94% schoolzwemmers krijgt zwemdiploma A

De gemeente Utrecht wil graag dat ieder kind de basisschool met een zwemdiploma verlaat. Daarom konden kinderen die tijdens het schooljaar hun A-diploma nog niet gehaald hadden, meedoen aan een zwemcursus tijdens de eerste vakantieweek. Vandaag was het afzwemmoment. Uiteindelijk heeft 94% van de schoolzwemmers dit jaar zwemdiploma A gehaald.

Het afgelopen schooljaar investeerde de gemeente Utrecht extra in de zwemvaardigheid van Utrechtse kinderen. 94% van de schoolzwemmers heeft nu een A-diploma, terwijl 53% van hen aan het begin van het schooljaar nog geen enkel diploma had.

Wethouder Maarten van Ooijen (Sport): “Gefeliciteerd aan alle kinderen die hun zwemdiploma gehaald hebben en heel veel zwemplezier deze zomer! Steeds meer kinderen hebben een zwemdiploma en kunnen veilig zwemmen in Utrechts zwemwater. Daar zijn we natuurlijk blij mee.”

Blijven investeren in zwemvaardigheid
Utrecht blijft zich inzetten voor de zwemvaardigheid van kinderen. De Utrechtse zwembaden gaan ook aankomend schooljaar extra mogelijkheden bieden om het zwemdiploma in een jaar te halen. Lees hier meer informatie over schoolzwemmen. 

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht