Herdenking aanslag 18 maart

Utrecht organiseert op woensdag 18 maart een samenkomst ter herdenking van de tramaanslag op het 24 Oktoberplein, precies een jaar geleden. De bijeenkomst wordt gehouden op het 24 Oktoberplein, bij de herinneringsplek die daar is ingericht.

De aanslag op 18 maart 2019 veranderde de levens van direct getroffenen voorgoed. De impact op ooggetuigen en hulpverleners en op de stad en haar inwoners was groot. De gemeente Utrecht vindt het belangrijk dat iedereen op 18 maart kan stilstaan bij deze gebeurtenissen.

De samenkomst begint om 10.30 uur en is toegankelijk voor iedereen. Burgemeester Jan van Zanen houdt een korte toespraak en dan leest Ruben van Gogh van het Stadsdichtersgilde een gedicht voor. Daarna is een moment van stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Iedereen die aanwezig wil zijn is vanaf 10 uur welkom bij de herinneringsplek. Vooraf aanmelden is niet nodig. Aan grote(re) groepen wordt gevraagd dit vooraf door te geven via nafase18maart@utrecht.nl.

Herinneringsplek
Op het 24 Oktoberplein wordt momenteel een blijvende herinneringsplek ingericht, waar mensen kunnen stilstaan bij wat er op 18 maart 2019 is gebeurd. Een plek waar ruimte is voor verdriet en verbondenheid. Het ontwerp verbeeldt de golf van ongeloof en verdriet die door de stad Utrecht ging na het schietincident. De herinneringsplek is op 18 maart 2020 gereed.

De meest actuele informatie staat op utrecht.nl/18maart.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht