderzoek. Deelname is vrijwillig. We zijn wel blij met uw deelname.

Met de resultaten bepalen gemeenten, GGD’en en andere overheidsinstanties het gezondheidsbeleid voor de komende jaren.

De gegevens van de deelnemers worden helemaal vertrouwelijk behandeld en verwerkt. Meer informatie over hoe wij omgaan met de privacy van deelnemers en waarom we samenwerken met het CBS staat in onze privacyverklaring.

Hebt u een uitnodiging ontvangen en hebt u vragen?

Neem dan contact op met de helpdesk:

  • Telefonisch: 0800 – 0191 (gratis), elke dag bereikbaar van 9.00 – 21.00 uur.
  • Per e-mail: Stuur een bericht met uw vraag of opmerking naar helpdeskGM@ioresearch.nl.

Wilt u meer informatie over de GGD Gezondheidsmonitor 2022?

Neem dan contact op met de onderzoekers van Volksgezondheid. U kunt een e-mail sturen naar volksgezondheidsmonitor@utrecht.nl.

Hulp en contact Gezondheidsmonitor

E-mail

volksgezondheidsmonitor@utrecht.nl

Telefoon

0800 - 0191 (gratis)