Onderzoek en cijfers Inwonersenquête

Wat vindt u van uw buurt en de stad? Is het verkeer in uw buurt veilig? Bent u tevreden over de voorzieningen in de stad? De gemeente wil graag weten wat de inwoners van Utrecht vinden en hoe het met hen gaat.

Invullen vragenlijst

Hebt u een uitnodigingsbrief gekregen? Vul dan hieronder de vragenlijst in. Dit kan tot en met 23 november. Vult u de papieren vragenlijst in? Stuur deze uiterlijk 22 november op. Het invullen duurt gemiddeld 20 tot 25 minuten.

Vul de vragenlijst in

Waarom dit onderzoek?

Wij gebruiken de Inwonersenquête om ons beleid te beoordelen. Met de resultaten kunnen we bijvoorbeeld iets zeggen over de verkeersveiligheid in uw buurt en de tevredenheid over groen. Ook maken we met de resultaten nieuwe plannen.

Waar en wanneer kan ik de resultaten lezen?

In het voorjaar van 2022 maken we de resultaten bekend. U kunt de resultaten vinden op www.utrecht.nl/onderzoek en op www.utrecht-monitor.nl. Wilt u de resultaten per e-mail ontvangen. Geef dan in de vragenlijst aan dat u de eenmalige nieuwsbrief met resultaten wilt ontvangen.

Vult u de vragenlijst niet in, maar bent u wel benieuwd naar de resultaten? Laat het ons weten en geef uw e-mailadres door aan de helpdesk: vragenlijst@utrecht.nl.

Hebt u vragen?

Hebt u vragen over de Inwonersenquête? Neem contact op met onze helpdesk:

  • telefonisch: 0800 – 0191 (gratis), bereikbaar maandag tot en met vrijdag
  • via e-mail:  vragenlijst@utrecht.nl

Hebt u geen vragenlijst ontvangen? En wilt u wel graag uw mening geven? Bel of mail dan naar de helpdesk. Zij helpen u graag verder.

Waarom vraagt de gemeente juist aan mij om mee te doen?

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat Utrechters vinden, hebben we een willekeurige groep bewoners uit de Basisregistratie Personen (BRP) gekozen (een steekproef getrokken). Het is dan ook de bedoeling dat u de vragenlijst zelf invult en dit niet laat doen door uw partner of een huisgenoot.

Over de Inwonersenquête

Ongeveer 28.000 Utrechters van 18 jaar en ouder ontvangen een uitnodiging voor dit onderzoek. In de Inwonersenquête staan vragen over uw buurt en de stad Utrecht. Zo denkt u mee over hoe we Utrecht kunnen verbeteren. We willen een nog beter beeld van de stad krijgen. Daarom brengen we de Inwonersenquête dit jaar extra onder de aandacht bij specifieke doelgroepen zoals jongeren. Ook is een versie van de vragenlijst beschikbaar voor mensen in kwetsbare situaties. We voeren dit onderzoek elke 2 jaar uit.

Bekijk de resultaten van de vorige Inwonersenquêtes

Privacy

We behandelen en verwerken gegevens strikt vertrouwelijk. Hiervoor werken we samen met het bureau I&O Research in Enschede. Dit onderzoeksbureau is ervaren in een veilige verwerking van ingevulde vragenlijsten. Gegevens van respondenten delen we niet met andere organisaties. Als het onderzoek af is, vernietigen we alle persoonsgegevens. We publiceren alleen resultaten die niet te herleiden zijn tot een bepaald persoon.

Lees meer over hoe we omgaan met privacy  

Hulp en contact Inwonersenquête

E-mail

vragenlijst@utrecht.nl

Telefoon

0800 - 0191 (gratis)