Resultaten bewonerspanel Aardgasvrij wonen

Wat vinden de inwoners over aardgasvrij maken van hun stad? Lees hieronder de samenvatting van het rapport. Daaronder staan alle resultaten van het bewonerspanel.

Samenvatting

Meerderheid is voor aardgasvrij maken van Utrechtse woningen

54% van de panelleden vindt het een goede zaak als we alle woningen in Utrecht aardgasvrij maken. 13% vindt dit geen goede zaak.

Beter voor het milieu is de belangrijkste reden voor huiseigenaren om hun woning aardgasvrij te maken

Ruim 2/3 van de panelleden geeft aan dat 'beter voor het milieu' een reden is om hun woning aardgasvrij te maken. Daarnaast geeft 26% van de panelleden aan dat ze dit doen om kosten te besparen.

6 op 10 panelleden met huurwoning zien graag zonnepanelen op hun woning

60% van de panelleden met een huurwoning wil graag zonnepanelen laten plaatsen. Daarnaast wil bijna de helft van de panelleden dat er HR+++-glas geplaats wordt. Het overschakelen op elektrisch koken is de aanpassing die het vaakst al gedaan is. Bijna 1/3 van de panelleden kookt al elektrisch.

Populairste aanpassingen bij een koopwoning: plaatsen van zonnepanelen en overschakelen op elektrisch koken

Aan respondenten met een koopwoning vroegen we welke aanpassingen zij de komende 10 jaar willen toepassen. De 'populairste' aanpassingen zijn zonnepanelen plaatsen (36%) en overschakelen op elektrisch koken (33%). Sommige aanpassingen zijn door relatief veel respondenten al gedaan: isoleren van dak (51%), isoleren van de vloer (45%) en isoleren van spouwmuur (37%).

Alle resultaten bewonerspanel Aardgasvrij wonen

Hulp en contact Onderzoek en cijfers