nieuwsbericht gemeente Utrecht

Zaterdag 20 januari slaat wethouder Eva Oosters (sport) de eerste paal van het nieuwe clubgebouw van USV Elinkwijk. Hiermee begint ook de herinrichting van het sportpark, waarbij het huidige clubgebouw plaatsmaakt voor woningen en het nieuwe sportpark voor meerdere functies wordt gebruikt. Het nieuwe clubgebouw biedt de vereniging de mogelijkheid om te groeien, haar maatschappelijke en sportieve rol te vergroten en meer leden en vrijwilligers aan te trekken.

Het nieuwe gebouw is gasloos en maakt deel uit van het toekomstige Sportief Park Zuilense Vecht. Dit park biedt ruimte aan sportverenigingen, maar ook aan mensen die willen hardlopen, skeeleren of bootcampen. Daarnaast worden er 290 duurzame woningen (sociale huur, midden huur en vrije sector) gebouwd. Om dit mogelijk te maken moeten de huidige gebouwen van USV Elinkwijk plaatsmaken. Het nieuwe duurzame clubgebouw vervangt hierbij 11 losse en verouderde gebouwen. Dit is efficiënter en bespaart energie. 

Wethouder Sport, Eva Oosters: "Wij slaan niet alleen de eerste paal voor een nieuw clubgebouw, maar maken ook de weg vrij naar een sportpark met veel verschillende functies. Het is een plek waar verenigingen, hardlopers, skeeleraars, bootcampers en buurtbewoners samenkomen. Door het dubbel gebruik van sportvelden en de inrichting van het park laten we zien dat sport niet alleen op de zaterdag wordt beleefd, maar het hele jaar door. Het nieuwe clubgebouw van USV Elinkwijk wordt hierbij het centrum van activiteiten.”  

Dubbel gebruik   

Het nieuwe gebouw is een initiatief van Elinkwijk, met steun van de gemeente. Daarnaast delen Elinkwijk, Utrecht Dominators en BSO Topkids het nieuwe clubgebouw. De omliggende velden worden ook multifunctioneel gebruikt. Vorig jaar werd er al een combiveld in gebruik genomen, waarop op zaterdag gevoetbald wordt, op zondag American Football wordt gespeeld en doordeweeks overdag de MBO Sportacademie actief is. Het nieuwe gebouw zal ook worden gebruikt voor evenementen en activiteiten waarbij Elinkwijk en/of de Utrecht Dominators betrokken zijn. Op deze manier worden alle voorzieningen het hele jaar door efficiënt ingezet. Naast het nieuwe gebouw komt er ook een nieuw hoofdveld.  

De gemeente Utrecht, gemeente Stichtse Vecht en de sportverenigingen werken samen aan de ontwikkeling van het nieuwe Sportief Park Zuilense Vecht.  

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht