33 nieuwe woningen aan Vrouwjuttenhof in binnenstad

Aan het Vrouwjuttenhof in de binnenstad komen 24 koopappartementen en 9 koopwoningen op de begane grond. Het college heeft het ontwerpbestemmingsplan vastgesteld voor de nieuwbouw in het Museumkwartier. Het plan ligt t/m donderdag 1 augustus ter inzage. De woningen komen op de plaats van het gebouw Bleijenburg van zorginstelling Altrecht in drie bouwlagen. Ontwikkelaar VORM en Altrecht, dat panden wil afstoten, hebben de gemeente verzocht een bestemmingsplan te maken.

Het plan maakt dit deel van de Vrouwjuttenhof publiek toegankelijk. De openbare ruimte zal hoogwaardig worden ingericht en de omgeving wordt autoluw, met op straat alleen twee parkeerplaatsen voor mindervaliden. Onder het gebouw komt een parkeergarage met 39 plekken. Het plan zorgt voor een nieuwe verbinding voor voetgangers en fietsers tussen de Vrouwjuttenstraat en de Agnietenstraat.

“De betrokkenheid van de buurt heeft in de planvorming altijd centraal gestaan”, zegt wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). “Het plan is in overleg met omwonenden gemaakt. Met deze plannen wordt het gebied ook wat toegankelijker. Het is een mooi deel van de binnenstad waar je niet zo snel komt.”

Eerdere nieuwbouw
In 2013 is voor het initiatief het startdocument Lange Nieuwstraat/Vrouwjuttenhof Willem Arntszhuis vastgesteld. Dit bestond uit drie fasen. De eerste fase, het Woudagebouw, is medio 2018 opgeleverd. Hier zijn 58 huurappartementen gerealiseerd waarvan 46 in de categorie middeldure huur. Mede op verzoek van bewoners is gekozen om na het huurprogramma in het Woudagebouw in de tweede fase een koopprogramma te realiseren in de Vrouwjuttenhof om meer sociale binding en een grotere betrokkenheid te creëren met de buurt.

Het plan ligt ter inzage op de 5e verdieping van het Stadskantoor en online op www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht