nieuwsbericht gemeente Utrecht

Kinderen of jongeren die iets heel moois of liefs hebben gedaan voor een ander of voor de stad verdienen daar waardering voor. Ken jij zo iemand tussen de 6 en 23 jaar? Dan kun je diegene vanaf nu aanmelden voor een Jeugdlintje! Jeugdlintjes zijn speciale lintjes voor kinderen en jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor hun omgeving of de maatschappij. Wethouder Dennis de Vries (jeugd) reikt de lintjes uit op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

Ook als je jong bent kun je iets bijzonders doen voor je medemens of de maatschappij. Elke week boodschappen doen voor een buurvrouw die ernstig ziek is. Iets leuks organiseren voor de buurt. Vrijwilligerswerk doen. De honden van de buren uitlaten. Of je inzetten voor kinderrechten in je eigen stad of wijk, zoals het recht op een mening of het recht op een gezond leven. Allemaal voorbeelden van acties waarmee kinderen en jongeren iets voor anderen betekenen.

Wethouder De Vries: “Onze jeugd is de toekomst. Het is fantastisch dat zo veel kinderen en jongeren zich nu al inzetten voor anderen. Met de jeugdlintjes laten we daar niet alleen onze waardering voor zien, maar moedigen we hopelijk ook anderen aan net iets vaker naar elkaar om te kijken en iets voor een ander te doen. Deze jongeren zijn het goede voorbeeld.”

Aanmelden

Ken jij een jongere (van 6 t/m 23 jaar) die volgens jou een lintje verdient? Meld diegene dan aan. Dat kan t/m 31 oktober via www.utrecht.nl/jeugdlintje.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht